• $32,3705
  • 35,0853
  • 2324.63
  • 9114.97
21 Ağustos 2021 Cumartesi 07:00 | Son Güncelleme:

Bu hafta ne yapsak? 21 Ağustos 2021 ajandası

Bu hafta ne yapsak" 21 Ağustos 2021 ajandası
- ENDER EREN / endereren@gmail.com

Bu hafta ne yapsak? 21 Ağustos 2021 ajandası sizleri bekliyor. Bu kültür sanat etkinliklerini ajandanıza not edin.

KURUÇEŞME'DE MÜZİK DOLU AKŞAMLAR

'Paraf Kuruçeşme Açıkhava Konserleri' müzikseverlere unutulmaz bir müzik şöleni sunuyor. Poll Production organizasyonuyla gerçekleşen konserlerde bugün 21.00'da sahnede Mustafa Sandal olacak. Daha sonraki günlerde ise sırayla Serkan Kaya, Yaşar, Berkay, Koray Avcı, Volkan Konak, Muazzez Ersoy, Haluk Levent, Cengiz Kurtoğlu&Ümit Besen, Demet Akalın ve Yıldız Tilbe gibi isimler müzikseverlerle bir araya gelecek.

GALATA KULESİ'NDE ARA GÜLER FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Türkiye'de fotoğrafçılığın uluslararası alanda ün kazanmış en önemli temsilcisi Ara Güler'in siyah beyaz İstanbul fotoğraflarından oluşan seçki Galata Kulesi'nde ziyarete açıldı. Ara Güler Fotoğraf Sergisi, 29 Ekim'e kadar Galata Kulesi'nin üçüncü katında yer alan galeride ziyaret edilebilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi'nin iş birliğiyle düzenlenen Galata Kulesi sergisindeki fotoğraflar, Ara Güler'in açıklamalarıyla birlikte teşhire sunuldu. Sergide seçilen siyah beyaz 75 fotoğraf yer aldı. Galata Kulesi'nin 3. katında bulunan serginin açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi Müdürü Umut Sülün ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun katıldı. Serginin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Güler'in başta İstanbul olmak üzere Türkiye'yi anlatan eserlerinin yer aldığını söyledi. Yavuz, fotoğraf sanatı alanında Türkiye'nin yetiştirdiği, dünyaya ismini altın harflerle yazdırmış bir sanatçının sergisinde olmanın son derece mutluluk verici olduğunu belirterek, "Doğum gününde onu anmak ve eserlerini toplumumuza hatırlatmak istedik" dedi.

AKBANK KISA FİLM FESTİVALİ SENARYOLARINIZI BEKLİYOR

18. Akbank Kısa Film Festivali kapsamında düzenlenecek olan Akbank Kısa Film Forum, Türkiye'de kısa film yapım olanaklarını arttırmayı, sinema sektörünün gelişimini desteklemeyi, yapımcı ve yönetmenlerin yeni filmlerine maddi ve manevi katkı sunarak üretimi teşvik etmeyi amaçlıyor. 24-25 Mart 2022 tarihleri arasında beşinci kez düzenlenecek olan Akbank Kısa Film Forum'da yapım desteği ödüllü bir kısa film senaryo yarışması gerçekleştirilecek. Proje geliştirmeye yönelik etkinliklerin yanı sıra düzenlenecek olan senaryo yarışmasının başvuruları www.akbanksanat.com internet adresi üzerindeki online başvuru formu aracılığıyla 24 Aralık 2021 tarihine kadar yapılabilecek. Ön seçici kurulun yarışmaya katılan aday senaryolar arasından belirlediği sekiz senaryonun senaristlerinin, jüri üyelerine yapacakları 15'er dakikalık sunumun ardından belirlenecek olan en başarılı senaryo Akbank Sanat tarafından 5 bin TL ile ödüllendirilecek. 18 Akbank Kısa Film Festivali yarışması başvuru formları, Akbank Sanat ya da www.akbankkisafilmfestivali.com ile www.akbanksanat.com adreslerinden temin edilebilir.

OTİZİM İÇİN E-ATIK OTİZMLİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNE KATKI SAĞLIYOR

Todev Otizim Vakfı ve GCL Geri Kazanım iş birliğiyle hayata geçirilen "Otizim için e-atık" projesiyle elektronik atıklar çocukların nitelikli eğitim desteği almasına katkı veriyor. Todev Otizim Vakfından (TODEV ) yapılan açıklamaya göre, "Otizim için e-atık" projesi ile evde, okulda ve iş yerinde kullanılmayan her türlü atık elektrikli ve elektronik eşyalar geri dönüşümle eğitime kazandırılarak, hem çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlanıyor hem de eğitimle güçlenmiş toplum hayaline bağışçılar ortak ediliyor. "Otizim için e-atık" projesi, çocukların eğitimine katkı sağlamanın yanı sıra doğanın korunması için de önemli bir çevre faaliyeti olma niteliği taşıyor. Cep telefonu, tablet, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar, elektronik devre kartları gibi çalışan veya çalışmayan tüm elektronik atıklar paketlenip 0850 888 01 67 numaralardan irtibat kurularak teslim aldırabilirsiniz. Proje hakkında "www.otizimicine-atik.çöm" web sitesinden detaylı bilgi alınabiliyor.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi