• $32,3258
  • 35,1555
  • 2299.7
  • 9059.59
19 Temmuz 2014 Cumartesi 17:03 | Son Güncelleme:

Başbakan Erdoğan konuştu

Başbakan Erdoğan konuştu

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslendi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

8 ay önce Ordu'ya geldik muhteşemdi. 4 ay önce de geldik Ordu yine muhteşemdi. O gün ordu Karadeniz gibi kükrüyor dedik. Ordu 20'de 20 yaptı. Ordu'da yine çok çalışacağız, kapı kapı dolaşacağız. 

Ordu'da sadece AK Parti'ye gönül verenler bize oy vermeyecek buna inanıyorum. CHP, MHP, DSP'ye oy veren kardeşlerim de bize oy verecek. Ordu'da dayatmayla milletin önüne konulan adaylara oy yok bunu biliyorum. Türkiye genelinde zaten bu iş bitti. Türkiye genelinde 10 Ağustos'un rengi belli. Çankaya milletindir, milletin olacak. 

PENSİLVANYA'NIN DİZİNİN DİBİNE OTURDULAR

CHP içinde Cumhurbaşkanı adayı olacak bir tane isim bulamadılar mı? Kılıçdaroğlu çıkıyor Cumhurbaşkanında aranan vasıflar diyor. Yahu bu vasıflarda bir tane adayın yok mudu? Pekiyi sen de yok mu bu vasıflar? Öte yandan MHP, cumhurbaşkanlığına adaya olacak bir tek kişi çıkaramadılar. Çünkü bunlar talimatı seçmenlerinden almazlar, başka odaklardan başka çevrelerden alırlar. CHP, MHP yönetimi boyunlarını büktüler bu adayı kabul ettiler. Ne diyor CHP genel müdür? Tıpış tıpış oy vereceksiniz. Kendisi Bahçeli'yi de alır yanına gider tıpış tıpış oy verir. CHP'nin MHP'nin hem yönetimi hem tabanı rahatsız. Pensilvanya gibi ihanet şebekesinin dizinin dibinde oturuyorlar, hakarete çanak tutuyorlar. Ama her seçimde kaybediyorlar. 

SEÇMENLERİNİ KOYUN ZANNEDİYORLAR

10 Ağustos'ta yeni Türkiye kuruluyor. Millete bidon kafalı göbeğini kaşıyan adam dediler şu anda kendi seçmenlerini de koyun zannediyorlar. 

Bu millet sandıkta ne syleyeceğini çok iyi bilir. 10 Ağustos'ta bu pensilvanya partilerine gerekeni milletin sandıkta söyleyecektir. 

Şimdi rahatsız olmuşlar bana saldırıyorlar niye biliyor musunuz? Dedim ya, tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan. Bunları rahatsız ediyor. 

HDP BEDELİNİ ÖDEYECEK

HDP'nin adayı ırkçı Gezi olaylarına sahip çıkmasının bedelini sandıkta ödeyecek. 

Türk bayrağını kongresine asamayanların bu TBMM'de ne işi var?

Bu bayrak hiçbir zaman yere inmedi. 

BİZ VATANDAŞLARIMIZA YAPIYORUZ

Hakkari'ye havalimanı yapacağız adamlar yaptırmadı ya. Müteahhitleri tehdit ediyorlar. Ama yapacağız. Biz onlara yapmıyoruz. Vatandaşlarımıza yapıyoruz. Niye? İstiyoruz ki benim vatandaşım artık otobüslerle aynı fiyatta uçakla gidebilsin. 26 tane havaalanımız vardı şimdi 52 tane var. Şimdi Ordu-Giresun'da yapılıyor. Senede 3 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanı. 

ÇANKAYA'YA SAKSI SEÇMİYORSUN

Adayların bir tanesi benim görevim değil diyor. Ya bu millet Çankaya'ya saksı seçmiyor, vazo seçmiyor kendi başkanını seçiyor. Hayatında en ufak bir mesulüyet almamış biri cumhurbaşkanı olabilir mi? 

Sırtında yumurta küfesi taşımayanlardan bir şey olmaz. Damdan düşmedikleri sürece bunlardan bir şey olmaz. Biz damdan düştük. Ömrümüzün 40 yılı siyasette geçti. 

BUNLARDA ŞEREF HAYSİYET YOK

Filistin'den içimizi acıtan haberler alıyoruz. Terör devleti İsrail bir kez daha Gazze'ye saldırdı, masum çocukları vurdu. Masum kadınları, insanları katletmeye başladı. Bir İsrail kadın milletvekili çıktı bütün Filistinli anneler ölmeli dedi. Sen ne biçim kadınsın? Kadın hakları derneklerinden ses çıkıyor mu? Niye? Aynı zihniyetin mensupları. Bunlar analığa da karşı. Ben anacığımın ayağının altını öpe öpe büyüdüm. Anacağım çekme ayağını orada cennetim kokusu var derdim. Bu makamın kıymetini bilmeyenler var. Bir tişört yaptırmışlar üzerinde hamile çarşaflı bir kadının resmi var. Altında ne yazıyor? Bir atış iki vuruş. Müslüman kadınn karnıan ateş et bir kurşunla iki can al diyor. Bu adiliktir, alçaklıktır, namussuzluktur. İnsanlık adına nefret ediyorum, lanet ediyorum. Bunlarda şeref haysiyet yok. Şu anda barbarlıkta Hitler'i geçtiler. 

BUNLAR İSRAİL'E SES ÇIKARAMAZ

'Türkiye ve Katar ateşkesi engelledi' diyorlar. Biz ateşkes için gayret ediyoruz da İsrail 2012'deki ateşkese uymadı. 

Biz vicdanlara seslendikçe bunlar rahatsız oluyorlar. Mecliste 4 parti ortak bildiri yayınladı. Çok güzel ama parti liderlerinde bunu göremiyorsunuz. Yarım ağızla gazze'ye destek veriyormuş gibi yapıyor ardından bize veryansın ediyorlar. Çünkü bunlar İsrail'e ses çıkaramazlar. Bu CHP tarihi boyunca İsrail'i desteklemiş. Korktukları için israil'e bir tek söz söyleyemiyor. Aynısını Pensilvanya'daki akıl hocaası da yapıyor. Mavi Marmara'nın Gazze'ye gidişini eleştiriyordu. Kim? O Pensilvanya'daki zat. Gazze'li çocukları için ağladığı gördünüz mü? İsrail'i eleştirdiğini gördünüz mü? İpini tutan efendisini eleştiremez. Milletim bu ihaneti affetmedi affetmez. Biz Ortadoğu'da her zaman barış istedik. Büyük devlet susan, oturan, oturduğu yerden hadiseleri izleyen devlet değildir. Büyük devlet arabulucu olan barış için mücadele eden devlettir. Şu anda insani yardımlarla Gazze'deyiz. Şu anda olay Batı şeria'da başladı. gazze herhangi bir şey atmadı ki. İsrial bir bahane uyduruyorsu. Hamas'la El Fetih birleşti ortak hükümet kurdular ya bu hükümeti yıkmak istiyorlar. Müslümanın Müslümanla birleşmesini istemiyorlar. 

ŞEHİTLER GELSİN İSTİYORLAR

Dağları kim deldi? Biz deldik biz. Biz ferhatız siz Şirin. Dağları dele dele geldik sizinle kucaklaştık. Eğer sizler cumhurbaşkanlığı makamını şahsıma emanet edersiniz her zaman Türkiye'yi büyütme derdinde olacağız. Her zaman barışın uzlaşmanın kardeşliğin derdinden olduk. Yine bu şekilde devam edeceğiz. Ekonomiyi daha da büyüteceğiz. Şimdi çözüm süreci... Yasalaştırdık. 1,5 yıldır şehit geliyor mu? Bunlar durup dururken olmadı. Yasa getirdik cumhurbaşkanımız onadı. Kim muhalefet etti? CHP. İstiyorlar ki şehitler gelsin.

BİZE DESTEK OLUN

12 yıl boyunca Ordu ile yakından ilgilendim. Ordu'yu kalkındırmak için belediyelerimizle hükümetimizle her zaman Ordu'nun yanında olduk. Şimdi 20'de 20 dediniz. Şimdi elele verecek inşallah Ordu'yu uçuracağız. Benim sizden bir ricam var. Çirkin yapılaşmaya karşı kentsel dönüşüm projelerimizde bize destek olun. Elelele verelim modern binalarda Ordulu hemşehrilerimizi oturtalım. 12 yılda Ordu'ya 9 katrilyon yatırım yaptık. Şimdi Ordu'ya 600 yataklı bir şehir hastanesi yapıyoruz. Şu anda ihale sürecinde. Neticelenir neticelenmez yapımına başlıyoruz. Dünyada sadece 3 tane olan deniz üstünde havalimanının 4. sünü biz Ordu-Giresun'a yapıyoruz.

KARADENİZ'DE BİR İLK!

Ordu'ya Karadeniz'de bir ilk. Botanik bahçesini kuruyoruz. Tamamlandığında Ordu turistlerin uğrak yeri olacak. Hükümet olarak üzerimize düşenleri yapıyoruz, yapacağız. Size buradan söz veriyorum; Bu hizmet aşkı bitmiyor. Sizlerin desteğiyle seçilirsem yapımı devam eden ve başlayacak projelerin takipçisi olacağım. Seçilmiş bir cumhurbaşkanı, başbakan ve kabine elele vereceğiz ve Türkiyemizi uçuracağız. Kim ne derse desin şunu unutmayın; Biz bu topraklara olan aşkımızı eserlerimizle taçlandırdık. Bizim iimiz eser, hizmet üretmek, yatırım yapmak, bu ülkeyi kalkındırmak. Bizim hizmet sevdamız hiç bitmeyecek. 10 Ağustos'ta Türkiye'de bir ilk yaşanacak, tarih yazılacak. Sandığa gitmeyi ihmal etmeyin. 

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'