• $8,5105
  • €10,2956
  • 498.658
  • 1441.33
01 Haziran 2014 Pazar

Yeni nesil Jet-Set’e altın tesis!

Yaşlı dünyamızda ekonomik güç dengeleri nerdeyse her yüzyılda değişkenlik göstermiştir. 2000’li yıllarda ise yeni bir değişim ayak seslerini tüm dünyada gösteriyor. Eskiden zengin olan Avrupalılar krizlerle durulurken enerji kaynaklarını elinde bulunduran Arap ve Ruslar maddi anlamda öne çıkıyorlar. Bu durum dünyadaki jet-setin de kimlik değiştirmesine sebep oldu. Dünyadaki turizm merkezleri hedeflerini de bu yeni oluşan jet-set üzerine kurdular.
Güney Fransa, İtalya, Yunanistan gibi turizm geleneği olan ülkeler rotasını Rus ve Araplara yöneltsede onların gözü Türkiye’de! Çok uluslu Osmanlı’nın hudutlarında uzun yıllar kalan Araplarla olan kültür uyumu ve Rusların ‘sıcak denizlere inme’ rüyaları nedeniyle bizim coğrafyamız her zaman daha sempatik gelir bu iki millete. Son yıllarda açılan lüks otellerde konaklayan bu yeni nesil jet-set kelimenin tam anlamıyla ‘mest’ olur.
Değişen dünya jet-setine hizmet edecek olan yeni bir tesis daha açılıyor. Havalimanından, Bodrum’a inerken Torba Zeytinli Kahve mevkiinde bulunan Golden Savoy, kapılarını bu ay müşterilerine açmaya hazırlanıyor. Otelin sahibi, Bodrum Rixos ve Palmira Oteli’ni yapıp işletmeye devreden, eski Sovyetler Birliği’ne ilk ticaret yapan Türk olarak ünlenen Atilla Uras. Altın kaplamalı, ihtişamlı görüntüsüyle biraz ‘beton’ hissi verse de kapıdan içeri girmenizle tüm algınız değişiyor. Otel yolundaki heykeller ve zengin botaniğiyle adeta bir yaşanmışlık eklenmiş tesise. Her geçen gün birbirinden iddialı ve lüks tesisin açıldığını düşünürseniz bu otel de sizlere sıradan gelebilir. Otel bu sıradanlığını hizmet ve lezzet ile bozmuş.

7/24 ‘Butler’ hizmeti

Her misafirlerini havalimanından çiçeklerle alan, otel içinde de ‘butler’ sistemiyle 7/24 hizmet ediyor. Butler kapı önünde golf arabasıyla her an bir şey isterseniz diye bekliyor. Bu işletmenin en standart hizmeti diyebilirim. Otelde kullanılan tüm canlı çiçekler İzmir’deki mezattan 2 uzman florist tarafından açık arttırmayla satın alınıyor. Tesis içerisinde bulunan Kazak, Rus ve Türk personel özenle seçilmiş. Kalifiye personel bulmanın bu kadar zor olduğu bir dönem de bu kadroyu kuran otel müdürü Geylan Dursunoğlu’nu tebrik etmek gerek. Daha önce İber Otel, Voyage, Merit, Hilton Dalaman gibi otellerin açılış döneminde görevde olan Geylan Bey bu tip zor operasyonlarda ustalaşmış…

Günlüğü 50 bin euroluk süit!

Otelin en lüks odası ‘Golden Palace’ın günlüğü ise neredeyse bir ev parası; 50 bin euro! 2 bin metrekarelik kullanım alanı, 16 personelin hizmet verdiği bu süitın kapısında da lüks İtalyan bir araç misafire tahsis ediliyor. Kim verir bu parayı dediğim anda Rus ve Arap milyarderlerin ağustosa kadar rezervasyonu doldurduğunu öğrendim.

Bülent Yıldız’ın balık fümeleri!

Tesiste beni en büyüleyen operasyon ise yeme-içme bölümünde olmuş. Burada, otel gastronomisinde haklı bir şöhrete sahip olan Bülent Yıldız ve ekibi görev başında! Her mutfakta usta olan Yıldız, balık fümelerde ise kitap yazacak bilgi ve pratiğe sahip. Rafine zevklerine hayran olduğum iki meslek büyüğüm Güneri Civaoğlu ve Sermet Severöz ile yaptığımız tadımlarda kendimizden geçtik. Şefin muhteşem reçete ve becerilerinin yanında ürün tedariki konusunda da çok seçici olmaları başarıda önemli faktör. Mesela Beluga Havyarı! İthal etmesi oldukça pahalı olan bu havyar çeşidini her gün kilolarca misafirlerinin önüne koymayı başarıyorlar. Piliç olarak, tamamen doğal korniş tavuk tercih ediyorlar. Ürünler iyi olunca Bülent Yıldız’ın sunum ve pişirme teknikleriyle yemekler birer ziyafete dönüşüyor...
Tesis daha açılmadan tripadviser’dan olumlu görüşler almaya başlamış. Türk turizmi için bu tip tesislerin sayısının artmasını diliyorum…

Etiler’de Bursa havası

Bursa’da yemeden gerçekten ‘İskender’ yedim diyemezsiniz aslında. Bu konuda uzman markalardan biri de Bursa garajının karşısında bulunan Uludağ Kebap’tır. 46 yıllık Uludağ Kebap’ın İstanbul’da bir şubesinin olduğunu bilmiyordum. Hem de Etiler’de, yeme-içme sektörünün merkezinde! Geçen gün keşfedip bir değerlendirme yapma fırsatı buldum. Aslında mekân neredeyse 6 yıldır burada bulunuyor. ‘Alt tarafı döner, ne olabilir ki’ diyebilirsiniz fakat lezzetler sizi gerçekten Bursa’ya götürüyor. Etin ön planda olduğu restoranlarda işletmeciler genelde erkek olur. Burada ise Canan Bekil isminde hoş bir hanım işletmeyi üstlenmiş.

%80 peynirden tatlı

Mimar olarak çalışma hayatına başlayan Canan Hanım’ın bu işe merakı herkes gibi müşteri olarak başlamış. Kayak sezonlarında gittiği Bursa’da Uludağ Kebap’ın sıkı müdavimlerinden biri olmuş. Daha sonra kardeşi Vedat Bey’le markayı İstanbul’a taşımaya karar vermişler. Uludağ Kebap Etiler’in fark yaratan lezzeti ise geleneksel İskenderi. Yazının başında belirttiğim gibi, alt tarafı döner deyip geçilmemeli. Oldukça lezzetli. Masalara gelen turşu özel olarak Ankara Çubuk’tan alınıyor. Bursa İskenderi’nin olmazsa olmazı Şira’da Bursa’dan getirtiliyor. Mekânın spesiyali ise peynir tatlısı. Farkı ise %80’inin saf peynirden oluşması...

Ünal kardeşler Gündoğan’a taşındı…

Reina efsanesinin kurucusu Ali Ünal’ın kardeşi Erkan Ünal ile işlettiği Mono Beach, 2 yıldır Türkbükü’ndeki cemiyeti Yalıkavak’a çekmeyi başarmıştı. Bu yıl adres değiştirmeye karar veren Ünal kardeşler mekânlarını Gündoğan Casa Costa Butik Hotel’e taşıdı. Mekânda geniş, ahşap iskele üzerindeki güneşlenme alanının yanı sıra, farklı damak zevklerine uygun restoran, zengin mönü, happy hour partiler ve canlı müzik eğlenceleri gibi alternatifler olacak. Moon Beach’in bu yıl yaptığı eklemelerden biri de ‘Çocuk plajı’.
Ali Ünal’ın adı geçmişken Reina’dan bahsetmeden olmaz. Her yıl gelenek haline gelen ‘Reina Warm-up’ albümü bu yıl çıktığı ilk haftadan liste başı oldu. Markanın müzik direktörü Ufuk Akyıldız’ı seçtiği şarkılar ve yakaladığı başarı nedeniyle tebrik etmek gerek…

Sortie, Kalamata’yla devam dedi

Sortie bu yıl bünyesindeki restoranların çoğunu yeniledi. Sezonu erken açan mekânın geçtiğimiz yıldan devam ettiği nadir markalardan biri de Kalamata. Emre Bolat’ın işletmeciliğini yaptığı mekânın mönüsünde 15 çeşit Ege, Ermeni ve Rum mezesi, 3 çeşit ara sıcak, ana yemek olarak 800 gr levrek fileto, Edirne’den gelen dana kaburga köfte ya da tavuk bonfile gibi seçenekler var…

<p>Tarihçi-Yazar Koray Şerbetçi bu hafta Kestirmeden Tarih  programında Kudüs özel bölümüyle karşını

Medeniyetlerin aynası Kudüs… Kadim şehre kim ne getirdi?

NASA Mars'ın 3 boyutlu görüntülerini yayınladı

Düştüğü dere yatağında 5 gün mahsur kaldı

Mersin sahilinde bulundu! Sahil güvenlik hemen çalışma başlattı