• $8,2802
  • €9,9952
  • 482.726
  • 1427.73
29 Haziran 2014 Pazar

Ramazan’da Boğaz ihtişamı…

Geldi çattı 11 ayın sultanı. Her yıl sıcak yaz aylarının daha da kalbine giren Ramazan’ın bu yıl iftar saatleri 9’ları bulacak. Hal böyle olunca çocukluğumuzdaki geleneksel iftar mekânları da değişmiş oldu. Bu yıl iftarlar mevsime uygun olarak sahil, teras ve bahçelerin yanı sıra Boğaz’ın lüks mekânlarında da tüm ihtişamıyla olacak. Lezzetlerde farklı alternatifler olsa da dost sohbetlerinin, iftar buluşmalarının geleneksel yanı ‘kebap’ başrolde olacak. Hem boğazı hem de iyi kebabı bir araya getirecek birçok seçenek bulunuyor.

Turistlerin gözdesi Suda Kebap

Bu seçenekler arasında Asya ve Avrupa’nın ortasında bulunan konumu nedeniyle turistlerin en çok ilgisini çeken mekânlardan biri de Suda Kebap. Su Entertainment’ın işletmesini alıp Suada olarak şahlandırdığı Galatasaray Adası’nın içinde bulunan mekân, bu yıla ‘büyüyerek’ girdi. Mekân yoğun talep nedeniyle geçtiğimiz yıl Dükkan Steak House olan yeri de bünyesine katarak oturma kapasitesini 80-100 kişi daha da artırdı. Markanın gelişimi için ailesinden, uykusundan feragat eden Ali Ünal bu bölüm için Gaziantep’ten özel bir fırın getirtti. Bu fırının lezzetlere etkisi pide ve lahmacunlara direkt yansıdı. Antep usulü yapılan lahmacunun hamurlaşmadan çıtır kalabilmesinin yanı sıra ateşte pişmenin tarif edilemeyen aromasını kattı.
Mekânı diğer kebapçılardan ayıran en büyük özellik ise servis personelinin çok üst seviyede olması! Ersun Yorulmaz’ın başında bulunduğu ekibin hepsi ‘Reina’ standartlarında eğitim almış. Personelin hem yemek bilgisi, hem masayla iletişimi hem de yoğunlukta mutfakla uyumu ‘fine-dine’ restoran seviyesinde.

Baskılı Açma’yı deneyin

Lezzetlerden bu sene mönüye eklenenler arasında Tavlacı salatası dikkat çekiyor. Rokalı, kırmızı soğanlı, nar ekşili bu salatayı Ali Ünal Adana’da sokak kebapçılarından keşfetmiş. Özündeki gibi tavada servis edilse de sunumda ufak dokunuşlarla salataların assolisti yapmış. Mutfak şefi Aydın Çelik’in baskılı açması ise denenmesi gereken bir başka spesiyal. Balık gibi açılarak yapılan ‘baskılı açma’ bu yöntemle yağlarından arındırılmış oluyor. Görüntüsüne aldanmayın, oldukça hafif.
Suda Kebap’ın Antep lezzetlerinde yeni seçenekler sürekli olsa da fenomeni ‘Fıstıklı Kebap’ asla değişmez. Mekânın müdavimleri ne tercih ederse etsin mutlaka ‘fıstıklı’yı da istiyorlar…

‘Yuvalama’yla iftar

Rumelihisarı’nda bulunan Nezih, Boğaz’ın diğer Anteplisi! Mekân iftarlarının yanı sıra sahurlar için de özel bir hazırlık yaptı. Boğaz’da geleneksel iftariyeliklerin yanında çorba olarak Antep’in meşhur yuvalamasını servis edecek. Ara sıcaklarda içli köfte, etli kuru patlıcan dolması gibi lezzetler hazırlayan Nezih ekibi ana yemek olarak, patlıcanla yapılan abuhannuş üzerinde servis edilen karışık ızgarayı fix mönüsüne koydu. Ramazan’ın favori tatlısı güllaç ve manda kaymağıyla sunulan ekmek kadayıfıyla konuklara final yaptırılıyor.

Hisar’da sahur!

Nezih başarılı iftarlarıyla birlikte sahurlarıyla da bu Ramazan çok tercih edilecek. 40 farklı serpme kahvaltı seçeneğiyle birlikte markanın kendisine özel ürettiği sucuk, Antep’in özel peyniri ve Semsek böreği de imsak mönülerinde bulunacak.

Asya kültürünü Türk misafirperverliğiyle birleştiriyorlar

Boğaz’da kebap haricindeki en farklı alternatif ise Shangri-La Bosphorus’un içindeki IST TOO Restoran’da. Asya kültürünü, Türk misafirperverliğiyle birleştirme mottosuyla Ramazan ayına hazırlanan mekânda klasik iftariyeliklerin dışında Çin ve Malezya mutfağından da seçenekler bulunuyor.

Saray’dan kişiye özel mönü

Bence denizi olmayan en güzel balıkçıların başında gelen Ataşehir Beluga, kalabalık yemeklerde balık sevmeyenleri de düşünüp sadece Ramazan’a özel olarak mönüsüne et ve tavuk ekledi. Kurumsal Türk restorancılığının en eski markalarından Saray Muhallebicisi şubelerinde müşterilerine kendi mönüsünü hazırlama fırsatı verecek. Ayrıca Saray Lokum, Biftek Kontrafile, Bonfile Şiş, Kaşarlı Köfte, Saray Köfte İskender, Saray Karışık Spesiyal gibi yeni ürünler Saray farkıyla Etiler ve Beyoğlu şubelerinde müşterilerin hizmetine sunulacak.

<p>Kastamonu'nun Cide ilçesine düşen yıldırım sonucu 6 ev çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geld

Kastamonu'da yıldırım düşmesi sonucu 6 ev alev alev yandı

Yusufeli Barajı gövde inşaatında sona gelindi

Kahramanmaraş'ta heyelan sonrası oluşan Turkuaz Göl, turizme kazandırılacak

Mudanya Yat Limanı deniz salyasıyla kaplandı