• $7,3864
  • €9,0026
  • 439.904
  • 1542.45
02 Eylül 2012 Pazar

İstanbul'da Ege Havası...

İstanbul içerisinde Göcek'e benzeyen bir yer var dediğimde abartıyorum sanabilirsiniz. Aslında az bile söylüyorum! Sadece tekneyle ulaşılabilen, kalabalık ve gürültüden uzak Elio Sedef adeta sizi Ege sahillerine götürüyor.

Bence mekan 2 yıldır sessizce İstanbul'un denize girilebilen en popüler mekanı olmayı başardı. 50 kişilik iskelesiyle house & lounge müziklerine martı seslerinin düet yaptığı keyifli bir mekan. Mekanın lokasyon olarak sağladığı doğal güzelliklerinin haricinde yemek ve hizmet kalitesi çok üst düzeyde. Özellikle beachlerde garsonlarla olan iletişimin mesafesi hep sorun olmuştur. Ender Mert'in önderliğindeki Elio Sedef ekibi bu konuda çok hassas. Sizi rahatsız etmemek için iskelede gezmemelerine rağmen göz teması sağladığınız dakika hemen yanınızda bitiyorlar.

Kerevit ve makarnanın uyumu
Elio Sedef'in menüsü çok zengin olmasa da özenle seçilmiş lezzetler var. Bir elio klasiği olan Quattro Formaggi'nin başı çektiği pizza seçenekleri Sedef Adası şubesinde maalesef yok. Deniz mahsülleri ağırlıklı lezzetleri tercih ederseniz daha mutlu olursunuz. Özellikle 'kerevit'in içerisinde bulunduğu yemekler harika. Makarnayla kerevitin uyumunu sevenler için 'Linguini Gamberi' en doğru seçim olur. Keyifli bir gün geçirmek istiyorsanız sizi pişman etmeyecek kalitede bir mekan. Sezon bitmeden mutlaka görmelisiniz.....

Eğlenceden önce, yemekten sonra
17 Ekim'de 1.2 milyar Dolar'dan ihaleye çıkacak olan Ataköy Marina Park satışını beklerken buradaki mekanlar yavaş yavaş müdavimlerini oluşturmaya başladı. Bölgenin yemeklerden sonra sohbet etmek için en uygun ambiansı oluşturan mekan tartışmasız Puppa Brasserie Lounge. Mekanın ortaklarından Sinan Ateşci'nin bunda katkısı büyük. İstanbul gece hayatının efsane mekanlarından Laila'da çok önemli görevler üstlendikten sonra sektörde patron olmaya karar vermiş. Ambiansın başarılı olmasının en büyük sebebi şüphesiz Sinan Ateşci'nin geçmişteki tecrübelerini kendi mekanına yansıtması. Marina manzarasında peynir tabağı ve kırmızı şarap her iki masadan birinde mutlaka var. Puppa Bresserie Lounge akşam yemeğinden sonra, gece eğlencesinden önce için en doğru mekanlardan biri olmaya başarmış. Mekanda alkol alanlar için hafif atıştırma seçeneği olarak bar food mönüsü  müşterilerin daha uzun kalmasını sağlıyor. Bazı eksikleri olsada ambians olarak Florya- Bakırköy hattında benzeri olmayan bir konsept oluşturulmuş.

Sonbaharda açık kalacak
Bu yıl birçok gurme ve gezi dergisi tarafından Alaçatı'nın en iyi mekanı olarak seçilen TekTekci gösterilen yoğun ilgi üzerine sonbahar-kış aylarında da hizmet verme kararı aldı. Haftanın üç günü müdavimleri için hizmet verecek olan Tektekçi'nin serin, sakin Alaçatı'daki halini şimdiden çok merak ediyorum...

Mykonos'da 400 şişe şampanya!
Dünya turizminin en önemli merkezleri arasında yer alan Mykonos'da geçtiğimiz hafta gündemde yine Türkler vardı. Ekonomik kriz ve uygun fiyatları fırsat bilen bizimkiler  Mykonos restoranlarında geçtiğimiz hafta yaklaşık 400 şişe şampanya açmış. Büyük hesaplar ödeyerek şov yapmayı seven Türk turistler bu gidişle Yunanistan'daki krizi bitirir (!)

<p>Merakla beklenen Bayraktar AKINCI Taarruzî İnsansız Hava Aracının (TİHA) 3'üncü prototipine PT-3ü

Selçuk Bayraktar bu sözlerle paylaştı: Yuvadan uçmadan önce son selfie

Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları

Malatya'da depremin izleri devletin yardım eliyle siliniyor

Doğada yaptığı yemeklerle kentleri tanıtıyor