• $8,3672
  • €10,234
  • 502.297
  • 1459.57
11 Mayıs 2014 Pazar

Hacıdan efsanesi Ataşehir’de...

AKŞAM Cumartesi’nde kebabın, ‘steak’e evrilmesini yazarken eski günleri anımsar oldum. Gazeteciliğe başladığım, daha yeni reşit olduğum milenyuma giriş yılları! Gece hayatı renkli, gastronomisi pek müspet olmayan İstanbul’da tercihler sınırlıydı. Ünlüler akşam yemekleri için ya sahilde balık, ya da Etiler’de kebap tercih ederlerdi. O kebapçılardan bir tanesinde ise yer bulabilmek için insanlar şekilden şekile girip, sahibiyle fotoğraf çektirme yarışına girerlerdi. O dönemin meşhur türkücüleri, işadamları, siyasiler o kebapçıda mutfağın yanında yemeklerini yiyordu. Bu yıllara hakim olan gezginler, Hacıdan ve He De’den bahsettiğimi anlamışlardır. Hüseyin Bakar; Nam-ı Değer ‘Hacı’ 90’ların sonunun Nusret’iydi desek birçok kişi ‘tam isabet’ diyecektir. Gittiğiniz küçük büfelerde bile duvarlardaki ünlü fotoğraf furyasını Türkiye’de uygulayan ilk isimdir Bakar. Ünlü olmak isteyenler bir yana, ünlüler de Hacı’nın o meşhur duvarında fotoğrafları yer alsın çabasına girerlerdi.

O duvarda kimler yok ki!

Hacıdan adres değiştirsede dekorunun en önemli parçası oldu o ünlü fotoğrafları. Kimler yok ki orada; Hillary Clinton’ın ‘first lady’yken yaptığı Türkiye ziyareti, Jose Mourinho’nun Fenerbahçe’yle görüşmek için İstanbul’a gelip çok genç diye geri gönderildiği, merhum Sakıp (Sabancı) Ağa’nın ziyafeti…
Hacıdan Kebap’ın yeni durağı ise Ataşehir. Etiler’in ticari havasını ‘suni’ bulan Hüseyin Bakar, Anadolu Yakası’nın iş ve yaşam merkezi Ataşehir’deki potansiyeli görüp yatırımını Ağaoğlu Sky Towers’a yaptı. Yaklaşık 250 kişilik, yaz aylarında havuzbaşının da hizmette olabileceği bir tesis açan Hacıdan Kebap’ta lezzetler eskisi gibi.

Yeni lezzet: Aşk Kebabı

Hüseyin Bakar, ezelden beri her kebapçının spesyali olan ‘gavurdağını’ kendisinin bulduğunu iddia eder. Gavurdağı’ndaki yeteneklerinin yanı sıra ara sıcaklarındaki söğürme ve humus da çok iddialı. Et ve kebap konusunda her daim kendi çizgisini koruyan Hacıdan’ın yeni sürprizi ise ‘Aşk Kebabı’. Bıçak kıymasıyla kaşarı kullanan daha sonra ise özel baharat karışımıyla ‘acı’ bir tat veren Hüseyin Bakar aşkı acı olarak tanımladığı için kebaba bu ismi verdi.
Genelde başarılı markaların şubeleştiği Ataşehir’e, Hacıdan’ın gelmesi bölge için çok önemli. Lezzetleri bir yana gitmişken kendisiyle bir tavla atıp, dostluğunuzu geliştirin derim!

Mekânlar takım tutar mı?

Spor dünyamızda binlerce kulüp olsa da her branşta en keyif veren çekişme 3 büyüğümüz arasında olur. Bu rekabet son yıllarda tatlı ve ezeli yerine ‘çirkin’ bir duruma doğru gidiyor. Sosyal medyada küfürleşmeler, aynı masada kavgalar eksik olmuyor. Mekânlar ise sanki böyle bir ortam yokmuş gibi davranmaya devam ediyor. Fenerbahçe futbol takımı haftalar öncesinden şampiyonluğunu ilan etmesiyle kutlamalara erken başladı. Fenerbahçeli mekân sahipleri ise işletmelerinin duvarlarına takımının bayrağını asıyorlar. Bir nevi mekânlarının da rengini belli ediyorlar! Sizce bir mekânın takımı olmalı mıdır? Hele ki bu gergin ortamda! Bence mekânlar her müşterisine eşit mesafede olmalıdır. İşletmeciler taraftarlığını evinde ve tribünlerde yapmalı, çalıştıkları yerlere getirmemelidir. Şu sıralar futbol taraftarlarının psikolojilerini düşünüp ‘aman’ diyelim…

17 Mayıs’ta açılıyor

Yaz için geri sayım başlarken şehrin civarındaki en popüler ‘denize girme’ noktalarından Club Ada Sedef de ufak bir tadilata girdi. Aydın Samanlı tarafından işletilen mekân 17 Mayıs’ta kapılarını müşterilerine açacak. Plajın dışında restoran konseptini devam ettirecek olan Club Ada Sedef mutfakta Akdeniz lezzetleri olacak…

Motosikletliler ucube mi?

Her metropolde olduğu gibi İstanbul’un da en büyük sorunu trafik. Toplu taşıma alternatiflerinin artması bir nebze olsun trafiği rahatlatsa da geçmiş yıllardaki plansız kentleşme nedeniyle park sorunu çözümsüzlüğe doğru gidiyor. Park sorununa çözüm olarak en mantıklı alternatiflerden biri de bisiklet veya motosiklet kullanmak. Dünyanın her yerinde ‘2 teker’ kullanılmasında teşvik verilir. Bizim insanımızda ise ‘2 tekerlekli’ sürücülere ‘ucube’ gözüyle bakarlar. Trafikte yaşadıkları yetmezmiş gibi park konusunda da sürekli sıkıntı yaşarlar. Hem bisiklet hem motosiklet kullanan biri olarak bu sorunları her gün yaşıyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bisiklet yolları harika bir fikir olsa da insanımızın zihinsel olarak 2 tekerlekli taşıtlara olan kompleksi projenin verimli olmasını engelliyor. Bir sıkıntı da başta bahsettiğim park etme sorunu. Hafta sonu Bebek ve Hisar valelerinin kontrolünde olan sahil kaldırımlarına arabaların 10’da 1’i boyutlardaki motosikletlere her nedense yer bulunmuyor. Neden mi? Muhtemelen bizlerden para alınamayacağını tahmin ettikleri için! Anlamadığım konu, bu valeler orada mekâna hizmet için çalışmıyor mu? Nedense bu mekân sahipleri kapılarına, valelerine söz geçiremiyor. Her şeyi de devletten beklememek gerek. Uzun zamandır bir proje ürettiğini görüp, duymadığım TURYİD’in bu konulara standart getirmesi gerek.

Anneler Günü tavsiyesi

Özel günlerin ticari olduğunu bilsek de karşı taraf yine sürpriz bekler. Hele ki bu annelerimiz ise! Klasik çiçekli ev ziyaretleri yerine farklı bir program yapmak istiyorsanız mekânlar bu konuda sizlere yardımcı olabiliyor. Bunlardan biri de SuAda. İki kıta arasında kalan mekânın excecutive şefi Ertan Özturan annelere özel bol yeşilli, ızgaralı geniş bir mönü hazırlamış. Son gün kararsızlığına düştüyseniz tavsiye edebilirim…

<p>İstanbul Avcılar'da Kader K. adlı şahıs, ayrıldığı eşi Gönül A.'yı bacaklarından vurdu.</p>

İstanbul'da kan donduran olay! Sokak ortasında dehşet saçtı

Marmara Denizi'nin oksijen seviyesini artıracak cihazlar denize bırakıldı

Günün en çok paylaşılan fotoğrafları (22 Haziran 2021)

Araştırmacı canlı canlı pitona yem oldu! O anlar böyle kaydedildi