• $8,0701
  • €9,677
  • 460.885
  • 1408.14
09 Şubat 2014 Pazar

Flamingo, kaldığı yerden!

Geçtiğimiz yıl açıldığında İstanbul sosyal çevresi tarafından ‘ekol’ olacak mekân olarak gösteriliyordu Flamingo. Mekân tam zirveye çıkacağı anda Gezi olaylarının ortasında kalmasıyla birlikte mecburi vitesi küçültüp her şeye baştan başlamak zorunda kalmıştı. İşletmeci Aliye Turagay’ın da ayrılması ‘artık eskisi gibi olamaz’ dedikodularının da ayyuka çıkmasına sebep olmuştu. Ama Flamingo’nun başarısındaki en büyük faktör olan Emre Şen işinin başındaydı. Hem de Aliye Turagay’sız işletmeye de konsantre biçimde…
Ceylan Otel’in içerisinde yer almasıyla Flamingo size New York tarzı ‘late night bistro’ havasını hemen hissettiriyor. Türk yeme-içme turizminin, diğer rakip metropol şehirlere göre en büyük handikapı olan ‘otel restoranı’ algısını yok etmek için farklı bir giriş oluşturma fikri başarılı olmuş. Restoran kapasitesi 220 Kişi olmasına rağmen neredeyse bunun 3 katına hizmet verebilecek büyüklükte bir mutfak kurulmuş. Mutfağın tümü restorandan görülmesi iddialı bir detay…

Zevkli tasarıma ‘şile bezi’ örtüler!

Mimaride Autoban çok şık bir iş çıkarmış. Spotları başarısız bulsam da, aplik olarak kullanılan ampüller ayrı bir hava vermiş. Geniş ferah oturma gruplarıyla da gayet konforlu bir şekilde yemeğinizi yiyip, içeceğinizi yudumluyorsunuz. Bu lüks ve zevkli tasarıma rağmen gözüm bembeyaz desensiz şile bezi masa örtülerine kaydı. ‘Neden’ diye sorduğumda pek tatmin edici bir cevap alamadım. Mekânın dış bölümüne doğru ahşap pencerelerle çelik konsisyon temellerin bir arada olması görsel olarak güzel bir görüntü çıkarmış. Umarım yerden ısıtmalı olan Ceylan Otel’in altında bulunması nedeniyle bu görsel güzellik mekânın yatırımcılarına ekstra bir maliyet getirmiyordur!

Emre Şen’in başarısı

Yemeklere gelince ise ortaya başarılı bir Emre Şen operasyonu ortaya çıkıyor. Emre, iyi eğitiminin yanı sıra İtalya Piamonte’de bulunan Michelin yıldızlı ‘La ciau del tornavento’ nun şefi Mauricio Garold’la birlikte çalışarak bu işi pratiğe de dökmüş. İtalya’dan aldığı deneyimleri Flamingo’da başarıyla uygulayan şef mutfak ekibinin tamamını kendisi seçmiş. Piamonte gibi kuzey şehrinde deneyimleri bulunan Emre Şen tam anlamıyla kabul etmese de mönüyü oluştururken daha çok Napoli’den etkilendiğini hissettim.

Kum midyesini deneyin…

Kaliteli ürüne önem veren Flamingo, Burata peynirini İstanbul’da yaşayan İtalyan bir aileye özel olarak yaptırıyor. Emre Şen başlangıçlarda tütsüleme yöntemini kullanmayı seviyor. Patates, balık ve ahtapotun tütsülenmiş şekilde servis edildiği seçenekler çoğunlukta! Yine özel olarak Gelibolu’dan gelen kum midyeleri, el yapımı Tagliatelle’yle servis ediliyor. Sadece salı, çarşamba, cuma, cumartesi bulunan kum midyelerini mutlaka deneyin. Ana yemeklerde ise trüf yağlı nohut püresiyle sunulan Lagos’ta çok başarılı…

Blush’ta neler oluyor?

Açılalı çok kısa bir süre olmasına rağmen Blush, Atiye Sokak’ın en trend mekânlarından biri oldu. Bunda mekânın kurucusu Aydın Samanlı ve ekibinin eğlenceyle, lezzeti birleştirmesinin faktörü büyük. Fakat mekânın üzerinde son günlerde karabulutlar dolaştırılıyor. Bu konuda kimsenin ağzını bıçak açmıyor. Dedikodulara göre bu sorunun sebebi mekânın ortaklarından Kerim Kumla ve Aydın Samanlı arasındaki hisse kavgasıymış. Bilindiği gibi Blush’ın bulunduğu yer, Samanlı’nın eski işletmecisi olduğu Elio’ydu. Devir işlemleri sırasında da Samanlı, eski patronlarının duygusal davranacağını bildiği için mekânı Kumla’nın şirketi üzerinden devralmış. Daha sonra ise bu deviri kendi üzerine yapmak isteyince Kumla buna yanaşmamış. Şu sıralar tüm Nişantaşı bunu konuşuyor. Eğer anlatılanlar doğruysa Aydın Samanlı büyü bir mağduriyete uğramış. Bodrum Ramada Otel’in sahibi olan Kerim Kumla’ya bu konuyu sormak için ortağı olduğu Başaran Holding’i aradım ama ulaşamadım. Umarım ortadaki mağduriyet giderilir ve tekrar eski sinerji yakalanır…

Fındık kabuğunda mangal!

Son yıllarda başlayan ‘steak’ modasına alternatif, et odaklı geleneksel konseptteki restoranların sayısı da her geçen gün artıyor. Bunlardan biri de Felek Mangalbaşı! Fındık kabuğu ateşinde pişen etlerde rahatsız edici ‘koku’ dumanlarının olmaması için özel bir sistem uygulanmış. Mekân, özel soslarla marine ettiği etleri Trakya ve Balıkesir yöresinden getirtiyor. Bakırköy’e yolu düşüp alternatif program yapmak isteyenlere önerebilirim…

Yeni mönüye büyük davet!

Açıldığından bu yana İstanbul’un en konuşulan mekânlarından biri olan La Boom’un geçtiğimiz hafta yeni mönü tadım daveti gerçekleşti. İletişimci arkadaşım Esra Türker yeni mönü tanıtımına beni de davet etti. Tabii ben bunu önce yeme-içme yazarlarına yönelik bir davet sanarak ayağımı yavaştan sürerek gittim. Bir de ne göreyim? Neredeyse 200 kişilik bir davet hazırlamış mekânın sahibi Umut Evirgen. Cemiyet, sanat, medya ve gastronomi dünyasının önemli isimleri lezzetleri tek tek tadıyor. Dünyada bile mönü davetleri uzun bir masada bulunan 20 kişiye verilir. Evirgen’i cesaretinden dolayı tebrik ederim. Kalabalık olunca servisin aksamasını beklesem de mutfakla süper uyumlu bir iş çıkardı La Boom’un salon personeli. Lezzetlere gelince ise; patlıcanlı steak tartar ve shitake mantarlı levreği mutlaka deneyin derim…

<p>Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüşmesinde ger

Dendias provokasyon için mi geldi?

Fenerbahçe, Medipol Başakşehir maçı hazırlıklarını sürdürdü

Amerikalı Rapçi Kanye West'in ayakkabısı 2 milyon dolardan satışa çıktı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC'de