• $13,7194
  • €15,5684
  • 786.53
  • 1910.41
2 Mayıs 2014 Cuma

Boğaz‘da yaz hazırlığı

Dünyada ‘entertainment turizm’ denilince akıllara gelen ilk şehirlerden biri olmayı başardı İstanbul. Tarihi dokusu, kültürel yapısı ve coğrafi güzelliklerinin yanı sıra yeme-içme, eğlence konusunda sahip olduğu tesisler, yaşlı şehrimizi uluslararası turizm acentelerinin gözdesi yaptı. Özellikle para harcama konusunda ün yapmış Arap ve Rus turistler, İstanbul’a resmen âşık!
Her ne kadar tesis çokluğundan bahsetsek de bunlar arasında yurtdışından ilgiyle takip edilen mekânlar Boğaz hattında yer alanlar olur. Şehrin güzel havasının müjdeleyicisi erguvanların açmasıyla bu hattın göze batan mekânları Sunset, Ulus 29, SuAda, Sortie ve Reina yazlık hazırlıklarını tamamladı.

Reina
Sadece Türkiye’nin değil, dünya jet-setinin de uğrak yerlerinden biri olan Reina kapandı, kapanıyor derken yazlık bölümünü müşterilerinin hizmetine açtı. Mimari olarak ufak detaylar ekleyen mekân, geçtiğimiz yılki kiracı restoranlarıyla yola devam kararı aldı. Uzakdoğu mutfağının ülkemizdeki en eski temsilcilerinden Dragon her zamanki yeri olan mekânın köprü tarafında, üst katta konumlandı. Hemen altında ise Ali Akkaş’ın Köşebaşı’sı olacak. Dragon’un karşı tarafında ise Park Şamdan ve Blue Topaz yerini alıyor. Ayrıca, mekânın işletmecisi Ali Ünal her zamanki gibi Reina’nın kendi restoranı için özel bir mönü hazırlatmış. Mönünün içeriği Akdeniz ağırlıklı olacak…

Sortie
Sortie ise Reina’nın tam tersi, anlaştığı restoranlarda yeniliğe gitti. Geçen yıl başarısız olan Mori restoranın yanı sıra kısmen başarılı olan Kazancılar bu yılki oluşumda yok. Bu yıl Sortie’de kebapları Bedri Usta yapacak! Brezilya konseptli Alacatra ve Kalamata bu yıl da Sortie’nin bünyesinde. Tepenyaki Alaturca suşileriyle, Poeta Leila Cafe ise tapaslarıyla
7 restoranlık oluşum olacak.
Sortie’nin bu yılki en büyük sürpriziy ise Bilal-Gazi Ateş kardeşlerin yeni projesi Chef Mezze olacak. İzzet Çapa ile birlikteliklerini sonlandıran Ateş kardeşler gelen tüm ortaklık tekliflerine rağmen kendi yollarını çizmeye karar verdiler. Yıllardır büyük hayalleri olan ‘balıkçı’ açma fikrini de bu sayede hayata geçiriyorlar. Mimar Ali Türker’in özel tasarımıyla hazırlanan Chef Mezze’de 3 metrelik dev ıstakoz havuzu, meze ve tatlı sunumları müşterinin gözünün önünde yapılacak. Mekânın 10 Mayıs’ta açılması planlanıyor…

Ulus 29
Geçtiğimiz yıl ‘Food Bar’ bölümüyle yaz sezonunda başarı yakalayan Ulus 29, aynı konsepti daha da geliştirmeyi planlıyor. Terasta Zeynep Fadıllıoğlu yeni bir mimari operasyon yürütüyor. Food Bar’ın tam ortasına özel suşi bölümünün konacağı Ulus 29’un bu bölümü Didem Özgen-Mert Vidinli ikilisine emanet…

Sunset
İstanbul’un ‘michelin’ standartlarına en yakın olarak gördüğüm Sunset, baharın gelmesiyle lounge bölümünü hizmete soktu. Sunset’in sahibi Barış Tansever, bu sezona farklı bir heyecan ve gururla hazırlanıyor. 20. yılını kutlayan mekân bu yıla özel bir kitap hazırlıyor. Önümüzdeki haftadan itibaren salı-cumartesi arasında akşam saatlerinde DJ’ler lounge bölümüne özel müzikler yapacak.

Hardal
Kurumsal bistro zinciri gibi gözükse de kurulduğu Asmalı Mescit’teki şubesini hep özel tutan Hardal, bu hafta teras bölümünü açtı. Günbatımında tarihi yarımada manzarasıyla buluşturan Hardal Asmalı Mescit gecelerinde özel DJ performansları olacak…

SuAda
SuAda’da ağabeyi Reina gibi istikrarı seçti. Geçtiğimiz yıl hizmet veren Mezzaluna, 360, Itsumi, Aslan Kebap ve SuAda’nın kendi markaları Suda Kebap, G Balık ikilisi aynı konumlarında olacak. Havuz ise mayısın son haftası açılacak…

HAFTANIN 5 POPÜLERİ

Nopa: Ferit Baltacıoğlu’nun özene, bezene Nişantaşı’na kazandırdığı mekân dillerden düşmüyor. Doğal botanik bahçesi
La Boom: Alaturka-klasik mekânların semti Emirgan’ın çehresini değiştiren Umut Evirgen’in mekânı akşam ve gecelerden sonra sabah kahvaltılarında da belli bir istikrar yakaladı.
Kav Butik: Soğuk kış günü gaz sobalarının altında, yazın ise Atiye Sokak üzerindeki masalarda Nişantaşı eşrafının buluşma noktası.
Fenix: Etiler’deki Fenix etkisi devam ediyor. Akşam saatlerinde yer bulabilmek mucize!
Fiamme: Şehrin yeni çekim merkezi. Vittorio Sindoni’nin lezzetleri, Alain Silifkeli’nin müzikleri müthiş…

<p> </p>

Parasosyal etkileşimi çocuklarımıza neden anlatmalıyız?

UNESCO'nun geçici listesindeki Yesemek'te 15 heykel gün yüzüne çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Siirt'te toplu açılış törenine katıldı

Ürdün'ün Salt kentindeki müze dünyanın en küçük Kuran-ı Kerim'ine ev sahipliği yapıyor