• $13,5953
  • €15,4256
  • 793.971
  • 1996.54
15 Mart 2013 Cuma

Üç boyutlu gözlükle zeytinyağlı tabak

Onlardan biri, 12 yıl çalıştığı Çin'deki yine 5 yıldızlı uluslararası otel zincirinde transfer olan aşçı Tarkan Özdemir. Bolu Mengenli, Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi mezunu. Almanya'da, Umman'da, Hong Kong'da çalışmış. Etiler'deki Le Meridien Oteli'nin La Torre restoranında bir yandan Starwood Oteller Grubu Türkiye Bölge Direktörü Sabine Dorn Ağlagül ile sohbet ederken, bir yandan da Tarkan Bey'in hünerlerini tadıyoruz.
Önce dudak büküyorum: "Füzyon mutfağı mı?"
"Fusion, confusion'dur, orijinalliği bozmamaya çalışıyoruz" diyor. (Karıştırılıp yeni bir tarz yaratılan mutfağı karmakarışık buluyor.)


Tabiri caizse üstüne 'kuş kondurmuyor.' Neo klasik mutfak sunumu yapıyor.
Mesela ızgara kavun ve beyaz peynir tadıyoruz, bir de cacık patlaması. Sahiden ağzınızda yoğurt pıtır pıtır patlıyor. Televizyonda, sinemada 3D teknolojisi olur da zeytinyağlı tabağında olmaz mı? İşte fotoğraftaki gözlük de zeytin dalı süslü tabağı üç boyutlu görmemiz için. Asma yaprağından sos var ki, enfes. Bir de sıvı yeşil zeytin kullanmış. Sigara böreği, hünkar beğendi.
Bizim öz be öz yemeklerimiz. Michelin yıldızlı restoran tecrübeli Tarkan Bey, İstanbul'u ziyaret eden turistlere Osmanlı-Türk mutfağından farklı bir doku, farklı bir tat sunuyor.
Türkiye'nin zengin vitrinine bir eser daha ekliyor.

Meraklı turiste ihtiyacımız var
Otelin restoranı gibi müşterilerin de biraz sıra dışı olması bekleniyor. Sıra dışının açıklaması Starwood Oteller Grubu Türkiye Bölge Direktörü Sabine Dorn Ağlagül'den:
Grubun W Oteli'ni tercih edenlerin yaş ortalaması 25 olan 
Ortadoğulularmış.
Le Meridien'in müşterileri ağırlıklı 30-40 yaş aralığındaki genç aileler.
İstanbul'un 'şık' bulan müşteriler.
Sadece tarihi yarımadayı, 
Ayasofya'yı, Kapalıçarşı'yı değil, 
Arnavutköy'ü, Bebek'i keşfetmek isteyen, İstinye Park'ta alışveriş yapmayı tercih eden turistlermiş.
Nitekim Ağlagül de "Bizim farklı 
İstanbul'u merak eden turistlere 
ihtiyacımız var" diyor.
Şunları da ekliyor:
"İstanbul artık bir istikrar kenti 
olarak biliniyor. Suriye'deki iç savaş, PKK süreci turizm için bir dert değil. Turist de biliyor ki, bu ülke istikrarlı, parası da, ekonomisi de, siyaseti de."

<p>Ezgi Aşık <span style='font-size: 1.6rem;'>soruyor, Sağlık İletişimi Derneği Başkanı Dr. </span><

Omikron ile Kovid-19'un şiddeti azalıyor mu?

Savaş pilotunun çektiği UFO fotoğrafı sızdı! Heyecanlandıran görüntü

Belli miktarlarda tüketildiğinde mutluluk veren besinler! İşte listede yar alan yiyecekler

Evinde tadilat yaparken şans eseri buldu! İçinden çıkanlar şaşkına çevirdi