• $7,3514
  • €8,8921
  • 409.858
  • 1528.82
25 Haziran 2011 Cumartesi

Bir 'arzu' ve 'nefret' objesi olarak Nihat Doğan

Bir kısım onu aşağılamak için 'Kırdın Kalbimi Şangır' şarkısından bahsediyor, bir kısmı ne derse alay ediyor, bir kısmı da onu bozmaktan müthiş zevk alıyor. Bilmediğim bir şey mi oldu son zamanlarda, Nihat size ne yaptı?

Hiçbir şeyden çekmedi dünyada, 'Survivor'dan çektiği kadar, hatta eski şarkılarından bile bu kadar muzdarip değildi ama bu kadar da yerin dibine sokulmamıştı; yazık oldu Nihat Efendi'ye...
Taksim ve civarında kaç tane röportaj yaptım hatırlamıyorum ama neredeyse yüzlerce diyebileceğim kadar çoğalmıştır rakam. Haliyle hep 'ünlü, tanınmış ve halka mal olmuş' kişilerle yaptık sohbetlerimizi ve size hiç çekinmeden şunu söyleyebilirim; ben Nihat Doğan kadar sevilen az insan gördüm. Çok daha popüler, çok daha yakışıklı, çok daha gündemde kişilerle yürüdüm İstiklal'de; kimseyle yürümek Nihat'la olduğu kadar 'işkenceye' dönüşmemişti.
Sosyal medyadaki Nihat düşmanlığını anlamaya çalıştım (gerçi hiçbir şeyi fanatik denilecek kadar sevmeyen ve hiçbir şeyden de nefret etmeyen biri olarak zorlandım), bulduğum şey insanların zaman zaman 'nefret' edecek şeylere ihtiyacı olduğuydu. Normal zamanlarda her şeye tolerans gösteren, herkesi affeden, her hatayı bağışlayan, daha doğrusu hiç kimsenin rezil olmadığı şöhretler dünyasında var olan sosyal medyacılar -ki hemen hepsi aristokrattır, soylu ailelerden gelir, sabah kahvaltıda kaz ciğeri yer, öğleden sonra ava çıkar ve golf oynar- dellendi ve kartopu gibi büyüyen bir hınç alma dürtüsüyle Nihat'ı işaret ettiler; 'Enteller ilk hedefiniz Nihat'tır ileri!'...
Açılışlarda-davetlerde yarı çıplak dolanan ve hiç podyuma çıkmayan sözde modelleri birinci sayfaya taşımak normaldi Nihat anormaldi, şov yaparken yanlışlıkla iç çamaşırı indirmek normaldi, art arda eklenince hiçbir anlamı olmayan şarkı sözleriyle milyon satan popçular normaldi, poposunu sallayınca haber olan sözüm ona ünlüleri daha da ünlü etmek yarışı normaldi, Nihat anormal öyle mi?
Survivor bir yarışmaydı ve yarışmaya Nihat Doğan gibi bir reyting garantisini yerleştiren Acun Ilıcalı müthiş başarısının sırrının farkındadır. Nihat olmasaydı yarışma bu kadar eğlenceli, bu kadar gerilimli, bu kadar 'konulu' olmayacaktı.
Uzun zaman futbol oynayan Nihat Doğan fiziki üstünlüğü ile birçok yarıştan galip ayrıldı, yarışmanın alt metnini iyi anladı, kendi tabiriyle 'Nihat Doğan sinemasını iyi yönetti' ama şovu çok ciddiye alan ve güzelim programı keyif almadan, diş bileyerek izleyen 'gergin' seyircinin hedefi oldu...
Ancak atladığı bir şey vardı...
Nihat'ın atladığı Derya'nın -yarışlarda pek başarı gösteremese de- sporcu olduğu için taktik oyunlarını iyi bildiğiydi...
Ben çok eğlendim 'Survivor'da, benim kadar keyif alsaydınız keşke...

Kadınların zayıflamakla alakalı sorduğu 10 sıkıcı soru
1 - Spor yapıyorum, az yiyorum ama göbeğim gitmiyor ne yapmalıyım?
CEVAP:
Daha az yemeli, hatta yememelisin. Ya da şu gerçeği kabul etmelisin, zayıflasan da o göbek orada kalacak!
2 - Spor yapmaktan sıkılıyorum, spor yapmazsam ne olur?
CEVAP:
Spor benim için de eğlence değil, işkencedir ama bunu zevk haline getirmelisiniz. Ya da bırakın gitsin, hayat kaç gün belki o da bugün...
3 - Spor salonuna gidemiyorum, acaba DVD'ler işe yarar mı?
CEVAP:
Yaramaz mı? Hem de spordan sonra içiniz kıyılırsa hemen bir sandviç de yapabilirsiniz.
Bir de sakın yanılıp yoga DVD'si almayın, bendekini açınca uyumam sadece 10 saniye sürüyor!
4 - Spordan sonra inanılmaz acıkıyorum, ne yapacağım?
CEVAP: 
Yanlış yiyecekleri yemediğiniz sürece sorun yok, sorun kötü beslenmekte. Diyet değil niyet önemli.
5 - İstediğim kiloya düştüm, şimdi ne yapacağım?
CEVAP:
En zor durumda olan sensin şu anda, eve kapat kendini, kapıyı kilitle ve dışarı çıkma. Sakın kimseyle konuşma, kız arkadaşlarına zayıfladığını çaktırma. Yoksa sana tuzak kurup mantıcıya falan götürüler haberin olsun...
6 - Spora başlayınca daha fazla kilo alıyorum, ne olacak benim sonum?
CEVAP:
Yapmayacaksın! Bu kadar basit.
7 - Sadece göğüsleri büyüten ya da kalçayı küçülten egzersiz var mıdır?
CEVAP:
Öğrenirsem hemen söylerim. Zaten kalçayı küçültmek yerine göğüsleri büyütmek çok akıllıca olur, dengelenir bir şekilde.
8 - İş arkadaşım ve ben aynı bedeniz ama o durmadan atıştırıyor, ben hep açım...
CEVAP:
Ben bu duruma kaderin bir oyunu diyorum ve hemen o insandan uzaklaşmanızı istiyorum. En iyi arkadaş yedikçe kilo alandır.
9 - Şu 10 kiloyu nasıl vereceğim?
CEVAP:
Ben her yolu denedim, deniyorum. Hatta bana sürekli olarak 'Şişmansın' diyen birini bile buldum, işe yaramadı. Aç kalmak, spor yapmak ve konsantre olmak üçlüsünü aynı anda devreye sokmak lazım sanırım. Ben spor yaparken diyet yapmıyorum, diyetteyken 5 adım yürümüyorum ya da hepsine niyetliyken diyete başlamıyorum. İçki içip, zil zurna sarhoş olan fare, elini masaya vurup ne demiş? 'Gelecek o kedi buraya!' İşte aynen o hesap, gidecek bu kilolar...
10 - Son ve sonuncu olarak soruyorum, nasıl gidecek şu selülitler?
CEVAP:
İnanmayacaksınız ama bu cevapta dalga geçmeyeceğim. Hemen bir adet vücut fırçası alacaksınız. Sabah akşam, kuru kuru bacaklar fırçalanacak. İnat edeceksiniz ve eğer anneniz, halanız veya teyzenizde selülit varsa, işte o anda yemeklere veda edeceksiniz. Çünkü illa sizin de olacaktır bir gün. Bu arada yanık tende daha az belli olur, tuzu azaltın, çok su için. En önemlisi de neden iki bacağım var, neden ayaklarımın ucunda boy boy parmacıklar var diyor musunuz? Eh o halde neden selülitim var demeyin. Dua edin memlekette erkekler kısa ve göbekli!

HAFTALIK
- Star TV'de başlayan 'Yerden Göğe' şahane başladı yayına. Rasim Ozan Kütahyalı ve Bonbon Funda reyting canavarı, Berna Laçin iyi oyuncu ama nasıl bir programcı göreceğiz.  İlginçtir ki yine aynı kanaldaki 'Pişşti' beklenen ilgiyi görmedi.
- Burak Uyan ayakkabı tasarımcısı ve son aylarda bütün yabancı dergilerde ayakkabıları yer alıyor. Hangisini açsam ve hangi ayakkabıyı beğensem, bir de bakıyorum bizim Türk çocuğu yapmış...
- İdeal aşk nasıl olmalıdır; Universal Channel'da yeni başlayacak olan 'Aşk Hakkında 100 Soru' dizisinin konusu. 2 Temmuz'dan itibaren her cumartesi izleyebilecekmişiz, hep gönlümde 'Sex And The City'nin yerini tutacak bir dizi başlaması ihtimali var. Ben de bu ihtimali o kadar seviyorum ki, 100 Soru'yu heyecanla seyredeceğim.

Konuşmadan nasıl flört edilir?
- Dişleri gösteren kocaman bir gülümsemeyle.
- Sosyal medyada arkadaş olmayı isteyerek.
- Sevdiği bir kitabı satın alarak eline tutuşturarak.
- Onunla ya da onsuz; dans ederek.
- Köpeğinizin onun köpeği ile arkadaş olmasını sağlayarak.
- En iyi yaptığınız şey her neyse, onu yaparak dikkatini çekerek...

<p>Türkiye, CHP'li belediyelerdeki çöp rezaletini konuşuyor. Nuh Albayrak, Maltepe'deki çöp toplama

CHP'de 'çöp' krizi ve Bülent Tezcan'ın 'Maltepe' yalanı

Düzce'de altyapı çalışması sırasında şans eseri bulundu!

Her yerde uyuyabilen vurdum duymaz insanlar

Endonezya'nın Sinabung Yanardağı'nda hareketlilik