• $32,3775
  • 35,0382
  • 2325.93
  • 9125.08
15 Mayıs 2018 Salı 14:50 | Son Güncelleme:

Trikolojik bakımın avantajları

Trikolojik bakımın avantajları

Saç sorunlarından kuaföre giderek, saçınızı kestirerek ya da rengini değiştirerek kurtulamazsınız.

Bu gibi kozmetik çözümlerle ancak günü kurtarabilirsiniz ama sorun devam devam eder, hatta bazen daha da büyür. Saç sorunları ve çözümleri hakkında bilgilerine başvurduğumuz Saç Bakım Uzmanı Serap Öztürk Niya, bunun bir sağlık sorunu olarak ele alınması gerektiğini ve çok yönlü bir bakımla iyileşebileceğini belirterek, tedavinin sabırla devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.

Trikolojik Bakım Nedir?

Saç ve saç derisiyle ilgili sorunların teşhis ve tedavisiyle ilgilenen bilim dalı ve bu amaçla uygulanan yöntemlerin tümü Trikoloji olarak adlandırılır. Trikoloji, kadın ve erkeğin saç yapılarının birbirinden farklı olduğunu, dolayısıyla sorunlarının da farklı değerlendirilmesi gerektiğini savunur. Trikolojik bakım saç sorunlarını yaş, yaşam biçimi, beslenme tarzı, sağlık durumu, genetik özellikler ve saç bakım alışkanlıklarının tamamını değerlendirerek ele alır. Diğer sağlık sorunları gibi saç sorunlarının da bütüncül bir yaklaşımla çözülebileceği görüşünü benimser.

Trikolojik Bakımın Avantajları Nelerdir?

Trikolojik bakımın en önemli avantajı, kişiye özel ürünlerle, kişiye özel çözümler sunmasıdır. En yaygın saç şikayetlerinden biri olan saç dökülmesini ele alacak olursak, herkes için dökülmenin şiddetinin ve sebebinin birbirinden farklı olduğunu görürüz. Erkeklerde sebep çok büyük bir oranda genetik faktörlere bağlanırken, kadınlarda ise başta hormonal değişimler ve saç bakımında kullanılan kozmetik ürünler olmak üzere çok daha fazla risk faktörüyle karşılaşırız. Bu kadar karmaşık sebepleri olan bir sorunun, tek bir ürünle, 3-5 defa uygulanan bir yöntemle ya da saçları kazıtarak düzelmesini beklemek pek de akıllıca olmaz. 

Kadınların mevsim geçişlerinde, hamilelik, emzirme ya da adet gibi belli dönemlerinde bazı saç sorunlarıyla karşılaşmaları doğaldır. Ancak bazı saç sorunları, başka ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Bu yüzden mutlaka profesyonel bir destek alınmalı ve saç sorunları, her yönüyle incelenerek tedavi planlanmalıdır.

Trikolojik tedavi, sabır isteyen bir süreçtir. Saçlardaki iyileşmenin gözle görülebilir ya da çeşitli yollarla ölçülebilir hale gelmesi için en az 2 ay süre gerekir. Sorunun ciddiyetine ve kişisel faktörlere bağlı olarak bu süre 6 ayı da bulabilir. Tedavi süresince saçlardaki gelişim ve değişim trikoloji uzmanları tarafından, özel bir takip sistemiyle yakından takip edilir ve hastalarla paylaşılır.

Tedavinin başarısı kullanılan ürünlerin gücüne ve uzmanın deneyimine bağlı olduğu kadar, danışanın sabır ve istikrarla tedaviye devam etmesine de bağlıdır. 

 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi