• $32,377
  • 35,069
  • 2325.86
  • 9093.15
29 Mart 2021 Pazartesi 10:04 | Son Güncelleme:

60 yaş üzeri aşı randevu alma ekranı: e-Devlet ve MHRS aşı randevusu nasıl alınır?

60 yaş üzeri aşı randevu alma ekranı: e-Devlet ve MHRS aşı randevusu nasıl alınır"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı duyuruyla aşılamada yeni yaş grubuna geçildiğini açıkladı. Aşı randevu işlemi de 60 yaş üstü vatandaşlar ve yakınları tarafından yapılmaya başlandı. MHRS aşı randevu alma ya da e-Devlet üzerinden aşı alma gibi seçeneklerle halledilebilen bu işlem sırası gelen herkes için bir umut kaynağı oluyor. Peki, 60 yaş üzeri için aşı randevusu nasıl alınır?

Aşı takviminde yeni yaş grubuna geçilmesiyle beraber 60 yaş üzeri aşı randevu alma işlemleri başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, aşı programında yeni gruba geçtiklerini belirterek, 60 yaş üstü vatandaşların eşleri ile aşı olabileceklerini açıkladı. Koronavirüste önemli bir silah olan aşılama da MHRS ve e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. İşte e-Devlet ve MHRS aşı randevu alma ekranı!

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Turkiye.gov.tr ya da e devlet mobil uygulamalarından da giriş yaparak ve arama bölümünden MHRS yazarak ulaşmak ve koronavirüs aşısı için randevu almak mümkün. Koronavirüs aşı başvurusu işlemleri e-devlet, e-nabız, MHRS mobil uygulamaları üzerinden de yapılabiliyor.

Kişi, aşı yapılacak öncelikli grupta bulunuyorsa randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendiriliyor. Uygulamayla seçilen sağlık kuruluşundan tarih ve saat belirtilerek randevu alınabiliyor. Randevu bilgisi SMS ile kişinin telefonuna gönderiliyor.

E-DEVLET GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

MHRS AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

MHRS Web'den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise "Randevu Al" butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan "Üye Ol" seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı cihazınızın uygulama marketinden MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz.

Corona virüs aşısı randevusu için, sisteme giriş yapıldıktan sonra "Hastane randevusu al" seçeneği üzerinden "Genel Arama" ardından "Covid-19 aşı" seçeneğini tıklayarak gerekli bilgileri girmeniz gerekiyor.

MHRS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

TELEFONLA AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Covid-19 aşısı olacak yurttaşlar, mobil uygulama veya internetin yanı sıra ALO 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor.

Yurttaşlar, kendilerine en yakın aile hekimlikleri ile tüm kamu, özel ve üniversite hastaneleri için randevularını oluşturabiliyor.

  • aşı randevusu
  • aşı randevusu nasıl alınır
  • aşı randevu alma
  • aşı randevu edevlet
  • aşı randevu mhrs
  • 60 yaş üstü aşı randevu
  • 60 yaş üzeri aşı randevu
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi