• $32,3309
  • 35,0805
  • 2292.27
  • 8986.4
16 Aralık 2016 Cuma 13:39 | Son Güncelleme:

THY uçaklarından internet keyfi

THY uçaklarından internet keyfi

Türk Hava Yolları, geniş gövdeli ve uzun menzilli uçaklarından sonra 167 dar gövde uçağının eğlence ve internet bağlantı sistemlerinin sağlanmasına yönelik Panasonic ile önemli bir anlaşma imzaladı. THY ile artık kısa ve orta mesafede uçacak olan yolcular da havada internetin keyfini yaşayabilecek

SÜLEYMAN ŞEN - HABER MERKEZİ

SİSTEM NELER GETİRİYOR

Türk Hava Yolları yeni dar gövde uçakları için, Panasonic Avionics Corporation'ın gelişmiş eX1 uçak içi eğlence ve iletişim sistemini (IFEC) ve Küresel İletişim Sistemleri (Global Communication Services)'ni tercih etti. THY’nin dar gövdeli uçaklarında uygulanmak üzere geliştirilen uçak içi eğlendirici sistemi eX1, yüksek çözünürlüklü ekran özelliği ve yüksek kaliteli ses düzeneğiyle yolculara uçuş süresince ev ortamı yaratmak suretiyle keyifli bir deneyimi yaşatacak. Panasonic'in Yolcu Verileri Entegrasyonu (PDI) sistemini de içeren eX1, yolculara uçuş deneyimini yüksek düzeyde kişiselleştirme olanağı sağlayacak. Özel tasarlanmış tamamlayıcı bir aplikasyon ile birlikte PDI, yolcuların mobil cihazlarını IFEC sistemiyle güvenli bir şekilde eşleştirmelerini; ayrıca kişiselleştirilmiş oynatma listeleri ve ikinci bir ekran ortamı içeren kabiliyet aracılığıyla kendi eğlence deneyimlerini kişiselleştirmelerini ve geliştirebilmelerini sağlayacak.

YÜKSEK HIZDA Wi-Fi VE ÇOK SAYIDA TV KANALI

Sistem, yüksek hızda Wi-Fi ve çok sayıda televizyon kanalını da içeriyor. Uçak içi bağlantı hizmeti, Türk Hava Yolları yolcularının internete, sosyal medya platformlarına, kurumsal VPN ağlarına ve daha fazlasına erişim, arkadaşları ve aileleriyle kesintisiz bağlantıda kalmalarına da olanak sağlayacak. Yolcular, Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan haberlere anında erişebilecek. TRT World haber kanalı da yolcuların kullanımına sunulacak. TRT World’ün yanı sıra dünyanın en popüler spor etkinliklerini canlı yayınlayan Sport 24 spor kanalının da dahil olduğu sekiz farklı küresel kanal, sistem üzerinden yolcuların takibine sunulacak. Panasonic Avionics’in havacılık sektöründe yetkili tek distribütörü olduğu Sport 24, 2016 yılında; Rio 2016 Olimpiyat Oyunları, Premier League, NFL, UEFA Şampiyonlar Ligi, NBA, Grand Slam, Bundesliga, Golf Majors, MotoGP ve Ryder Cup'dan canlı yayınlara imza atmıştı.

Tüm bu hizmetler Türk Hava Yolları filosundaki 92 Airbus A321 NEOs-ACF, 65 Boeing 737 MAX 8s ve 10 Boeing 737 MAX 9 tipi uçaklarında hayata geçirilecek. Anlaşma çerçevesinde Türk Hava Yolları, son 45 uçak üzerinde uçak içi eğlendirici (IFE) sistemlerini donatma opsiyonuna da sahip olacak.

Stratejik ortaklık anlaşmasının bir parçası olarak Panasonic, Türk Hava Yolları’nın İstanbul’un 3. Havalimanı’ndaki ilk operasyonu gerçekleşene kadar THY’ye özel hizmet verecek bir Media Center ve kreatif hizmetler ekibi kuracak. Tesis, havayolu şirketinin medya, son teknoloji interaktif gelişim ve uygulamaları desteklemeye yönelik içerik ve yazılım ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı.

AYCI: YOLCULARIMIZA BENZERSİZ BİR DENEYİM SUNACAĞIZ

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı dün imzalanan anlaşmayla ilgili, "Yolcularımıza güvenilir bir sistem sunmanın yanı sıra, onlara her anlamda maksimum konforu yaşatacak kusursuz uçuş konseptini tamamlamak adına yeni, farklı bir çözüme ihtiyacımız vardı. Panasonic Avionics'in bu değerli desteği ile yolcularımıza benzersiz bir seyahat deneyimi yaşatma hedefiyle yürüdüğümüz yolumuzda bir aşama daha kat etmiş olarak devam etmekteyiz. Sektörün en büyük oyun kütüphanesi, ses ve video kalitesi ile bir araya getirilerek en iyi görüntü deneyimi için tasarlanan kişiselleştirilmiş ara yüz, tercih sürecimizde bizim için en uygun profil olarak ağırlık kazandı. Panasonic’e sağladıkları destek için teşekkür ediyor ve anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

MARGİS: UZUN VADELİ STRATEJİK BİR İLİŞKİ

Panasonic Avionics Corporation Genel Müdürü Paul Margis de; "Türk Hava Yolları ile ortaklığımız uzun vadeli, stratejik bir ilişki. Hem Türk Hava Yolları hem de Türk ekonomisi ile yatırım potansiyelimizi genişletmekten ötürü çok heyecanlıyız.  “dedi.

Türk Hava Yolları’nın şu anda geniş gövdeli ve uzun menzilli uçaklarında sunulan internet hizmetinden yolcular saati 9.99 Dolar, 24 saati ise 14,99 Dolar karşılığında faydalanabiliyor.

 

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak