• $32,3916
  • 35,0762
  • 2326.71
  • 9138.22
19 Mart 2011 Cumartesi 06:08 | Son Güncelleme:

'WIPEOUT' başlasın!

'WIPEOUT' başlasın!

Muhteşem sunumuyla Asuman Krause'li Wipe Out, yeni sezona sürprizlerle başlıyor. SHOW TV'de yayınlanacak Türk-Yunan rekabeti ve ünlüler bölümlerinin çekildiği Arjantin'deki Wipe Out setine girdik...

22 Mart günü, üçüncü sezonun ilk bölümüyle SHOW TV ekranlarını renklendirecek olan Wipe Out, bu sezon iki farklı formatıyla ekrana gelecek. Endemol Türkiye tarafından yapılan Wipe Out'un yaratıcı beyinlerinden biri olan Tamer İpek, 'Televizyon izlemeyi reddeden kitlenin bile bu yarışmayı izlediğini görüyoruz. Çünkü insanlar bu tür neşeli yarışmaları izleyerek stres atıyorlar' diyor. Yarışmanın ilk formatıyla Amerika'da daha düz yapıldığını belirten İpek, 'İlk başlarda eğlenceli tarzımızla tepki aldık. Fakat şimdi yarışmanın yapıldığı birçok ülke kasetlerimizi istiyor. Artık diğer ülkeler de bizim eğlenceli formatımızı uyguluyor' dedi.
İpek, 'Bu sezon çok daha eğlenceli yarışmalarla izleyici karşısına geçiyoruz. Türk-Yunan karşılaşmasının yanı sıra ünlülerin olduğu Wipe Out Celebrity'de Atilla Taş, Ebru Şam, Esra Sönmezer, Mehtap Yılmaz, 'Var Mısın Yok Musun' yarışmasından Tony Tezer, Sertaç Akkaya, Senem Kuyucuoğlu, Metin Yıldırım ve Ümit Erdim yarışacaklar' sözleriyle bu sezonun ipuçlarını da izleyicilerle paylaştı. SHOW TV ekranlarının bir diğer başarılı yarışması 'Canlı Para' ile ilgili de konuşan İpek, 'O yarışmada sunucu olarak ilk düşündüğümüz isim Demet Evgar'dı. Son birkaç gün kala, ani bir değişiklik yaptık ve Engin Altan Düzyatan'ın daha uygun olduğuna karar verdik' dedi.

SUNMASI KOLAY YARIŞMASI ZOR
Eğlence programı format yaratıcılığı konusunda dünyanın önemli şirketlerinden biri olan Endemol'un Türkiye ayağı 80 kişilik genç yapım kadrosuyla her sene Wipe Out, Fear Factor, Canlı Para gibi yapımlarına imza atıyor. Bu sezon Wipe Out yeni formatıyla çok daha eğlenceli, çok daha çekişmeli olacak. Arjantin'de kurulan dev oyun parkında çekilen Wipe Out'ta bu kez Türk ve Yunan rekabeti, daha sonra da ünlülerin  çekişmesini izleyeceğiz. Yunan rekabetini izleyeceğimiz bölümlerde Asuman Krause ile birlikte Yunan şarkıcı Giorgos Lianos sunucu olarak yer alacak.
Yarışmayı kendi tarzıyla daha güzel kılan Asuman Krause ile Buenos Aires'in Benavidez bölgesindeki sette görüştük.  Yaşam enerjisi ve güzelliğiyle izleyicilerin bağımlısı olduğu Krause, 'Wipe Out devam ettiği sürece varım' diyor.
- Wipe Out'a sunucu olarak neden sizi seçmişlerdi ve isminiz bu yarışmayla nasıl özdeşleşti?
Endemol yetkililerine sormak lazım aslında ama sanırım tam benlik bir yarışma olduğu için olabilir. Sokaktaki tepki de bu yönde ve yıllar önce olsaydı yine Wipe Out derdim. İnsanlar bana daha ne kadar devam edeceksin diye soruyor, tabii ki Wipe Out bitene kadar varım. Hatta bunun esprisini bile yapıyoruz ilerde yaşlanıp bastonla sunarmışım diye.
- Arjantin'de vakit nasıl geçiyor, Türkiye'den neleri özlüyorsunuz?
Arjantin insanı sıcak, aynı Türkler gibi. Bu nedenle çok çabuk uyum sağladık. İlk geldiğimizde yılbaşı için dışarı çıkmıştık. Çünkü sözde yurtdışında yeni yıla girmek havalı bir şeydir hani. Tüm ekip dışarı çıktık ve hayal kırıklığına uğradık, çünkü tüm mekanlar kapalıydı. Meğerse Arjantinliler o akşam çalışmayıp yeni yıla evde girerlermiş. Beyaz peyniri özlüyorum, çünkü bizdeki gibi güzel değil buradakiler. Önceden beyaz peynir getiriyorduk, artık getirmiyorum. Sucuk da getirdim daha önce.
- Yarışmacılardan size ilanı aşk eden oldu mu?
Ooo çok, görmen lazım. Hatta bir keresinde bir yarışmacı eşiyle Wipe Out'a gideceğim diye iddialaşmış. Eşi de gidemezsin, yapamazsın demiş. Bu da giderim hatta Asuman'ı bile öperim deyince eşi de o zaman 'Wife Out' (eşinden olursun) demiş. İnanır mısın, geldi ve kameraların önünde beni öptü.
- Sizi ne zaman Wipe Out yaparken izleyeceğiz, cesaret edebilir misiniz?
Ben cesurumdur, böyle şeylerden hiç korkmam fakat üstümün başımın çamur olması hatta o çamurun ağzıma kaçması durumu beni düşündürüyor. Belki ilerde bir gün...

180 kişi günde 11 saat çalışıyor
- Yarışma Arjantin'in Buenos Aires kentindeki Benavidez bölgesinde bulunan dünyanın en büyük açık hava oyun parkurunda çekiliyor.
- 100 dönüm arazi üzerine kurulu olan set 2 parkurdan oluşuyor.
- 180 kişilik set ekibi günde 11 saat çalışıyor.
- Ünlü spor spikeri Orhan Ayhan yarışma görüntülerini görmeden metinden okuyarak seslendiriyor.
- İlk olarak Amerikan ABC kanalında 2008'de yayınlanan Wipe Out, daha sonra Arjantin, Avustralya, Belarus, Belçika, Brezilya, Kanada, İngiltere, Hollanda ve Norveç gibi 35 ülkede yapılıyor.
- Programın Nintendo tarafından Wii oyunu geliştirilmiş ayrıca internet ve iPhone oyunları da bulunuyor.
- Endemol'ün büyük setlerinin kurulu olduğu Arjantin ve Güney Afrika'dan sonra, Erzurum Palandöken tesislerini, Avrupa ve diğer ülkelerin 'Wipe Out Kış' programını çekebilecekleri yeni bir açık hava çekim platformu haline getirmek için gerekli girişimleri başlatmış bulunuyor.

UYGAR TAYLAN
uygar.taylan@aksam.com.tr

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi