İftara saatler kala yemeği hazır olanlar sütlü tatlı tariflerini araştırıyor. Peki, Bursa'nın meşhur süt helvasını hiç denediniz mi? Muhallebiye benzeyen fırında kızaran süt helvası popüler tatlınız olarak tarif defterinizde yer alacak. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. İşte adım adım süt helvası tarifi...
BURSA SÜT HELVASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı şeker
100 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
SÜT HELVASI TARİFİ
Bursa süt helvası sütlü tatlılar arasında en çok tercih edilenlerden biridir. Süt helvası için öncelikle sütün yarısını bir tencereye alın, ocağın altını açın ve şekeri ekleyin. Karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Kaynamasına gerek yok.
Şeker eridikten sonra kalan sütü ve yumurta sarısını da üzerine ilave edin ve soğumaya bırakın.
Tereyağını tavaya alın. Eridikten sonra unu ekleyin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz unu yavaş yavaş süte ekleyin. Süt helvasının püf noktası burasıdır. Sürekli karıştırmaya devam edin.
Muhallebi kıvamına gelince vanilyayı ekleyip çok pişirmeden ocaktan alın.
Miktara uygun bir kaba ya da ufak güveçlere helvayı dökün.
200 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...
SÜT HELVASININ PÜF NOKTASI
Süt helvasının püf noktası unu eklerken topaklanmamasıdır. Bunun için un kokusu çıkana kadar kavrulmalıdır.
Kullanılan süt soğuk olmalıdır. Eğer kavrulan un sıcak süt ile buluşursa topaklanma yapar.