• $8,5474
  • €10,3674
  • 510.059
  • 1437.69
24 Mayıs 2021 Pazartesi 16:49 | Son Güncelleme:

Nefis Boşnak mantısı tarifi ve malzemeleri

Nefis Boşnak mantısı tarifi ve malzemeleri

Boşnak mantısı tarifinin klasik mantı hamurundan farkı tereyağı ile açılmasıdır. Yoğurtla servis edilen Boşnak mantısı tarifi ve malzemeleri haberimizde...

Boşnak mantısı tarifi merak ediliyor. Boşnak mantısının hamuru eritilmiş tereyağı ile açılır. Boşnak mantısının püf noktası budur. Ne kadar güzel açılırsa o kadar lezzetli bir mantı olur. İştahınızı daha fazla kabartmadan Boşnak mantısı tarifi sizlerle...

KIYMALI BOŞNAK MANTISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Hamur için malzemeler:

4 su bardağı un

1,5 su bardağı su

Tuz

İç harcı:

1 kg kıyma

Tuz

karabiber

1 adet soğan

1 paket tereyağ

BOŞNAK MANTISI TARİFİ

Boşnak mantısı tarifi için önce hamuru yoğurun. Un, su, tuzu bir kaba alın ve güzelce yoğurun. Hamurdan 2 veya 3 beze çıkarın. Bezeleri yuvarlayıp bir kenarda üzeri ıslak bezle örtülmüş olarak dinlenmeye bırakın.

Boşnak mantısı hamuru dinlenirken iç harcı hazırlayın. Kıyma, soğan, tuz, karabiberi yoğurun. Dinlenmiş bezelerden birini oklava ile açın.

Üzerini sıvı yağ ya da eritilmiş tereyağı ile yağlayın ve çekiştirerek el yardımı ile inceltebildiğimiz kadar inceltin.

En uç kısmına kıymalı harcı şerit şeklinde koyun, hamurun sarkan kısımlarını katlayın. Erittiğiniz tereyağı ile yağlayın ve hamuru kol böreği gibi kıvırın. Kıvırdıkça çekin, hamuru çeke çeke sarın.

Sarma işlemi bittikten sonra hamuru kesip tepsiye dizin, bütün bezelere aynı işlemi yapın ve pişirin. Fırından çıkınca üzerine yoğurtlu sos gezdirin. Boşnak mantısı hazır. Afiyet olsun.

<p>ERDOĞAN-BIDEN GÖRÜŞMESİ NASIL GEÇTİ?</p><p>Türkiye dış politikada artık yeni stratejiler izliyor.

Şuşa'dan dünyaya hangi mesajlar verildi?

Burası Amerika değil Türkiye! İşte Adıyamanlı kovboy

Başkan Erdoğan'a Azerbaycan'da sevgi seli

Çin, uzay istasyonuna göndereceği taykonot ekibini tanıttı