• $31,1565
  • €33,8199
  • 2032.76
  • 9179.48
9 Şubat 2024 Cuma 16:15 | Son Güncelleme:

Gulaş tarifi! Menüye etli ana yemek arayanlara nefis lezzet

Etli ana yemek arayanlar gulaş tarifini araştırıyor. Peki, gulaş nasıl yapılır? Kuşbaşı dana etiyle yapılan gulaş tarifi bir Macar yemeğidir. Kış aylarında sıcak bir tencere yemeği arıyorsanız tam ağzınıza layık. Terbiyesi de olan gulaş tarifinin detayları haberimizde...

Gulaş tarifi merak ediliyor. Etli bir yemek olan gulaş Macaristan'ın popüler yemeklerinden biri. İçerisine birçok baharat eklendiği gibi yemeğe terbiye de hazırlanıyor. Akşama etli bir tencere yemeği arıyorsanız bu bir seçenek olabilir.

Gulaş yemeği kuşbaşı dana etiyle yapılıyor. Diğer et yemeklerinden farkı ise unla yapılan terbiyesidir. İşte adım adım etli ana yemek tarifi...

GULAŞ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Yarım kilo kuşbaşı dana eti

2 adet orta boy kuru soğan

2 diş sarımsak

2 adet havuç

1 adet orta boy kırmızı kapya biber

2 yemek kaşığı sıvı yağ

3 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı un

3 su bardağı su

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

Yarım çay kaşığı kimyon

Tuz

Yeteri kadar su

Terbiyesi için:

1 yemek kaşığı un

1 kepçe pişen yemeğin suyu

GULAŞ TARİFİ

Macar gulaş tarifi için öncelikle eti tencereye koyun ve kavurun. Suyunu salınca, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ve bir tabağa alıp, kenarda bekletin.

Soğanları yemeklik doğrayın. Sarımsakları da doğrayarak yemeği yapacağınız tencerede yağla kavurun. Kapya biberi ve rendelediğiniz havuçları da ekleyin. Güzelce karıştırın.

Kavrulan soğanlı bibere, salça ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından eti ve baharatları da ekleyin. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyin ve karıştırın.

Çorba kâsesinde, yemek suyundan 1 kepçe alın ve bira tabakta 1 yemek kaşığı unla karıştırın. Unu iyice erittikten sonra tencereye ilave edin ve kısık ateşte pişirin. Dibi tutmaması için arada karıştırın. Macar gulaş tarifi hazır. Afiyet olsun...

  • gulaş tarifi
  • etli ana yemek
  • gulaş
  • yemek
Osman Nuri Kabaktepe'den Ekrem İmamoğlu'na İETT tepkisi: 'Yakma rekoru kırdı!'
Osman Nuri Kabaktepe'den Ekrem İmamoğlu'na İETT tepkisi: 'Yakma rekoru kırdı!'

Osman Nuri Kabaktepe'den Ekrem İmamoğlu'na İETT tepkisi: 'Yakma rekoru kırdı!'

AFAD duyurdu! Çanakkale ve Malatya'da üst üste depremler
AFAD duyurdu! Çanakkale ve Malatya'da üst üste depremler

AFAD duyurdu! Çanakkale ve Malatya'da üst üste depremler

Denizli'de her yerde aranıyordu: Kayalıklardaki cesedine dronla ulaşıldı
Denizli'de her yerde aranıyordu: Kayalıklardaki cesedine dronla ulaşıldı

Denizli'de her yerde aranıyordu: Kayalıklardaki cesedine dronla ulaşıldı