• $9,5852
  • €11,1868
  • 555.901
  • 1492.93
23 Ağustos 2021 Pazartesi 11:50 | Son Güncelleme:

Bugün ne pişirsem diyenlere meşhur Bodrum mantısı tarifi ve malzemeleri

Bugün ne pişirsem diyenlere meşhur Bodrum mantısı tarifi ve malzemeleri
AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Bodrum mantısının lezzetini bilenler bugünkü Benim Yemeğim programını kaçırmıyor. Çünkü bugün yarışmacılar Bodrum mantısı tarifini deneyecek. Peki, Bodrum mantısı nasıl yapılır, diğer mantılardan farkı nedir? Bir dönem fiyatıyla çok gündem olan Bodrum mantısının yapılışı ve malzemeleri Rafet Şefin önerisiyle haberimizde...

Bodrum mantısı tatil beldelerinde fiyatıyla çok gündem olmuştu. Peki, Bodrum mantısı nasıl yapılır, Bodrum mantısı tarifi nedir? Harcı, hamuru ve sosu olmak üzere diğer mantılar gibi üç aşamadan oluşan Bodrum mantısının farkı baklava yufkası kullanılmasıdır.

Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü Bodrum mantısı tarifi oldu. Yarışmacılar birbirlerine ve Rafet Şefe Bodrum mantısı yaparak mutfak hünerlerini gösterecek. "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız işte size nefis yemek tarifi...

BODRUM MANTISI MALZEMELER

150 gram dana kıyma

1 adet soğan

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 adet baklava yufkası

Tuz ve karabiber

Üzeri için:

3 yemek kaşığı yoğurt

1 diş sarımsak

4 yaprak fesleğen

Tuz

Sosu için:

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı nane

1 çay kaşığı pul biber

BODRUM MANTISININ YAPILIŞI

Bodrum mantısı tarifi için öncelikle kâseye kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ekleyerek yoğuruyoruz. Serdiğimiz baklava yufkasını kare kare şeklinde kesiyoruz. Kıyma harcını kesmiş olduğumuz yufkanın ortasına yerleştirerek mantı şeklini veriyoruz. Fırın tepsisini zeytinyağıyla yağlayarak katlamış olduğumuz mantıları tepsiye yerleştiriyoruz. Fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

SARIMSAKLI YOĞURDUN YAPILIŞI

Yoğurda sarımsak, tuz ve incelttiğimiz taze fesleğeni ekleyerek karıştırıyoruz.

SOSUN YAPILIŞI

Kızdırdığımız tavaya tereyağı, zeytinyağı, pul biber, nane ekleyerek baharatlar köpürene kadar pişiriyoruz.

Tabağın tabanına sarımsaklı yoğurdu yayarak üzerine pişen mantıları ekliyoruz ve son olarak sosumuzu üzerine gezdiriyoruz. Bodrum mantısı "Bugün ne pişirsem?" diyenler için hazır. Afiyet olsun...

  • Bodrum mantısı tarifi
  • Benim yemeğim Bodrum mantısı
  • Bodrum mantısı
  • Bodrum mantısının yapılışı
  • Bodrum mantısının farkı
<p>Yeşilçam'ın usta ismi Hülya Koçyiğit, 1963 yılında henüz 16 yaşındayken Susuz Yaz adlı filmle bey

Hülya Koçyiğit bilinmeyenlerini anlattı

Yer siyah gök beyaz! İşte Beşiktaş'ın Galatasaray galibiyetinden en özel kareler

Düzce'nin 1830 rakımlı Kardüz Yaylası'na kar yağdı

Az bilinen tarihi fotoğraflar ve hikayeleri