• $32,3326
  • 35,0737
  • 2296.72
  • 9059.01
10 Ekim 2021 Pazar 09:26 | Son Güncelleme:

Şarkıcı Ege gerçek ismi nedir, kimdir? Ege aslen nereli, kaç yaşında?

Şarkıcı Ege gerçek ismi nedir, kimdir" Ege aslen nereli, kaç yaşında"

Şarkılar Bizi Söyler'in bu haftaki bölümünde 90'lar Türkçe Pop şarkıları söylendi. 90'lara damga vurmuş şarkıları ile Şarkıcı Ege de bu akşam programa konuk oldu Şarkıcı Ege gerçek ismi nedir, kimdir? Ege aslen nereli, kaç yaşında? gibi soruların yanıtları da tüm izleyenler tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Gerçek adı Levent Ak olan Türk pop ve Latin müziği sanatçısı Ege, 15 Aralık 1968 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. İşte hakkında tüm merak edilenler...

Kanal D ekranlarında yeni sezonda cumartesi akşamları izleyiciyle buluşan müzik ve eğlence programı Şarkılar Bizi Söyler'in bu haftaki konukları yine çok konuşuluyor. Programda dün akşam 90'lar Türkçe Pop şarkıları söylenecek. Müzik şöleninin yaşanacağı programda Şarkıcı Ege de konuk olacak. Peki, Şarkıcı Ege kimdir, gerçek ismi ne? Ege kaç yaşında, aslen nereli?

ŞARKICI EGE GERÇEK İSMİ NEDİR, KİMDİR?

Ege veya gerçek adıyla Levent Ak, 15 Aralık 1969'da İzmir, Bornova'da dünyaya geldi. Müziğe 1987 yılında Maria Rita Epik Özel Müzik Okulu'nda klavyeli çalgılar bölümü öğrencisi olarak başlayan Ege, ağabeyinin hediye ettiği gitarla müzik hayatına farklı bir yön çizdi; bestecilik konusunda yeteneğini fark eden Maria Rita Epik, özellikle bu konuda gelişmesi için üzerine eğildi.

Çeyrek asırlık müzik kariyerine "Yaz Aşkım, Delice Bir Sevda, Hurma Gözlüm, Sevildiğini Bil Yeter" gibi unutulmaz şarkılar sığdırdı.

Henüz İzmir'de yaşadığı 1994 senesinde 'Yaz Aşkım' adlı şarkısının demosunu yeni yeni ortaya çıkan yerel radyolara göndermesi ve parçanın dinleyiciler tarafından çok beğenilerek sürekli istek alması, Ege'nin profesyonel müzik yaşamındaki en önemli merhale oldu. Müzik dünyasındaki gözlerin üzerine çevrilmesiyle birlikte İstanbul'a gelerek albüm çalışmalarına başladı.

1995 yılında ilk albümü 'Senden Uzak'la büyük beğeni topladı. Yıllar boyunca kazandığı birikimle şarkılarının söz ve müziğini kendisi yazan sanatçı sadece 'yorumcu' olmadığını da gösterdi. 'Senden Uzak' adlı çalışmasında, dokuz şarkının söz ve müziğinin altına imzasını attı. 'Delice Bir Sevda', 'Yaz Aşkım', 'Aşktan Söz Et' ve 'Senden Uzak' adlı şarkıları klasikler arasındaki yerini aldı.

1997 yılında 'Sevildiğini Bil Yeter' ismini verdiği albümüyle ilk albümündeki başarısını tekrarladı. Albümün ilk hiti 'Karanlıktan Aydınlığa'nın yanında on iki parçanın on biri yine kendi elinden çıktı. Ancak bu sefer arkasında daha usta bir kadro yer aldı. Parçaların düzenlemelerinde Ozan Doğulu, İskender Paydaş, Özkan Turgay, Sarp Özdemiroğlu gibi işinin ehli isimler yer alırken Deniz Seki, Aylin gibi isimler vokalleriyle albümü süslediler.

Kendine has tarzı ve mütevazi kişiliğiyle kendini kabul ettiren Ege, 1999 Temmuz'unda 'Sevdanın Denizinde' adlı albümüyle yeniden müzik gündemine bomba gibi düştü. 12 parçadan oluşan ikinci albümde Ozan Doğulu ve İskender Paydaş'la oluşan uyumlu birliktelik bu çalışmada da sürdü ve 'Hurma Gözlüm' albümün ilk hiti oldu.

2001'de "Aşkların En Güzeline" isimli albümünü yayınladı. 2003'te "Sonsuza Kadar" albümü çıktı. Haziran 2006'da "Bir İzmirli'nin Not Defterinden" isimli albümü dinleyiciyle buluştu. 28 Mayıs 2008'de Seyhan Müzik etiketiyle "Karnaval" isimli stüdyo albümü yayınlandı.

Şarkıcı Ege, 2010 Temmuz ayında çıkan sekizinci albümü "Suya Düşen Sesler"le, iki yıl aradan sonra tekrar sevenleriyle buluştu. Seyhan Müzik etiketiyle çıkan albüm, 10 şarkıdan oluşuyor. 90'lı yılların müzikal masumiyetini yansıtan bu albümden sonra ise 2014 yılında "Yalan" isimli teklisini piyasaya sundu. Söz ve müziği İzmirli müzisyen Kaan Kara'ya ait olan "Yalan" adlı şarkının aranjörlüğünü Erol Temizel yaptı. Klibi New York ve İstanbul'da çekilen şarkının yönetmenliğini Mete Özeren üstlendi. "Yalan"ın klibine Star Akademi ve Arka Sokaklar dizisinden tanıdığımız oyuncu ve şarkıcı Pınar Aydın eşlik etti.

Aynı yıl, vokalde kendisine Deniz Seki'nin eşlik ettiği 'Beteri Var' isimli yeni teklisini sevenleriyle buluşturdu ve Bodrum'da Hasan Sessiz yönetmenliğinde bir klip çekti.

Ardından, Altın Güfte ödüllü, Yaşar Güvenir'in klasikleşmiş "Sensiz Saadet Neymiş" eserini günümüzün modern ritmi ile yeniden aranje ederek, yorumladı. Ege, Yaşar Güvenir'in hayatında bir dönüm noktası olan bu tango eseri, yeniden yorumlayarak şarkıya yeni bir pop kimlik kazandırdı.

2017 yılına geldiğimizde Ege, edebiyat dünyasına hızlı bir giriş yaparak "İsyan" isimli ilk romanını okurlarla buluşturdu ve büyük övgü aldı. Romanın yazım sürecinde bestelediği şarkıları ise "İsyan Şarkıları" isimli albümü ile sevenleriyle paylaştı. Bu albümün ilk klibi ise "Kalbimde ki Aşkı Sen Çal" şarkısına çekildi. Şarkı için, "Bir aşkı uzun zamandır bu kadar naif ve umut dolu anlatmamıştım..." diye belirten Ege, Şarkının klibinde gerçek gelin ve damatlara yer verdi. Ege, "Kalbimdeki Aşkı Sen Çal" şarkısını ilk kez yakın arkadaşlarının düğününde söyledikten sonra, "Bu şarkı yaşlı, genç her aşığın masum duygularına sesleniyor." diyerek gelin ve damada şarkıyı hediye etti.

Müzik çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ege, 2018 yılında "Kurtuluş Savaşı Destanı" bestelemeye başladı. 10 bölümden oluşacak destanın, ilk parçası olanı; "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz"', 2018'de yayınladı ve marşın tüm gelirlerini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışladı. 2019, yılında ikinci bölümü, "Ey Bandırma" ve 2020 yılında ise üçüncü bölümü "Kiraz Ağacı"nı sevenleriyle paylaştı.

Bir yandan yazarlık kariyerini devam ettiren Ege, 2019'da ikinci romanı "Asil Dede'nin Düğünü"'nü okurlarla buluşturdu. Büyük ilgi gören roman, ikinci ayda 4. Baskıya geçti.

2020 yılının Haziran ayında ise, "Sen Var Ya" isimli parçası Seyhan Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı. Şarkının klibini, Damla Bolulu çekti.

25 yıllık müzik kariyerine 8 albüm, 30'dan fazla ülkede konser, şarkıları 10 farklı dilde yorumlanmış bir besteci olma kimliği, "Yaz Aşkım, Delice Bir Sevda, Sevildiğini Bil Yeter, Hurma Gözlüm" gibi daima hatırlanacak olan şarkılara imza atmış bir sanatçı olmayı sığdıran Ege, farklı ses rengi ve şarkı tarzı ile Türkiye'deki Akdeniz müziğinin mimarı oldu.

Çelik kimdir, kaç yaşında? Şarkıcı Çelik aslen nereli, evli mi?

Eser Yenenler kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Eser Yenenler'in eşi Berfu Yenenler kim, kaç yaşında?

Metin Arolat kimdir, kaç yaşında? Metin Arolat aslen nereli, evli mi?

  • Şarkıcı Ege kimdir
  • Şarkıcı Ege kaç yaşında
  • Şarkıcı Ege aslen nereli
  • ege kimdir
  • ege tam ismi ne
  • şarkıcı ege gerçek ismi ne
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'