• $32,3705
  • 35,0853
  • 2324.63
  • 9114.97
30 Mayıs 2013 Perşembe 07:04 | Son Güncelleme:

Burak Özçivit'ten samimi itiraflar!

Burak Özçivit'ten samimi itiraflar!

“Muhteşem Yüzyıl” dizisinde Malkoçoğlu’nu canlandıran Burak Özçivit, Vogue Türkiye dergisinin Vogue Men eki için Kilyos’ta objektif karşısına geçti. Genç oyuncu, dergiye aile hayatını, oyunculuğa bakışını, araba sevdasını ve “Muhteşem Yüzyıl”daki rolünü de anlattı.

24 Aralık 1984 doğumlu bir ‘karşının çocuğu’ Burak Özçivit. Ev hanımı annesi Ceyhan, serbest meslek erbabı babası Bülent ve beş yaş küçük kız kardeşi Burçun’dan oluşan çekirdek ailesine olağanüstü düşkün bir şekilde, Kadıköy’de büyümüş. 

Tam bir çizgi film hastasıymış. Öyle ki, büyüyünce ne olmak istediği sorulduğunda, Batman olmak istediğini söylüyormuş. “Uç noktalarım vardır; uç noktaları olan bir adamım ben” diyor.

MODEL OLMAMI BABAM İSTEDİ

Üniversiteye hazırlık safhasında, kendi çizimi de çok iyi olan annesi, güzel sanatlar fakültesine başvuru formunu koymuş önüne. Üç-dört günlük bir hazırlıkla girdiği sınavdan başarıyla çıkıp Marmara Güzel Sanatlar’ın Fotoğrafçılık bölümünde eğitim almaya hak kazanmış.

Üniversitenin ikinci senesinde, bu kez babasının teşvikiyle, Best Model of Turkey yarışmasına katılıp birinci olmuş.

Türkiye’yi temsil ettiği Best Model of the World’de de ikincilik elde etmiş: “Babam bir defilede gönlünden öyle geçirmiş; benim oğlum da böyle olsa keşke diye... Çok istemiş herhalde. Yarışmayı kazandığımda da ben çok şaşırdım, o hiç şaşırmadı mesela.

Benim de en önemli felsefelerimden biri budur: Gerçekten istemek. Bir şeyi istiyorsanız, gerçekten isteyeceksiniz, lafta olmuyor o iş. Buna çok inanıyorum.”

KARTAL TİBET KAFAMI AÇTI

Modellik yaptığı dönemde “Eksi 18” adlı dizi için gelen teklifi, bir deneyeyim bari diyerek kabul etmiş. Ardından yegane sinema tecrübesi olan “Musallat” gelmiş. İkinci dizisi “Zoraki Koca”nın, oyunculuk denen işi öğrenmesi açısından hayatında çok önemli bir yeri olduğunu söylüyor:

“Her röportajda teşekkürümü ediyorum; Kartal Hoca (Tibet) kafamı açtı diyebilirim. Bu işin mankenlikten farklı olduğunu bana o öğretti. Aslında söylediklerinin sadece replik olmadığını... Bunların duygulara bağlandığını... Duygunun içinde kalman gerektiğini... Fakat ilk başladığımda çok ‘Ben neden buradayım’ dedim.

BİZİM HAYATIMIZ GERÇEKTEN SET

“Zoraki Koca”nın ardından “Baba Ocağı”nda ve “Gossip Girl” uyarlaması “Küçük Sırlar”da rol alan Burak Özçivit’in kariyerinde “Muhteşem Yüzyıl”da canlandırdığı Malkoçoğlu karakterinin bir başka mihenk taşı olduğu, sadece milletçe bizim değil, dizinin satıldığı 50 ülkenin malumu. “Yakın gelecekte, yaz tatilini bekliyorum” diyor ve ekliyor: “Çok uzun zamandır tatil yapmıyorum çünkü. Şöyle düşünün; 100 bölümdür hiç ara vermeden çekiliyor bu dizi. Mesela özel bir durum denk gelir, ne bileyim, maç olur, bir şey olur, çakışır da dizi yayınlanmaz ya o hafta... Bu dizinin tarihinde 100 bölüm boyunca öyle bir şey olmadı. Bizim hayatımız gerçekten set. Onun dışında ne yapıyorsun, dersen, doğru düzgün kendine bile vakit ayıramıyorsun ki... Aileme vakit ayırmaya çalışıyorum onları çok sevdiğim için. Zaten iki-üç arkadaşım var, onlarla bile ayda yılda bir görüşebiliyorum artık.”

Arabalara hastaydım ama artık bıktım

Burak Özçivit’in bir de eski araba merakı var: “Araba merakım da kalmadı; böyle bir şey olamaz. Benim kadar araba seven var mıdır acaba? Yani ben çok hastaydım arabalara ama bıktım.

İstanbul trafiği yüzünden bıktım. Altındaki o araba olsa ne olur ki? Günümün beş saati yolda geçiyor. O trafiği hep çektiğim için, şu anda arabaya binmek istemiyorum resmen. Arabayı seviyorum da durduğu yerde seviyorum. Bakayım, tamam yani, binip nereye gideceksin? Gidemiyorsun. Motor kullanıyorum bu aralar.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi