• $32,375
  • 34,9525
  • 2325.51
  • 9091.24
6 Haziran 2022 Pazartesi 13:19 | Son Güncelleme:

Aksiyon Filmleri 2022 - En İyi Aksiyon Macera Film Önerileri

Aksiyon Filmleri 2022 - En İyi Aksiyon Macera Film Önerileri

Aksiyon filmleri veya aksiyon macera filmleri genelde heyecan peşinde olanların tercih ettiği bir film türü. 2022'nin en iyi aksiyon filmlerini listeledik.

Aksiyon filmleri veya aksiyon macera filmleri genelde heyecan peşinde olanların tercih ettiği bir film türü. 2022 yılında sinema meraklıların sevebileceği pek çok aksiyon filmi vizyona girdi. Haberimizde yer verdiğimiz en iyi aksiyon filmlerini inceleyerek son dönemin en popüler kategorisine ait en iyi filmleri siz de keyifle izleyebilirsiniz.

Bir film seçmeye karar veren kişilerin öncelikli beklentisi o filmin kaliteli olması. IMDB puanına göre en yüksek puanı almış aksiyon filmlerine göz atarak doğru yapıtlarla tanışabilirsiniz. Böylece film izlerken macerayı ve aksiyonu bir arada bulmayı başarabilirsiniz. Aksiyon Filmleri 2022 - En İyi Aksiyon Macera Film Önerileri haberimiz bu noktada size yardımcı olacak!

1. Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok

Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (Spider-Man: No Way Home), 17 Aralık 2021 tarihinde vizyona girdi. Filmin yönetmenliğini Jon Watts yaparken, senaryosu Chris McKenna ile Erik Sommers tarafından hazırladı. 2 saat 28 dakika uzunluğundaki film, IMDB'de ortalama 8,9 puan aldı.

Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok aksiyon, macera ve fantastik türlerinde bir yapım. Filmde Tom Holland (Peter Parker), Zendaya (MJ), Benedict Cumberbatch (Doktor Strange), Jamie Foxx (Max Dillon), Willem Dafoe (Norman Osborn) ve Alfred Molina (Dr. Otto Octavius) gibi isimler oynuyor.

Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok Filminin Konusu

Sinema tarihinde ilk defa Örümcek Adam'ın bir filmde kimliği ortaya çıkar. Bir süper kahraman olarak taşıdığı belli başlı sorumlulukları yerine getirirken aynı zamanda normal hayatındaki problemleri çözmelidir. Ancak bu problemleri çözmeye çalışırken değerlerinden ödün verme riskiyle karşılaşır.

Örümcek Adam, Doktor Strange'den yardım istediğinde beklenmedik bir şey olur. Yapılan büyü sebebiyle daha önce Örümcek Adam ile savaşmış olan tüm kötüler tek tek ortaya çıkarlar. Örümcek Adam artık hem kendi geleceğini hem çoklu evrenin (multiverse) geleceğini düşünmek zorundadır.

2. Zack Snyder's Justice League

Zack Snyder's Justice League, 18 Mart 2021 tarihinde vizyona girdi. Süper kahraman aksiyonları dolu bu filmin yönetmenliğini Zack Snyder yaparken, senaryosu Chris Terrio tarafından hazırlandı. 4 saat 2 dakika uzunluğundaki bu aksiyon filmi IMDB'de ortalama 8,1 puan aldı.

Zack Snyder's Justice League aksiyon, macera ve fantastik türlerinde bir film. Filmin oyuncu kadrosunda Henry Cavill (Superman), Ben Affleck (Batman), Gal Gadot (Wonder Woman), Ray Fisher (Cyborg), Jason Momoa (Aquaman) ve Ezra Miller (Flash) gibi isimler yer alıyor.

Zack Snyder's Justice League Filminin Konusu

Superman'in yaptığı olağanüstü fedakarlığın boşa gitmemesi gerektiğine karar veren Batman dünyadaki süper güçlü insanları bir araya getirme fikrini ortaya atar. Bunun için Diana Prince ile işbirliği yapmaya karar verir. Ortadaki amaç ise yaklaşan felaketlere engel olabilmektir.

Ancak hemen hemen her şey Batman'in tahmin ettiğinden çok daha zor olacaktır. Çünkü bir araya getirilen süper güçlü insanların geçmişleriyle yüzleşmeleri gerecektir. Bu yüzleşme gerçekleşirse bir kahramanlar ordusu oluşacak ve Steppenwolf, DeSaad ile Darkseid'a karşı mücadele başlayacaktır.

3. Ailem Robotlara Karşı

Ailem Robotlara Karşı (The Mitchells vs. the Machines), 30 Nisan 2021 tarihinde vizyona girdi. Aksiyon dolu bu animasyon filmin yönetmenliğini Mike Rianda yaptı. Senaryosu ise Rianda ile Jeff Rowe tarafından yazıldı. 1 saat 53 dakikalık film IMDB'de ortalama 7,7 puan aldı.

Ailem Robotlara Karşı aksiyon, macera ve komedi türlerinde bir animasyon film. Filmde karakterleri Abbi Jacobson (Katie), Danny McBride (Rick), Maya Rudolph (Linda), Michael Rianda (Aaron), Eric André (Mark) ve Olivia Colman (PAL) gibi isimler seslendiriyor.

Ailem Robotlara Karşı Filminin Konusu

Sıradan bir aile kendini çok büyük bir mücadelenin içinde bulur. Mücadelenin başlangıç fitilini ateşleyen Katie Mitchell'in film okuluna kabul edilmesi ve evden ayrılmaya karar vermesi olur. Rick Mitchell aile olduklarını ispat edebilmek için okulun ilk gününde okula ailecek gidilmesini teklif eder.

Yola çıkan Mitchell ailesi kendini bir anda büyük bir robot ayaklanmasının ortasında bulurlar. Robotlar gezegendeki tüm insanları yakalamak için harekete geçerler. Mitchell ailesi robotlarla mücadele etmeli ve gezegeni bu talihsizlikten kurtarmalıdırlar.

4. Shang-Chi ve On Halka Efsanesi

Shang-Chi ve On Halka Efsanesi (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings), 3 Eylül 2021 tarihinde vizyona girdi. Yönetmenliğini Destin Daniel Cretton yaptı. Senaryosunu ise Cretton, David Callaham ve Andrew Lanham yazdı. 2 saat 12 dakikalık film IMDB'de ortalama 7,5 puan aldı.

Shang-Chi ve On Halka Efsanesi aksiyon, macera ve fantastik türlerinde bir film. Filmde Simu Liu (Shaun), Awkwafina (Katy), Tony Chiu-Wai Leung (Xu Wenvu), Fala Chen (Ying Li), Michelle Yeoh (Ying Nan) ve Ben Kingsley (Trevor Slattery) gibi isimler rol alıyor.

Shang-Chi ve On Halka Efsanesi Filminin Konusu

On Halka örgütünün başında ölümsüzlük ve doğaüstü güçler kazandıran on efsanevi yüzüğü keşfeden Xu Wenwu vardır. Wenwu bir başka boyutta yer alan Ta Lo köyünü keşfeder. Bu köyde yaşayan Ying Li'ye aşık olur. İkilinin iki çocuğu olur ve bunlardan birisi Shaun'dur.

Shaun babasının yarattığı kargaşalardan kurtulmuş olmasına rağmen bir şehir otobüsünde önemli bir tehditle karşı karşıya kalır. Dövüş becerilerini kullanmak zorunda kalır ve aslında Shang-Chi olduğunu açıklar. Shang-Chi'nin Çin'e gidip geçmişiyle yüzleşmekten başka çaresi yoktur.

5. Son Düello

Son Düello (The Last Duel), 15 Ekim 2021 tarihinde vizyona girdi. Bu aksiyon filminin yönetmenliğini Ridley Scoot yaptı ve senaryosu Nicole Holofcener, Ben Affleck ve Matt Damon tarafından hazırlandı. 2 saat 32 dakika uzunluğundaki film IMDB'de ortalama 7,4 puan aldı.

Son Düello aksiyon, gerilim ve tarih türlerinde bir film. Filmde Matt Damon (Jean de Carrouges), Adam Driver (Jacques le Gris), Jodie Comer (Marguerite de Carrouges), Harriet Walter (Nicole de Carrouges) ve Ben Affleck (Pierre d'Alençon) gibi oyuncular rol alıyor.

Son Düello Filminin Konusu

14. yüzyıl Fransa'sında bazı kurallar oldukça nettir. Bir şövalye ciddi bir suçlamayla karşı karşıya kaldığında her şeyi netleştirmenin en kestirme yolu son bir düello gerçekleştirmektir. Bu düello kazanan tarafın hayatta kaldığı ama kaybedenin hayata veda ettiği çetin bir mücadeledir.

Fransız şövalyesi Jean de Carrouges en yakın arkadaşlarından biri olan Jacques le Gris'i karısı Marguerite de Carrouges'e tecavüz etmekle suçladığında iş yine son düelloya kalır. Paris Meclisi tarafından izin verilen düelloda Carrouges ile Gris ölümüne savaşacaklardır.

6. Önemsiz Biri

Önemsiz Biri (Nobody), 26 Mart 2021 tarihinde vizyona girdi. Bu gerilim ve aksiyon filminin yönetmen koltuğunda Ilya Naishuller yer aldı. Filmin senaryosu ise Derek Kolstad tarafından hazırlandı. 1 saat 32 dakikalık film IMDB'de ortalama 7,4 puan aldı.

Önemsiz Biri aksiyon, suç ve gerilim türlerinde bir filmdir. Filmde Bob Odenkirk (Hutch Mansell), Aleksey Serebryakov (Yulian Kuznetsov), Connie Nielsen (Becca Mansell), Christopher Lloyd (David Mansell) ve Gage Munroe (Blake Mansell) gibi isimler oyunculuk yapıyor.

Önemsiz Biri Filminin Konusu

Hutch kendi halinde bir adamdır. Bir gece evine hırsız girer ama Hutch hırsızlara müdahale etmemeyi tercih eder. Bu olay üzerine oğlu Blake ve karısı Becca ona beceriksiz bir insan muamelesi yapmaya başlarlar. Baskı üstüne baskı gören Hutch'ın içinde büyüyen öfke sonunda taşma noktasına gelir.

Hutch'ın içgüdüleri harekete geçmiştir. Artık yumruklar konuşacak ve silah sesleri bir süreliğine hiç susmayacaktır. Çünkü Hutch ailesini tehlikeli bir düşmandan kurtarmalı ve onları korumak zorundadır. Bu asla küçümsenmemesi gereken biri olduğunu ispat etmesini sağlayacak en doğru yoldur.

7. Ölmek İçin Zaman Yok

Ölmek İçin Zaman Yok (No Time to Die), 30 Eylül 2021 tarihinde vizyona girdi. Filmin yönetmenliğini Cary Joji Fukunaga üstlendi. Filmin senaryosu ise Fukunaga ile birlikte Nearl Purvis ve Robert Wade tarafından yazıldı. 2 saat 43 dakikalık film IMDB'den 7,4 puan aldı.

Ölmek İçin Zaman Yok, aksiyon, macera ve gerilim türlerinde bir film. Filmde Daniel Craig son kez James Bond karakterini canlandırdı. Ona ise Ana de Armas (Paloma), Rami Malek (Lyutsifer Safin), Léa Seydoux (Madeleine) ve Lashama Lynch (Nomi) gibi isimler eşlik etti.

Ölmek İçin Zaman Yok Filminin Konusu

James Bond baş düşmanı ve kötülük dehası Ernst Stavro Biofeld'i yakaladıktan beş yıl sonra aktif olarak ajanlık yapmayı bırakmıştır. Ancak aktif görevden uzak durması çok uzun sürmeyecektir. Arkadaşı CIA ajanı Felix Leiter kendisinden kayıp bir bilim insanını bulma konusunda yardım ister.

Bond sessiz sakin sürdürdüğü hayatını geride bırakıp kayıp Valdo Obruchev'in bulunmasına yardım etmeyi kabul eder. Obruchev'in kaçırıldığı ortaya çıktığında ise gelişmiş teknolojileri kullanarak milyonlarca insanı öldürmeye hazır olan bir kötü adamla yüzleşmek zorunda kalır.

8. The Suicide Squad: İntihar Timi

The Suicide Squad: İntihar Timi (The Suicide Squad), 6 Ağustos 2021 tarihinde vizyona girdi. Aksiyon dolu bu filmin yönetmenliği James Gunn tarafından yapılırken senaryosu da aynı isim tarafından hazırlandı. 2 saat 12 dakika süren film IMDB'den 7,3 puan aldı.

The Suicide Squad: İntihar Timi aksiyon, macera ve komedi türlerinde bir film. Filmin kadrosunda Margot Robbie (Harley Quinn) en çok öne çıkan isim. Ona ise Idris Elba (Bloodsport), John Cena (Peacemaker), Joel Kinnaman (Albay Rick Flag) ve Viola Davis (Amanda Waller) eşlik ediyor.

The Suicide Squad: İntihar Timi Filminin Konusu

Belle Reve hapishanesindeki mahkumlardan oluşan bir tim Corto Maltese'ye gönderilir. Bu tim, Amanda Waller'ın emriyle gizli bir deneyi barındıran laboratuvarı yok etmekle görevlendirilir. Adaya iki tim gönderilir. Ancak ilk tim adaya iner inmez bozguna uğrar.

Hayatta kalmayı başaran Harley Quinn esir alınır. Corto Maltese ordusu, Albay Rick Flag komutasındaki ilk timle uğraşırken ikinci tim adaya gizlice giriş yapabilmiştir. Albay Flag hayatta kalıp isyancıların kampına sığınmıştır. Yardım için isyancıların lideri Sol Soria'yı ikna etmeye çalışır.

9. Gerçek Kahraman

Gerçek Kahraman (Free Guy), 5 Ağustos 2021 tarihinde vizyona girdi. Bu aksiyon filminin yönetmenliğini Shawn Levy üstlendi. 1 saat 55 dakikalık filmin senaryosunu Matt Lieberman hazırladı. Aksiyon ile komediyi bir araya getiren film IMDB'de 7,2 puan aldı.

Gerçek Kahraman aksiyon, komedi ve macera türlerinde bir filmdir. Ryan Reynolds (Guy) filmin en önemli ismi. Onun dışında oyuncu kadrosunda Jodie Comer (Millie), Taika Waititi (Antwan), Lil Rel Howery (Buddy) ve Joe Keery (McKey) yer alıyor.

Gerçek Kahraman Filminin Konusu

Free City bir açık dünya oyunudur. Oyunun kökeni Walter McKey tarafından geliştirilmiş Free Life isimli başka bir oyuna dayanır. Free City tamamen duyarlı yapay zeka ile desteklenerek Free City 2'ye dönüştürülecektir. Ancak McKey projesinin bu noktaya gelmesinden oldukça rahatsızdır.

McKey'in eski ortaklarından Millie Rusk, oyundaki Molotov Girl karakteriyle oyunun kaynak kodunu bulmaya çabalar. Oyunda bir karakter olan Guy bir video oyununda yer aldığından habersizdir. Rusk, Guy ile karşılaştığında kaynak kodunu bulmak için çeşitli görevlerle onu yönlendirmeye karar verir.

10. İntikam Vakti

İntikam Vakti (Wrath of Man), 22 Nisan 2021 tarihinde vizyona girdi. Aksiyon ve gerilim filmi olarak nitelendirmekte. Filmin yönetmenliğini Guy Ritchie yaptı. Senaryosu ise Ritchie, Ivan Atkinson ve Marn Davies tarafından hazırlandı. 1 saat 58 dakikalık film IMDB'de 7,1 puan aldı.

İntikam Vakti gerilim, aksiyon ve suç türlerinde bir film. Film yönetmen Guy Ritchie ile oyuncu Jason Statham'ı (H) bir araya getiren yapıtlardan biri. Statham'a oyuncu kadrosunda Holt McCallany (Bullet), Josh Hartnett (Boy Sweat Dave) ve Rocci Williams (Hollow Bob) eşlik ediyor.

İntikam Vakti Filminin Konusu

Los Angeles'ın sokaklarında milyonlarca doları taşımak kolay bir iş değildir. Fortico Security bu işte oldukça başarılıdır. Ekibe yeni dahil olan H, bir soygun girişiminin kontrolünü büyük bir başarıyla ele aldığında herkesi şaşırtır. H son derece esrarengiz biridir çünkü geçmişiyle ilgili pek bir şey bilinmez.

Zaman içerisinde H sanki araçların saldırıya uğramasını dört gözle bekler hale gelir. Geçmişindeki sır perdesi aralanmaya başlayınca oğlunu bu tür soygun girişimlerinden birinde kaybettiği öğrenilir. H aslında oğlunu öldüren kişinin peşindedir. Her soygun girişiminde katilin izini sürmeye devam eder.

  • Aksiyon Filmleri
  • en iyi Aksiyon Filmleri
  • macera filmleri
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı