• $32,3621
  • 34,9781
  • 2324.82
  • 9079.97
13 Mayıs 2021 Perşembe 10:23 | Son Güncelleme:

1100 TL pandemi desteği başvuru sonuçları nasıl öğrenilecek? E Devlet pandemi sosyal destek başvurusu nasıl yapılır?

1100 TL pandemi desteği başvuru sonuçları nasıl öğrenilecek" E Devlet pandemi sosyal destek başvurusu nasıl yapılır"

Pandemi sürecince ekonomik anlamda zor günler geçiren vatandaşlara çeşitli maddi destekler sağlanma devame ediliyor. Vatandaşlar e-Devlet'e T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile girerek hem başvuru yapabiliyor, hem sonuçları öğrenebiliyor. 1000 TL yardım parası başvurusu yapmak veya başvuru yapıp sonuçları merak edenler, son durumu e-Devlet üzerinden öğrenebilirler.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan pandemi desteği başvuruları devam etmektedir. 1100 TL sosyal yardım ödemelerini alamayanlar ise e-Devlet kapısı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının "Sosyal Yardım Sorgula" başlıklı bölümden kontrol edilebiliyor. Peki E Devlet pandemi sosyal destek başvurusu nasıl yapılır? 1100 TL pandemi desteği başvuru sonuçları nasıl öğrenilecek?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1100 TL sosyal yardım parası veriliyor. Koranavirüs tedbileri kapsamında 17 günlük tam kapanma kararıyla birlikte 1100 TL pandemi destek başvuru formu e-Devlet sayfası aramaları hız kazandı.

1100 TL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "İhtiyaç sahibi ailelere hane başı verilen 1000 liralık nakdi yardımı 1100 liraya çıkartarak, yeniden başlatıyoruz. Bunun için 2 milyar 540 milyon liralık bir kaynak tahsis ettik. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına da yine ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak için 183 milyon lira ilave kaynak gönderdik. Belediyelerimiz başta olmak üzere çeşitli kurumlarımız da bu süreçte milletimizi pek çok proje ile desteklemeyi sürdürüyor." dedi.

Ailelere yapılan nakdi yardım başvurusu, E-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Ancak yoğunluğun önüne geçebilmek için TC Kimlik Numarası'nın son hanesine göre haftanın belirli günleri sosyal yardım desteği için başvurulabilecek.

PANDEMİ DESTEK BAŞVURU SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Yardım sonucunu sorgulamak için e-Devlet hesabına giriş yapıldıktan sonra arama butonu üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" bölümüne gelin. Daha sonra sorgulamak için butona tıklayın.

KİMLER BAŞVURACAK?

Düzenli geliri olmayanlar, günlük yevmiye ile çalışan işsizler, her haneden bir kişi.

ÖDEMENİZ HAZIRDIR NE DEMEK?

Pek çok vatandaş "Ödemeniz hazırdır" bilgilendirmesiyle karşı karşıya kalıyor. Bu nedenle ödemelerin nasıl alınacağını merak ediyor. Banka hesap bilgisi olmayan ve PTT kart kullanmayan kişilerin ise destek ödemeleri, Ramazan Bayramı'na kadar konutlarına teslim edilecek.

E-DEVLET PANDEMİ SOSYAL YARDIMI İÇİN TIKLAYINIZ

KİMLER ALAMAYACAK?

Kamu işçileri, memurlar, emekliler, kısa çalışma, işsizlik maaşı gibi desteklerden yararlananlar, daha önce destekten yararlananlar.

PTT HESABI OLMAYANLARIN DURUMU

Hem banka hesap bilgisi bulunmayan, hem de PTT kart kullanmayan kişilerin ise destek ödemeleri, Ramazan Bayramı'na kadar konutlarına teslim edilecek.

PANDEMİ SOSYAL DESTEK BAŞVURUSU ŞARTLARI NELERDİR?

- AÇSHB Pandemi Sosyal Destek Faz-3 Başvuruları, e-Devlet üzerinden "T.C. Kimlik Numarasının" son hanesine göre alınmaya başlandı.

- Başvuru süreçleri e-devlet üzerinden takip edilebilecek.

- Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacak.

- Aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirilecek.

- Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri, 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler), İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar, İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar.

KİMLER PANDEMİ SOSYAL DESTEKTEN FAYDALANAMAZ?

- 5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri yararlanamayacak.

- 5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar faydalanamayacak.

- Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan gelir veya aylık alanlar yani emekliler faydalanamayacak.

- İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar yararlanamayacak. İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği'nden faydalananlar yararlanamayacak.

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı