SON DAKİKA
SPOR
SİYASET
EKONOMİ
HABER ÖZETLERİ
YAZARLAR
SEYAHAT
RESMİ İLANLAR
MENÜ
Foto Galeri
Video Galeri
Resmi İlanlar
Gündem Analiz
Venüs
Magazin
Kadın Haberleri
Canlı Skor
Quiz
Rüya Tabirleri
Yaşam
Kobi
Dünya
Kültür Sanat
Eğitim
Televizyon
Cumartesi
Sinema
Kitap
Trend
Tarih
Bilim Ve Teknoloji
E-gazete
Hava Durumu
Künye
Güncel
Sağlık
Moda
Mor Papatya
°C
İstanbul
$
34,9739
€
36,742
2975.32
Foto Galeri
Güncel
Spor
Yaşam
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Magazin
Otomobil
RAMAZAN
Eklenme tarihi: 22 Mayıs 2017 Pazartesi 14:22
Sağlıklı bir iftar için neler yenmeli?
Onbir ayın sultanı Ramazan için sayılı günler kaldı.
Galeriyi Paylaş:
facebook
twitter
e-posta
1
/
15
Uzmanlar iftarda çok fazla yiyerek mideyi doldurmamak gerektiğini vurguluyor.
2
/
15
Uzmanlar iftar yemeklerinin hafif olmasının sağlık açısından çok faydalı olduğunu söylüyor.
3
/
15
Peki sağlıklı bir iftar nasıl olmalı? İşte sağlıklı bir iftar için yemek tarifleri...
4
/
15
Süzme mercimek çorbası
Oruç tutanların çoğu 16,17 saat susuz kalıyor.
5
/
15
Uzmanlar susuz kalmanın vücuttaki su dengesini etkileyeceğini, iftarda ana yemek öncesi çorba tüketmenin faydalı olacağını söylüyor.
6
/
15
Akdeniz salatası
Yemeklerin yanında yenilen salata, ana yemeğin aşırı yenmesinin önüne geçiyor.
7
/
15
Bu nedenle vücudun gerekli mineral ve vitamin alması için iftarda bol salata tüketilmeli.
8
/
15
Sarımsaklı tavuk
Tavuk eti diğer etlere göre daha az yağlıdır.
9
/
15
Doymuş yağ ve kolestrol içeriği de azdır.
10
/
15
İftar menüsünde tavuk tüketmek besin açısından da oldukça faydalıdır.
11
/
15
Ev yapımı naneli ayran
Tok tutan ayran metobolizmanın yavaşlamasını da önler
12
/
15
Bu sebeple iftarda bol bol ayran tüketin.
13
/
15
Güllaç
Ramazanın vazgeçilmez tatlısı güllaç oldukça hafiftir.
14
/
15
Bol sütlü olması besin değerinin de fazla olmasını sağlar.
15
/
15
İftarda hafif tatlı olarak güllacı tercih etmenizde fayda var.