• $32,3958
  • 35,0705
  • 2327.32
  • 9142.4
16 Mart 2019 Cumartesi 13:45 | Son Güncelleme:

İşte Brenton Tarrant kimdir sorusunun cevabı ve Christchurch terör saldırısının arka planı…

İşte Brenton Tarrant kimdir sorusunun cevabı ve Christchurch terör saldırısının arka planı…

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki Mescid-i Nur camisine otomatik silahlarla ve kafasındaki kamerayla saldırı düzenleyerek en az 40 kişiyi öldüren terörist Brenton Tarrant, kim olduğuna ve bu saldırıyı neden gerçekleştirdiğine ilişkin bir manifesto yayımladı. Kendisini “etnik milliyetçi, ırkçı ve tam bir faşist” olarak tanımlayan Brenton Tarrant, manifestosunda Türkiye’ye ve Türklere özel bir yer vererek Osmanlı Devleti’nin 1683’teki Viyana Kuşatmasına atıflarda bulundu. İşte Brenton Tarrant kimdir sorusunun cevabı ve Christchurch saldırısının arka planı…

TM Dijital Haber Merkezi

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde meydana gelen terör saldırısının faili Brenton Tarrant, kim olduğuna ve bu saldırıyı neden gerçekleştirdiğine ilişkin 87 sayfalık bir manifesto yayımladı. Beş farklı silahla gerçekleştirdiği saldırıyı kafasına taktığı kamera ile bir bilgisayar oyununa çevirerek Facebook’tan canlı yayınlayan terörist Brenton Tarrant, Cuma namazı saatinde düzenlediği saldırıda en az 40 kişiyi katletti.

BAKAN AÇIKLADI! YARALILARDAN İKİSİ TÜRK- TIKLAYINIZ

Kendisini “İngiliz asıllı bir ailenin Avustralya’da doğmuş” bir çocuğu olarak tanımlayan 28 yaşındaki Brenton Tarrant, saldırıyı neden gerçekleştirdiğiyle ilgili olarak, “Beyaz insanlar yaşadığı sürece, topraklarımızda işgalci olarak bulunan insanlar buralarda yaşayamayacak. Topraklarımızı asla fethedemeyecekler.” satırlarına yer verdi.

Tarih boyunca Avrupa topraklarını “işgal eden ve yüz binlerce insanı öldüren bütün yabancılardan” intikam almak için bu saldırıyı gerçekleştirdiğini anlatan terörist Brenton Tarrant’ın özellikle Türk ve İslam karşıtı açıklamaları dikkat çekti.

NATO’nun bir kez daha yalnızca Avrupalı devletlerden oluşan bir ordu haline getirilmesi ve Türkiye’nin düşman kuvvet pozisyonuna düşürülmesi için bu saldırıyı gerçekleştirdiğini anlatan Brenton Tarrant, Avrupa’da gerçekleştirilen terör saldırılarına karşı kimsenin harekete geçmediğini belirterek, “Bu neden ben olmayayım? Ben yapmazsam kim yapacak? Hem ben yapabilecekken neden başkası yapsın ki? Bir şey yapmaya, harekete geçmeye, güç kullanmaya ve şiddet kullanmaya karar verdim.” sözlerini kullandı.

TEFLON KİŞİLİK NEDİR? TIKLAYINIZ

87 sayfalık manifestosunda Türkiye’ye ve Türklere özel bir yer ayıran terörist Brenton Tarrant, “Boğazın doğusunda kalan kendi topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz. Fakat Avrupa topraklarına, yani Boğazın batı yakasına ayak basmaya teşebbüs ederseniz hepinizi öldürür ve topraklarımızdan süreriz.” dedi.

İstanbul’a gelerek kentteki bütün camileri ve minareleri yıkacaklarını anlatan Brenton Tarrant, “Ayasofya’yı minarelerden kurtaracak ve Konstantinopol’ü yeniden bir Hristiyan kendi yapacağız.” satırlarına yer verdi.

Osmanlı Devleti’nin 1683 yılındaki Viyana Kuşatmasına atıfta bulunan Brenton Tarrant, “Hiçbir savaş kayıpsız olmaz. 1683 yılında Viyana’da 40 bin Avrupalı adam hayatını kaybetti. Muhteşem bir zaferdi.” ifadelerini kullandı.

SALDIRIYI KİMİN ADINA GERÇEKLEŞTİRDİ?

Bu saldırıyı kimin adına gerçekleştirdiğiyle ilgili ifadelere de yer veren Brenton Tarrant, şimdiye dek birçok milliyetçi gruba destek verdiğini anlatarak, “Kendi topraklarında kendi kültürleriyle yaşamak isteyen milyonlarca Avrupalı ve diğer etnik milliyetçileri temsil ediyorum.” dedi.

SİLAHIN ÜZERİNDEKİ YAZILAR NE ANLAMA GELİYOR? İŞTE CEVABI...

NEDEN BUGÜN VE BU CAMİLERE SALDIRDI?

Bu saldırıyı iki yıldır planlamakta olduğunu ve son üç aydır da Christchurch üzerine çalıştığını anlatan terörist Brenton Tarrant, “Saldırmak için en iyi gün dündü, bir sonraki en iyi zamanlama ise bugündü. Aslında asıl hedef Dunedin kentindeki camiydi. Fakat Christchurch ve Linwood’daki camileri ziyaret ettiğimde Ashburton’daki kilisenin camiye çevrilmiş olduğunu görünce planımı değiştirdim.” satırlarını yazdı.

BU SALDIRIYI NE OLARAK TANIMLIYOR?

Bu saldırının bir terör saldırısı olduğunu kabul eden Brenton Tarrant, hiçbir pişmanlığı olmadığını ve ne kadar çok insan öldürebilirse o kadar mutlu olacağını yazdı.

Müslümanları bu topraklarda işgalci olarak gördüğünü anlatan Brenton Tarrant, “Bir işgal durumunda masum kimse yoktur.” dedi.

Kendisini etnik milliyetçi, ırkçı ve tam bir faşist olarak tanımlayan terörist Brenton Tarrant, kendisine örnek aldığı kişi olarak 1930’lu yıllarda Alman Britanya Faşistler Birliği’nin liderliğini yapan Oswald Mosley’i gösterdi.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi