• $32,3726
  • 34,968
  • 2325.57
  • 9140.92
13 Ocak 2018 Cumartesi 00:01 | Son Güncelleme:

Ali Yağcı: Beni seven herkese teşekkür ederim

Ali Yağcı: Beni seven herkese teşekkür ederim

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR

aysun.yildiz@aksam.com.tr

Ali Yağcı, sezonun sevilen yapımlarından olan “Adını Sen Koy” adlı dizide Kerem karakteriyle hayatımıza girdi. Yakışıklılığı ve yeteneğiyle dikkat çeken genç oyuncuyla buluştuk. Hem diziyi hem oyunculuğunu hem de hayatı konuştuk.

Adını Sen Koy dizisinde canlandırdığınız Kerem karakterinden bahsedebilir misiniz?

Kerem tüm hayatı boyunca rahat yaşamış ailesi tarafından şımartılmış, hayatta hiç bir zorlukla mücadele etmemiş, ilişkilerinde son derece yüzeysel, kimseyle gerçekten yakınlaşmamış, empati yoksunu bir genç olarak diziye giriş yaptı. Ancak hayat ona hiç beklemedıği birkişi üzerinden değişme ve daha iyi bir insan olma fırsatını verdi. Kerem dizide âşık olduğu Sabah sayesinde daha önce hiç hissetmediği duygularla tanıştı. Artık Kerem’de sevdiği insan için üzülen, endişelenen, onun için mücadele eden ve onu mutlu etmek için kendinden ödün veren tatlı bir aşığa döndü.

Kerem’in kendinize benzettiğiniz tarafları var mı? 

Dizinin en başında gördüğümüz şımarık Kerem’le, Allah’tan hiç bir ortak yönüm yok (gülüyor). Çocukluğumdan beri sürekli çalışan ve hayatla mücadelesine çok erken başlamış biriyim. Bu nedenle şımarıp ve tembel biri olacağım bir ortamım hiç olmadı. Ancak Sabah’la tanıştıktan sonra değişen yeni Kerem’le daha çok ortak noktamız olduğunu düşünüyorum. Özellikle Kerem’in bitmek bilmeyen neşesi ve tükenmeyen enerjisi sanırım bende de var…

İSTANBUL’DA EĞİTİM ALDIM!

Sizi reklamlar aracılığıyla tanıdık, oyunculuk serüveniniz nasıl başladı?

Çocukluğum Ayvalık Cunda’da geçti. Çalışma hayatına da Cunda’ da dondurma külahı yaparak başladım. Küçüklüğümden beri içimde oyunculuk hevesi hep vardı. Ancak Cunda da bu hevesimi gerçeğe dönüştürecek bir imkânım olmadı. En sonunda oyunculuk aşkı ağır bastı ve Cunda’yı bırakıp İstanbul’a geldim.

Ne yaptınız İstanbul’a geldiğinizde? 

İlk olarak oyunculuk eğitimi almaya başladım. Eğitim aldığım sırada reklam teklifleri gelmeye başladı ve reklam oyunculuğuyla ekranlara giriş yaptım.

İnternette sizi araştırdığımda modellik yaptığınıza dair  bilgiler yer alıyor, doğru mu?  

O kısımda bir bilgi kirliliği var sanırım. Dondurma ustalığından restorant işletmeciliğine kadar birçok alanda çalıştım ancak bir yarışma geçmişim ve modellik tecrübem hiç olmadı.

Eric Moriss eğitimi almışsınız ne gibi faydalarını gördünüz?

Eric Moriss eğitimi aslında bir oyunculuk tekniği değil sistemi anlatır. Oyunculuk yapmaktan çok “olma durumu” üzerine kuruludur. Bu noktada ben de aldığım bu eğitim sayesinde bir rolü oynamaktan çok, o roldeki kişi olabilme duygusu üzerine kendimi yönlendirmeyi öğrendim. Oyunculuğa bakış açımı en baştan bu sistem üzerine kurdum.

AŞÇILIK YAPIYORDUM  

Yemek yapmayı çok seviyormuşsunuz... 

Evet. Yemek yapmayı da, yemeyi de çok severim. Zaten Cunda da kendi kafem vardı ve kafede özellikle mutfakla profesyonel olarak ilgileniyordum. Burada da aşçılıkta yaptığım ortaya çıkmış. Şu anda dizi çekimlerinden vakit bulursam Nişantaşı Topağacın’da bulunan sahibi olduğumuz kafemiz de yemek pişirmek için arada mutfağa giriyorum (gülüyor). 

Bir kadını etkilemek için yemek yaptınız mı?

Açıkçası birini etkilemek için taktikler kullanmayı seven biri değilim. Doğal olmayan, amaca yönelik yapılan şeyleri zaten hiç sevmem. Ama severek yaptığım bir yemeği sevdiğim biriyle paylaşmak zaten doğası gereği doğal ve güzel duygular barındırdığından karşı taraf içinde etkileyici oluyor. 

Umut Apartmanı filmi sizin dönüm noktanız oldu diyebilir miyiz?

Evet, diyebiliriz. Çünkü ilk uzun metrajlı filmim ve ekranda ilk defa bir karakteri canlandırdığım projeydi ve benim ilk göz ağrımdı. Buradan da hem yönetmenimiz hem de senaristimiz olan Ümit Cihan Canpolat ve emeği gecen tüm ekibe saygılarımı yolluyorum…

Bayağı geniş bir hayran kitleniz var bunun çoğunu da genç kızlar oluşturuyor, bu bir erkek oyuncu için avantaj mı, dezavantaj mı?

Kadın veya erkek beni seven ve izleyen  herkes benim için çok değerli. Amacım  her kesimden ve her yaştan insanın sevgisini kazanabilmek olduğu için bu konuda  hiçbir ayrımcılığım yok.  Beni seven  herkese tekrar teşekkür ederim.

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı