Yeni kesilmiş et tüketimi sağlıklı mı? Uzmanı uyardı: Özellikle yaşlılar ve çocuklar dikkat!
Kurban Bayramı'nın en özel anlarından biri, kesilen kurban etinin aile sofralarında buluştuğu o ilk et yemekleridir. Ancak uzmanlar, sıkça yapılan bir hata olan yeni kesilmiş et tüketimine dair uyarılarda bulunuyor. Kesim sonrası et sertleşir. Bu da hazımsızlık, şişkinlik, mide ağrısı gibi sorunların yanında, uygun dinlendirme ve soğutma yapılmadan pişirilen etler mikrobiyal risk taşıyarak gıda zehirlenmelerine yol açabilir. Elif Çarman'a açıklamalarda bulunan Kardiyoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Asim Enhoş, yeni kesilmiş et tüketimi konusunda özellikle yaşlılara ve çocuklara kritik uyarılarda bulundu. Peki, kurban eti ne kadar süre dinlendirilmeli? Yeni kesilmiş et tüketimi sağlıklı mı? Hangi koşullarda saklanmalı? İşte uzmanından sağlıklı bir bayram sofrası için bilmeniz gerekenler...