Meğer tansiyon hastaları tuz tüketmeliymiş! Canan Karatay'dan ezber bozan tansiyon çıkışı
Meğer tansiyon hastaları tuz tüketmeliymiş! Canan Karatay'dan ezber bozan tansiyon çıkışı
Tansiyon hastalarına yıllardır “tuzu azaltın” uyarısı yapılırken Canan Karatay'dan ezber bozan açıklama geldi. Tansiyon hastalarının tuz tüketmesi gerektiğini vurgulayan Karatay, tansiyonun da bir hastalık olmadığının altını çizdi. Peki, tansiyon hastaları tuz tüketmeli mi? İşte Canan Karatay'dan ezber bozan tansiyon çıkışı…
Ne şeker ne kafein! Zekayı ateşleyen vitamin: Bilim onayladı
Ne şeker ne kafein! Zekayı ateşleyen vitamin: Bilim onayladı
Beynimiz, her gün binlerce karar alıyor, milyonlarca veri işliyor. Ancak beynin en büyük yakıtı ne şeker ne de kafein… Bilimin altını çizdiği bir vitamin var ki zekayı adeta ateşliyor.
Çoğu kişi bilmiyor: Meğer klozet o hastalığı tetikliyormuş
Çoğu kişi bilmiyor: Meğer klozet o hastalığı tetikliyormuş
Sindirim sistemi rahatsızlıkları son dönemde artmaya devam ediyor. Kabızlık, hemoroid ve bağırsak kuruluğu gibi durumlar modern zamanın hastalıkları olarak biliniyor.
Japonlar, Adana'ya akın etti! Kilosu etle yarışıyor: Demir depolarını fullüyor, kemikleri güçlendiriyor
Japonlar, Adana'ya akın etti! Kilosu etle yarışıyor: Demir depolarını fullüyor, kemikleri güçlendiriyor
Japonlar, Adana'ya akın akın bu besin için geliyor. Kilosu etle yarışan bu besin, demir depolarını dolduruyor ve kemikleri güçlendiriyor. Adana ekonomisine önemli katkı sağlayan ve et kadar besleyici olan bu demir deposu lezzet, hem kemik güçlendiriyor hem de Adana'nın adını dünya sofralarına taşıyor. Peki, Japonların Adana'ya gelmelerini sağlayan besin ne? İşte kilosu etle yarışan demir deposu besin…
Ne zeytin, ne peynir... Kahvaltıda balık yerseniz ne olur?
Ne zeytin, ne peynir... Kahvaltıda balık yerseniz ne olur?
Kahvaltı güne başlama öğünü olarak bilinir. Klasik kahvaltı sofrasında olmayan önerileri uzmanlar tavsiye ediyor. İdeal kahvaltının sırrı işlenmiş gıdalardan ve hamur işlerinden uzak durmakta gizli.
Bilim insanları araştırdı, fareler üzerinde denendi: Hafızayı anında güçlendiriyor
Bilim insanları araştırdı, fareler üzerinde denendi: Hafızayı anında güçlendiriyor
Hafızanın güçlenmesine yönelik araştırmalar devam ederken fareler üzerinde yapılan bitter çikolata deneyinin sonucu şaşırttı. Araştırma, birkaç parça bitter çikolata yemenin beyin performansını artırabileceğini öne sürüyor. İşte detaylar…
Kahvaltılık zehir: Lezzetine kanmayın! Damarları tıkıyor, kalp krizi riskini artırıyor
Kahvaltılık zehir: Lezzetine kanmayın! Damarları tıkıyor, kalp krizi riskini artırıyor
Sevilen bir kahvaltılık, her sabah sofralara girse de aslında büyük bir tehlikeyi sessizce büyütüyor. Görünüşte masum olan bu kahvaltılık, içeriğindeki yüksek yağ ve tuz nedeniyle damarları tıkıyor; yıllar içinde kalp krizi riskini katlıyor. Özellikle çocukların ve gençlerin en çok tercih ettiği kahvaltılık kalp krizi riskini artırıyor. Peki, damarları tıkayan ve kalp krizi riskini artıran besin ne? İşte kahvaltılık zehir…
Vücuda format atıyor! 20 dakika yeterli
Vücuda format atıyor! 20 dakika yeterli
Vücudun ihtiyacı olan aktivitelerden biri de yürüyüş yapmaktır. 20 dakikalık kısa bir yürüyüş kap ritmini dengeliyor ve oksijen alınımını destekliyor. Peki vücudun en sevdiği aktivite olan yeşil alanda yürümenin faydaları neler?
Diş minesini harap ediyor: Fırçalama hatasına dikkat
Diş minesini harap ediyor: Fırçalama hatasına dikkat
Diş ve diş eti hastalıklarının nedenleri üzerinde araştırmalar yapılıyor. Günde iki defa diş fırçalamak gerektiğini ifade eden uzmanlara göre ağız bakımı çürük oluşumunu engelliyor. İşte detaylar...
Uzmanı açıkladı: Kansersiz yaşamın şifreleri, genetik...
Uzmanı açıkladı: Kansersiz yaşamın şifreleri, genetik...
Kanser tıp bilimindeki adıyla onkolojik rahatsızlıklar hızla yayılmakta. Hızlı beslenme kültürü, stres ve genetik faktörlerin rol oynadığı kanser rahatsızlığıyla ilgili uzmanlar çeşitli uyarılarda bulunuyor. Modern zamanın neredeyse grip kadar yaygın hastalığı olan kanserle ilgili soruları Sena Parlar Prof. Dr. Ramazan Güven'e sordu. İşte adım adım kansersiz yaşamın şifreleri...
Herkesin evinde var, çiğ çiğ tüketen yaşadı! Meğer kalp ilacıymış
Herkesin evinde var, çiğ çiğ tüketen yaşadı! Meğer kalp ilacıymış
Osman Müftüoğlu'ndan Canan Karatay'a kadar birçok uzman isim mor soğan tüketmeyi öneriyor. Çünkü mor soğan, yüksek antioksidan içeriği sayesinde kalp sağlığından bağışıklığın güçlenmesine kadar pek çok alanda vücuda fayda sağlıyor. İşte kalp ilacı olan mor soğanın faydaları…
Sırt ağrısını sıfır noktasına indirin: 8 tedavi maddesi
Sırt ağrısını sıfır noktasına indirin: 8 tedavi maddesi
Sırt ve omuz ağrılarını tetikleyen en önemli unsur sürekli oturur pozisyonda kalmaktır. Milyonlarca kişi omuz ve bel ağrısı yaşıyor. Peki yıllardır bel ağrısını kronikleştiren sorunların üstesinden nasıl gelinir?
Sirke ve sarımsaktan 10 kat etkili! Kabuklarından çay yapıp için: Tansiyonu 12.8'e sabitliyor
Sirke ve sarımsaktan 10 kat etkili! Kabuklarından çay yapıp için: Tansiyonu 12.8'e sabitliyor
Tansiyon sorununa doğal çözümler arayanların ilgisi yeniden sirke ve sarımsak gibi şifalı besinlere yöneldi. Tansiyonu 12.8'e sabitleyen öyle bir doğal besin var ki sirke ve sarımsaktan tam 10 kat daha etkili. Kabuklarından elde edilen çay damarları rahatlatıyor, kan akışını düzenliyor ve vücuda hızlı bir denge sağlıyor. Peki, sirke ve sarımsaktan 10 kat etkili bu doğal besin ne? İşte tansiyonu 12.8'e sabitleyen besin…
Bağırsakları boşaltan, mideyi iyileştiren çay: Bal ile için
Bağırsakları boşaltan, mideyi iyileştiren çay: Bal ile için
Mideyi sakinleştiren ve bağırsak kuruluğunu nemlendiren zencefil çayı tam bir kış içeceği. Zencefil çayını bal ile tüketmek boğazlarınızı da iyileştirir.
3 fincan kahveyi aşmayın! Beyni ve hafızayı zayıflatıyor
3 fincan kahveyi aşmayın! Beyni ve hafızayı zayıflatıyor
Günlük çay ve kahve tüketimi oldukça fazla. Kahve dozunda tüketildiğinde bilişsel gücü kuvvetlendiriyor. Ancak kahvenin de bir dozu var. Peki doktorlar bu duruma ne diyor?
Sirkeyle ilgili yüzyıllık gerçek! İbn-i Sina önerdi: Sirkeyi baş ağrısı ve mide için böyle tüketin
Sirkeyle ilgili yüzyıllık gerçek! İbn-i Sina önerdi: Sirkeyi baş ağrısı ve mide için böyle tüketin
Yüzyıllardır şifalı bitkiler ve doğal tedavi yöntemleriyle bilinen tıp dehası İbn-i Sina, baş ağrısı ve mide için sirkeyi önerdi. Modern tıbbın da dikkatini çeken sirke, doğru tüketildiğinde hem baş ağrısı ataklarını hafifletebiliyor hem de mideyi rahatlatıp sindirimi destekliyor. Peki, İbn-i Sina sirkeyi baş ağrısı ve mide için nasıl kullanıyordu? Sirkeyi baş ağrısı için nereye sürmek gerekiyor? Mideye faydalı olması için sirke nasıl tüketilmeli? İşte İbn-i Sina'dan sirkeyle ilgili yüzyıllık gerçek…
Canan Karatay'dan C vitamini uyarısı: Boşuna portakal suyu içmeyin onun yerine…
Canan Karatay'dan C vitamini uyarısı: Boşuna portakal suyu içmeyin onun yerine…
Kış hastalıklarıyla baş etmeye çalışırken C vitaminlerini başucundan ayırmıyoruz. Hatta birçoğumuz portakala yoğunlaşıyoruz. C vitamininin çok önemli olduğunu vurgulayan Canan Karatay, “Çok yüksek dozda bir C vitamini yüksek antioksidandır.” Diyor. Fakat Prof. Dr. Canan Karatay, portakalın C vitaminine çok da faydalı olmadığını belirterek, C vitaminiyle ilgili bir tehlikeye dikkat çekiyor. İyileşeyim derken mikrop yaymamak için işte öneriler…
Bu baharatın kilosu 600 bin TL! Topraktaki servet hem şifa hem kazanç! Hem antidepresan hem antioksidan
Bu baharatın kilosu 600 bin TL! Topraktaki servet hem şifa hem kazanç! Hem antidepresan hem antioksidan
Altınla yarışan baharat olarak bilinen safran, Türkiye'nin bazı illerinde yetişiyor. Kilosu 600 bin TL olan bu baharatın satışları genelde gram üzerinden yapılıyor. Peki, safranla ne yapılıyor, safran neye iyi geliyor? İşte safranın tarladan sofraya geliş yolculuğu…
Faydalı diye kaşık kaşık yiyoruz! Hem kabızlık hem şişkinlik yapıyor
Faydalı diye kaşık kaşık yiyoruz! Hem kabızlık hem şişkinlik yapıyor
Sağlıklı diye kahvaltıda ya da ara öğünlerde kaşık kaşık tüketilen bazı yiyecekler, dikkat edilmediğinde kabızlık ve şişkinliğe neden oluyor. Uzmanlar, porsiyon kontrolünün ihmal edildiği her besinin sindirim sistemi için tehdit olabileceğini belirtiyor. İşte hem mideyi bozan hem de kabızlık yapan besinler…
Öksürük için ne bal ne süt! İbn-i Sina öneriyor! O sebze hem öksürük hem siğil için birebir
Öksürük için ne bal ne süt! İbn-i Sina öneriyor! O sebze hem öksürük hem siğil için birebir
Öksürük için doğal çare arayanlar genelde ballı, sütlü karışımlara yöneliyor. Oysa İbn-i Sina öksürük için bir sebzenin şifasından bahsediyor. Üstelik bu sebze siğilleri de iyileştiriyor. İşte İbn-i Sina'nın yıllar önce yazdığı öksürük reçetesi…
Canan Karatay ısrarla tavsiye etti! Ekmek şekeri kamçılıyor, ekmek yerine 2 sebzeyi çiğ tüketin
Canan Karatay ısrarla tavsiye etti! Ekmek şekeri kamçılıyor, ekmek yerine 2 sebzeyi çiğ tüketin
Canan Karatay, “Ekmek yemeden doymuyorum” diyenlere öneride bulundu. Ekmeğin şekeri tetiklediğine dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, ekmeğin bağımlılık yaptığını bunun yerine zeytin, yumurta ya da bazı sebzeleri çiğ tüketmeyi önerdi. İşte Canan Karatay'ın ekmek yerine tavsiye ettiği besinler, sebzeler…
  • ...
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • ...