Neredeyse her gün yiyoruz! Meğer zehirleme riski varmış
Neredeyse her gün yiyoruz! Meğer zehirleme riski varmış
Fark etmeden tükettiğimiz ya da bir şey olmaz diye dolapta beklettiğimiz yemekler gıda zehirlenmesine sebep olabiliyor. Peki, hangi çorbalar ya da yiyecekler zehirlenmeye sebep olur? İşte uzmanların dikkat çektiği zehir riski olan gıdalar…
Kışın ıspanak tüketmenin 10 faydası
Kışın ıspanak tüketmenin 10 faydası
Canan Karatay'dan Osman Müftüoğlu'na kadar birçok uzman, kışın ıspanak tüketmeyi önerir. Peki, kışın ıspanak tüketmek neden önemli? Demir deposu olarak bilinen ıspanağın faydaları saymakla bitmiyor. İşte ıspanak yemenin 10 faydası…
Çamur gibi çorba demeyin! Kaşık kaşık için 1 kutu ilaca bedel kolajen çorbası
Çamur gibi çorba demeyin! Kaşık kaşık için 1 kutu ilaca bedel kolajen çorbası
Herkes yaşlılığı geciktirmek için kolajen takviyelerine hücum ediyor. Oysa 1 kutu ilaca bedel kolajenin sırrı mutfakta. Soğuk kış günlerinin şifa depolarından biri olan bu çorba, kıvamı ve besleyiciliğiyle tam bir kolajen deposu. Uzmanlar, düzenli tüketildiğinde doğal bir “cilt ve eklem takviyesi” etkisi oluşturduğunu söylüyor.
Karaciğer ve böbrekler tehlikede! Uzmanı açıkladı: Antibiyotiklerin grip için hiçbir yararı yok
Karaciğer ve böbrekler tehlikede! Uzmanı açıkladı: Antibiyotiklerin grip için hiçbir yararı yok
Bazen grip olduğunuzda bazen de soğuk algınlığında evde antibiyotik varsa kullanan birçok insan bulunuyor. Fakat kışın antibiyotik kullanımının artması bazı ciddi hastalık risklerini de beraberinde getiriyor. Yanlış antibiyotik kullanımının özellikle böbrek ve karaciğer sorunlarına yol açtığını belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Vardar, antibiyotik kullanmanın vücuda etkilerini Merve Kantarcı Çulha'ya anlattı. Yanlış antibiyotiklerin çocuklarda böbrek yetmezliğine neden olduğunu söyleyen Vardar, “Karaciğer nakli gerektiren hastalıkların da önemli bir kısmı ilaç kullanımına bağlı gelişir.” dedi.
Beyaz ekmek, tam buğday, çavdar... En sağlıklı ekmek hangisi?
Beyaz ekmek, tam buğday, çavdar... En sağlıklı ekmek hangisi?
Ekmek doyurucu özelliğiyle her öğün tüketilebiliyor. Ekmek yapıldığı buğday çeşidine göre farklılık gösterir. Ekmek konusunda uzmanlar uzak durun dese de sağlıklı ekmekler de var. İşte detaylar...
Kasım ayında patates tüketilmemeli çünkü...
Kasım ayında patates tüketilmemeli çünkü...
Patates birçok yemeğe kaynaklık eden bir sebzedir. Patates filizlenmesi durumunda mutlaka çöpe atılmalıdır. Patatesin bozulduğu nasıl anlaşılır? Patates bozukluğu tadından anlaşılır mı?
Yoğurt tüketmek kanser riskini azaltır mı?
Yoğurt tüketmek kanser riskini azaltır mı?
Yoğurt, kalsiyum bakımından zengindir. Yoğurdun yaşam süresi üzerindeki etkilerini inceleyen uzmanlar şaşırtıcı sonuçlara ulaştı. Peki yoğurt kanserden korur mu?
Karaciğeri tehdit ediyor: Şuruplu meyvelerden kaçının
Karaciğeri tehdit ediyor: Şuruplu meyvelerden kaçının
Karaciğer sağlığını tehdit eden maddelerden biri de şekerdir. Doğal meyveler yerine şuruplu ve yapay meyvelerin tercih edilmesi çok yanlış. Peki sağlığı nasıl garanti altına alabilirsiniz?
Ne kaysı ne kefir... Bağırsakları foşur foşur çalıştıran çay
Ne kaysı ne kefir... Bağırsakları foşur foşur çalıştıran çay
Bağırsakların düzenli ve dengeli çalışmasını sağlayan o çay belli oldu. Kaysı ve kefirin papucunu dama attıran bu çay mide, sindirim ve bağırsakları yatıştırıyor. Limon ve balla da karıştırılabilen zencefilin faydalarını derledik...
Bal mı pekmez mi? Vitamin şampiyonu belli oldu
Bal mı pekmez mi? Vitamin şampiyonu belli oldu
Doğal tatlandırıcıların başında yer alan bal ve pekmez vitamin değerleri açısından çok zengin. Demir, kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi mineraller açısından son derece zengin olan bu iki besinin kıyası hep var olmuştur.
Masabaşı çalışanlar yandı! Hareketsizlik ölüm getiriyor
Masabaşı çalışanlar yandı! Hareketsizlik ölüm getiriyor
Masabaşı çalışma oranı oldukça yüksek. Uzmanlar uzun süre boyunca hareketsiz kalmanın kalp damar sağlığı ve omurga sağlığı için riskli olduğunu ifade ediyorlar. Peki masabaşı çalışanlar nasıl harekete edebilirler?
Diyabet pandemisine uzmanından reçeteler! Dünya diyabet günü, 3 kişiden biri hasta olabilir
Diyabet pandemisine uzmanından reçeteler! Dünya diyabet günü, 3 kişiden biri hasta olabilir
Bugün 14 Kasım dünya diyabet günü... Diyabet sessiz bir salgın hızıyla günden güne yayılıyor. Milyonların sağlık problemi haline gelen diyabet fast food yaşam tarzının ve hareketsizliğin bir sonucu olarak görülüyor. Türkiye'de her 3 yetişkinden 1'i diyabet adayı olarak görülüyor. Diyabet halk dilindeki şeker rahatsızlığı organlarda hasarlar bırakabiliyor. Peki diyabet riski nasıl anlaşılır? Tüm bu soruların cevabını ve daha fazlasını Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Mustafa Kanat Sena Parlar'a anlattı...
Günde 3 bardaktan fazla kahve içerseniz ne olur?
Günde 3 bardaktan fazla kahve içerseniz ne olur?
Kahve birçok kişinin her gün tükettiği bir içecek. Daha uyanık ve sağlıklı bir gün geçirmek için tüketilen kahvenin aşırı tüketiminde yan etkileri var mıdır? İşte detaylar...
Kalbin şifası meyve Kayseri'de yetişiyor! İlacın hammaddesi, damarların reçetesi
Kalbin şifası meyve Kayseri'de yetişiyor! İlacın hammaddesi, damarların reçetesi
Kalp ve böbrek ilacı olan gilaburu meyvesi antioksidan bakımından zengin. Serbest radikallerle savaşan bu meyve kliniklerde onandı. Genel kalp ve damar sağlığının koruyucusu olan gilaburu meyvesinin detaylarında neler var?
Ne lahana ne ıspanak… C vitamini deposu: Bağışıklığı çelik gibi güçlendiriyor, kansere engel oluyor
Ne lahana ne ıspanak… C vitamini deposu: Bağışıklığı çelik gibi güçlendiriyor, kansere engel oluyor
Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek ve kanserle mücadele etmek için birçok kişi lahana ve ıspanak tercih eder. Lahana ve ıspanak gibi sebzeler, sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez parçalarından olsa da C vitamini deposu olan bu besin hepsini geride bırakıyor. Peki, lahana ve ıspanağı geride bırakan C vitamini deposu besin ne? İşte bağışıklığı güçlendiren besin…
Yeşil zeytin mi yoksa siyah zeytin mi daha sağlıklı? Meğer antioksidan zengini olan zeytin…
Yeşil zeytin mi yoksa siyah zeytin mi daha sağlıklı? Meğer antioksidan zengini olan zeytin…
Siyah zeytin mi, yoksa yeşil zeytin mi daha sağlıklı? Her iki zeytin türü de sofralarımızda sıkça yer alırken, biri antioksidan açısından daha zengin. Peki, sağlıklı yağlar ve vitaminler bakımından yeşil zeytin ve siyah zeytin mi daha faydalı? Meğer antioksidan zengini olan zeytin…
Herkesin sofrasında, yemeden doymayanlar bile var! Beyni hızla yaşlandırıyor, iflasa sürüklüyor
Herkesin sofrasında, yemeden doymayanlar bile var! Beyni hızla yaşlandırıyor, iflasa sürüklüyor
Birçok sofra için vazgeçilmez olan bu besin, beyin sağlığı açısından ciddi tehditler barındırıyor. Her gün sofralarda yer alan, hatta bazı insanların yemeden doyamadığı bu besin, beyni hızla yaşlandırıyor. Peki, herkesin sofrasında bulunan bu besin ne? İşte beyni hızla yaşlandıran, iflas ettiren besin…
Yağları ışık hızında eriten içecek: Ödem sıfırlanıyor, metabolizma hızlanıyor
Yağları ışık hızında eriten içecek: Ödem sıfırlanıyor, metabolizma hızlanıyor
Ödem söktürücü ve metabolizma hızlandırıcı ananas suyunu doktorlar sıklıkla öneriyor. Ananas suyu düşük kalorili ve bol lifli bir yapıdadır. Uzun süre tok tutan ananas suyu beslenme listelerine eklenmelidir.
Kahvaltı sofralarında, börekte, poğaçada her yerde kullanılıyor! Böbrekleri diyalize sürüklüyor
Kahvaltı sofralarında, börekte, poğaçada her yerde kullanılıyor! Böbrekleri diyalize sürüklüyor
Her sabah kahvaltı sofralarında, börek ve poğaça içlerinde karşımıza çıkıyor ama böbrekleri diyalize sürüklüyor. Kahvaltıda, börek ve poğaça gibi yiyeceklerde sıkça kullanılan bu besin, sodyum ve yağ içeriği ile zamanla böbrekleri zorlayarak diyalize sürüklüyor. Peki, böbrekleri diyalize sürükleyen besin ne? İşte kahvaltı sofralarında, börekte, poğaçada her yerde kullanılan böbrek düşmanı besin…
Gribe geçit vermeyen 3'lü kombo: Hastalık yüzü görmeyeceksiniz
Gribe geçit vermeyen 3'lü kombo: Hastalık yüzü görmeyeceksiniz
Kış ayları en fazla grip riski olan dönemlerdir. Soğuk algınlığı ve virüslere karşı etkili yöntemlerden biri aşıyken diğeri hijyendir. Bunun yanı sıra bağışıklığı savunmaya karşı dirençli tutmak gerekir.
Kalbe faydalı diye herkes avuç avuç yiyor! Meğer karaciğerleri bitiriyormuş
Kalbe faydalı diye herkes avuç avuç yiyor! Meğer karaciğerleri bitiriyormuş
Günümüzde kalp sağlığını korumak için sıklıkla önerilen besin, aslında karaciğerlere zarar veriyor. Kalp sağlığına olan faydalarıyla bilinen bu besin, aşırı tüketildiğinde karaciğer yağlanmasına sebebiyet veriyor. Peki, her gün kalp dostu diye tercih edilen besinlerin karaciğere etkileri neler? İşte kalbe faydalıyken karaciğerleri bitiren besin...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...