Şef Serhat Doğramacı açıkladı! Et pişirmenin püf noktası 1 kaşık...
İftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan et yemeklerinin nasıl pişirileceği konusunda pek çok yanlış bilgi bulunuyor. Gurme Sohbetler'de Hüsna Köşger'e açıklamalarda bulunan Şef Serhat Doğramacı eti pişirmenin püf noktalarını anlattı. Et pişirirken sirke öneren Şef Serhat Doğramacı, özellikle bazı hatalara da dikkat çekti. İşte detaylar…
Orucu hurmayla açmak mı suyla açmak mı daha sağlıklı?
Ramazanın ilk günlerinde iftarda ne yenmeli sorusu kadar oruç nasıl açılmalı sorusu da soruluyor. Orucunu kimileri hurmayla, kimileri zeytinle, kimileri de suyla açıyor. Peki, en sağlıklı oruç açma nasıl olur? İşte detaylar…
Ramazanda bol bol tüketin! Kansere düşman, beyne dost! Enerji deposu besin...
Mart ayında hem vücuda enerji veren hem de bağışıklığı güçlendirip çeşitli hastalıkların önüne geçen pancar, ramazanın kurtarıcısı olabilir. İftar menülerinde meze olarak bol bol tüketebileceğiniz pancarın faydalarını bir araya getirdik. İşte beyinden kansere kadar savaşçı bir besin olan pancarın faydaları...
Sahura kalkmanın faydası ne?
Ramazan ayında mutlaka sahura kalkarak oruç tutulmasını tavsiye eden uzmanlar, sahurda süt, yoğurt, peynir, yumurta, mevsim sebzeleri, tam tahıllı ekmekler gibi yiyecekleri öneriyor. Peki, sahura kalkmanın faydası ne?
Bağırsakları çalıştıran ikili kür merak ediliyor. İncir ve zeytinyağı ikilisi sindirim için birebir. Bağırsakların ilacı incir kürü nasıl yapılır? İşte detaylar...
Metabolizmanın fitilini ateşleyen süper tohum! Suya katın için, yağları eritiyor
Chia tohumu metabolizmanın hızını artırıyor. Chia tohumunun içindeki jelimsi madde bol miktarda lif içeriyor. Chia tohumu lif, protein, omega 3 içeriyor. Peki chia tohumu nasıl kullanılır?
Enerji santrali o meyve! Çinlilerin hurması: Kalbin reçetesi
Hünnap meyvesi Çinlilerin hurması olarak nam saldı. Zengin lif düşük kalorisi sayesinde diyet listelerinde yerini alıyor. Hünnap vitamini sayesinde kemik sağlığını koruyor. Peki hünnap faydaları neler?
Evine sokan yandı! Bedava olsa da tüketmeyin: Uzmanlar yasaklıyor
Bazı besinler var ki ağza sürülmemeli. Sağlık için barındırdığı riskler vücudu zehirliyor. Kan basıncını ve kan şekerini dengesizleştiren bu besinleri derledik. Sağlıklı bir yaşam sürmek isteyenlerin mutlaka uzak durması gereken besinler...
Sınır 5 gram! Fazla tuz tüketirseniz ne olur?
Tuz belli bir seviyede alınmalıdır. Fazla sodyum tüketimi vücutta su tutulmasına neden olur. Vücuttaki şişliklerin inmesi için su tüketilmelidir.
Bir kaşığı iftara kadar tok tutuyor! Midenin ilacı, sahurda tüketin
Ramazan ayında sahur ve iftar arası acıkma hissi yaşanabilir. Sahur bir besin var ki bir kaşığı dahi gün boyu tok tutar. Mideyi yatıştıran bu besinin muadili yok.
En sağlıklı çekirdek seçildi! Balıktan fazla Omega 3 ve çinko var
Çekirdekler birçok kişinin vazgeçemediği atıştırmalık. Çekirdek özünde yağlı ve vitaminler içerir. En sağlıklı çekirdek hangisi merak ediliyor. İşte detaylar...
Kan basıncı seviyesini düşürüyor! Doğal tansiyon hapı 3 besin
Kan basıncının dengelenmesi tansiyonu sağlıklı bir hale getirir. Bazı besinler tansiyonu düşürür. Tansiyonu ilaçsız düşüren besinler neler?
Şekerden bile daha tehlikeli! Diyabetin nedeni o madde
Kan şekerindeki dengesizlikler diyabete, obeziteye veya tansiyona neden olur. Bu madde bir karbonhidrat türüdür.
Muz böyleyse asla almayın! Kısa sürede küf tutuyor, zararlı
Muz potasyum ve magnezyum deposu sağlıklı bir meyve. Muzun kısa sürede küf tutmaması için nemli olmaması gerekir.
Bereketin sembolü bitki: Kanser hücrelerinin üremesini durduruyor, hücre yeniliyor
Defne bitkisi tıpta ve mutfakta yeri olan doğal bir bileşen. Defne yapılan araştırmalarda kanser hücrelerinin çoğalmasını engeller. Defne aromatik yapısından dolayı esansiyel yağ olarak da kullanılır. Peki defne yaprağının faydaları neler?
Kaşıntıya elma, iltihaba domates deneyin! İşte alerjiye iyi gelen besinler
Hapşırma, burun tıkanıklığı, gözlerde kaşıntı ve astım gibi alerjik hastalıklara karşı bazı besinlerin hem kabuğundan hem de kendisinden faydalanabilirsiniz. Elma ve domates alerjiye karşı iki güçlü besin olabilir. İşte alerjiye iyi gelen besinler…
Uzman görüşü: Yağ yaktıran 5 besin, tok tutuyor
Fazla kilolarından kurtulmak isteyenler mutlaka bu besinleri tüketmeli. Kalori yaktıran bu besinlerin başında avokado geliyor. Doymamış yağlar tok tutarken kilo yapmıyor. İşte kilo verdiren besinler...
İftarda yiyen sahura kadar acıkmaz! Bursa'nın meşhur tatlısı
Ramazana iftar hazırlıkları başladı. Peki, kestane şekerinin tok tuttuğunu biliyor muydunuz? İşte orucu hurma yerine kestaneyle açmanın faydası...
Aileler çocuklarına her gün içiriyor! Harvard tespiti şaşırttı: Meğerse kanser riski varmış
Çocukluktan itibaren birçok kişi günlük hayatında süt tüketiyor. Aileler özellikle çocuklarına kahvaltılarda ve her gece yatmadan önce rahat uyumaları için 1 bardak süt içiriyor. Süt; kalsiyum, protein ve vitamin bakımından zengin olmasına rağmen bazı araştırmalar aşırı süt tüketiminin sağlık üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini söylüyor. Harvard Tıp fakültesinin son yaptığı araştırmaya göre süt, kanser riski dahi oluşturuyor. Peki süt sağlığa zararlı mı? Hangi durumlarda süt tüketimi sakıncalı olabilir? Süt kanser riski oluşturur mu? İşte detaylar…
Yulaf mı şeftali mi? Hangisi yüksek lifli?
Şeftali tatlı ve lifli bir besin. Şeftalinin yoğurtla tüketilmesi diyet yapanlar için çok faydalı. Kahvaltı öğünü olarak da şeftali-yoğurt ikilisini deneyebilirsiniz. İşte sağlıklı ikilinin faydaları...
Öksürmek mi daha tehlikeli hapşırmak mı? En bulaşıcı olanı…
Kış aylarında artan hastalık belirtileri genellikle öksürük ve hapşırık olur. Öksürük ve hapşırık, vücudun solunum yollarını temizlemek için kullandığı doğal reflekslerdir. Ancak, her ikisi de hastalık bulaştırma potansiyeli taşır. Peki, öksürmek mi daha tehlikeli yoksa hapşırmak mı? Birçok kişi bu sorunun cevabını merak ediyor. İşte bilimsel araştırmalara göre en bulaşıcı olanı…