Kahveye eklenen tarçın ne işe yarar?
Kahveye eklenen tarçın ne işe yarar?
Tarçın mikro öldürücü ve detoks etkili bir baharat. Tarçın su ile tüketilebilir veya kahveye eklenebilir. Peki kahveye eklenen tarçın ne iş yarar?
Demanstan korunmanızı sağlayacak ve kalp hastalığı ile kanser riskini azaltacak 4 günlük alışkanlık
Demanstan korunmanızı sağlayacak ve kalp hastalığı ile kanser riskini azaltacak 4 günlük alışkanlık
Günlük yaşamda yapacağınız küçük değişiklikler, uzun vadede sağlığınız için büyük fark oluşturabilir. Uzmanlara göre sadece 4 basit alışkanlık, demans riskini azaltarak zihinsel sağlığı koruyor. Aynı zamanda kalp hastalığı ihtimalini düşürürken, ölümcül sonuçlara yol açabilen kanser riskini de ciddi şekilde azaltıyor. Peki, hangi 4 günlük alışkanlık, hem demansa karşı kalkan görevi görüyor hem de kalp hastalığı ile kanser riskini minimuma indiriyor? İşte demanstan korunmanızı sağlayacak ve kalp hastalığı ile kanser riskini azaltacak 4 günlük alışkanlık…
Pekmezin tahtını sallayan besin... Demir depolarını taşırıyor, kansızlığa iyi geliyor
Pekmezin tahtını sallayan besin... Demir depolarını taşırıyor, kansızlığa iyi geliyor
Pekmez kan yapıcı bir besin maddesi. Pekmezin demir eksikliğini giderdiği biliniyor. C vitamini deposu marmelat pekmezden de şifalı. İşte detaylar...
Sabah aç karnına için: Kahveden 5 kat daha etkili: Enerji deposu içecek
Sabah aç karnına için: Kahveden 5 kat daha etkili: Enerji deposu içecek
Güne enerjik başlamak için çoğu kişi kahve ya da çaya yöneliyor. Ancak uzmanların önerdiği doğal bir içecek var ki, sabah aç karnına içildiğinde faydası katlanıyor. Bal, limon ve ılık sudan oluşan bu basit karışım hem bağışıklığı güçlendiriyor hem de vücudu adeta yeniliyor.
Kahvaltıda çayın yanında sakın tüketmeyin, zehir oluyor! Kan depolarını sıfırlıyor, kalsiyumu azaltıyor
Kahvaltıda çayın yanında sakın tüketmeyin, zehir oluyor! Kan depolarını sıfırlıyor, kalsiyumu azaltıyor
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan çay, yanlış bir besinle birlikte tüketildiğinde sağlığı adeta tehdit ediyor. Kahvaltıda çayın yanında tüketilen bu besin vücudun kan depolarını sıfırlıyor ve alınan kalsiyumu azaltıyor. Çayın kahvaltıda verdiği keyif tartışılmaz; ancak bazı besinler ile birlikte tüketildiğinde demir emilimini azaltıyor, kalsiyum dengesini bozuyor. Peki, kahvaltıda asla çayın yanında tüketilmemesi gereken besin ne? İşte kan depolarını sıfırlayan, kalsiyumu azaltan besin…
Balı yanlış yiyormuşuz! Bu şekilde tüketince etkisi katlanıyor
Balı yanlış yiyormuşuz! Bu şekilde tüketince etkisi katlanıyor
Bal özellikle kahvaltıda tüketiliyor ve binlerce yıldır “doğal şifa kaynağı” olarak biliniyor. Ancak uzmanlara göre çoğumuz balı yanlış tüketiyoruz. Balı doğru yöntemlerle yediğinizde hem faydası artıyor hem de bağışıklık sistemini adeta turbo moduna alıyor. İşte balla ilgili doğrular ve yanlışlar…
7 gün kahve tüketmezseniz ne olur?
7 gün kahve tüketmezseniz ne olur?
Kahve günlük hayatın ayrılmaz bir içeceği. Kahve genel olarak sabah içilen bir içecek türüdür. Kahve zamanla vücutta kafein etkisi de yapar. Peki kahveye ara verirseniz ne olur?
Ne havuç ne pancar... Gözleri fişek gibi yapan besin!
Ne havuç ne pancar... Gözleri fişek gibi yapan besin!
Göz sağlığını korumak için çeşitli besinler tercih edilebiliyor. Sağlık gözler ve keskin görüşler için bu besini hayatınızdan eksik etmemelisiniz. Peki sağlıklı görme sağlayan besin ne?
Böbreklerin iş yükünü azaltıyor! Kaynatıp bardak bardak içen yaşadı: Diyalizin pençesinden kurtarıyor
Böbreklerin iş yükünü azaltıyor! Kaynatıp bardak bardak içen yaşadı: Diyalizin pençesinden kurtarıyor
Böbrek hastalıkları, günümüzde birçok kişinin karşılaştığı ciddi sağlık problemlerinden biri. Diyaliz tedavisi gören hastalar içinse bu süreç, hayat kalitesini önemli ölçüde düşürebilir. Ancak son zamanlarda yapılan araştırmalar, böbrek sağlığını destekleyen ve diyaliz ihtiyacını azaltan doğal bir besini gündeme getirdi. Kaynatılıp düzenli olarak tüketilen bu besin, böbreklerin iş yükünü hafifletiyor ve bazı hastalar için adeta bir kurtarıcı oluyor. Peki, diyalizin pençesinden kurtaran besin ne? İşte böbreklerin iş yükünü azaltan besin…
Kekin içine konulur, çayı yapılır! Bu baharat midenin doğal ilacı
Kekin içine konulur, çayı yapılır! Bu baharat midenin doğal ilacı
Kış keklerinde adından sıkça bahsedilen kakule baharatı çok faydalı. Kakule kalp ve mide organlarına iyi gelir. Kakule baharatını şifalı çay olarak da tüketebilirsiniz.
Hayatı zehir eden tatlandırıcı! Şekeri fırlatıyor, glikoz depolarını patlatıyor
Hayatı zehir eden tatlandırıcı! Şekeri fırlatıyor, glikoz depolarını patlatıyor
Tatlandırıcı kullanımının zararlarına yer veren uzmanlar iki maddeye dikkat çekiyor. Bu tatlandırıcılar vücutta depolanıyor. Kronik rahatsızlıkların kapısını aralıyor.
Dopaminin merkezi içecek! Ruh sağlığının şifası, depresyonun reçetesi
Dopaminin merkezi içecek! Ruh sağlığının şifası, depresyonun reçetesi
Beyne mutluluk veren içecekler var. Kefir ve yoğurt gibi besin maddeleri bağırsakları onarıyor. Araştırmalar bağırsakların şifası olarak kefiri gösteriyor.
Antioksidan şampiyonu! Pancarı çiğ tüketen yaşadı: Havuçtan 10 kat daha faydalı
Antioksidan şampiyonu! Pancarı çiğ tüketen yaşadı: Havuçtan 10 kat daha faydalı
Kan yapıcı özelliğiyle bilinen pancar, hem haşlanarak hem de çiğ haliyle tüketilebiliyor. Çiğ pancar, kalpten beyne kadar vücudu baştan ayağa koruyan doğal bir şifa kaynağı. Peki, çiğ pancar mı haşlanmış pancar mı daha faydalı? İşte havuçtan 10 kat daha faydalı pancarın faydaları…
Süper akciğer kürü! Tek kaşıkta balgamı siliyor, hırıltıyı kesiyor
Süper akciğer kürü! Tek kaşıkta balgamı siliyor, hırıltıyı kesiyor
Akciğer temizliğinin en önemli sırrı bu besin. Protein ve kalsiyum sayesinde ciğerlerde biriken katranı siliyor. Astım, bronşit ve öksürüğe de iyi gelen kozalak macunu şifaları neler?
Diyabetin şurubu, süper şeker ilacı! Seyreltmeden içmeyin
Diyabetin şurubu, süper şeker ilacı! Seyreltmeden içmeyin
Sirke medeniyetlerin şifa kaynağı. Sirkenin özellikle yüksek kan şekeri üzerinde etkileri var. Sirkenin tüketim şekli ise su ile saydamlaştırılıp olmalıdır.
Kahvaltıda 1 tane tüketin: Kalbi saat, bağırsakları makine gibi çalıştırıyor! Kabızlıktan eser kalmıyor
Kahvaltıda 1 tane tüketin: Kalbi saat, bağırsakları makine gibi çalıştırıyor! Kabızlıktan eser kalmıyor
Kahvaltıda tüketilen tek bir besin, kalp sağlığını güçlendirmesiyle ve bağırsakları makine gibi çalıştırmasıyla son günlerde dikkat çekiyor. Uzmanlara göre bu doğal besin, düzenli olarak kahvaltıya dahil edildiğinde kabızlık sorununu büyük ölçüde ortadan kaldırıyor. Kalbi saat gibi işleyen bir düzene kavuşturan besin, aynı zamanda bağırsak sistemini dengeleyerek sindirimi kolaylaştırıyor. Kabızlık problemi yaşayanların en çok merak ettiği bu kahvaltılık gıda, sağlıklı bir yaşam için güçlü bir destek sunuyor. Peki, güne güçlü bir başlangıç yapmak isteyenlerin kahvaltı sofralarında yer vermesi gereken bu besin ne? İşte bağırsakları çalıştıran, kabızlığa son veren kahvaltılık besin...
Aktarlarda tempo başladı: En çok zencefil, tarçın ve ıhlamur satılıyor! İşte faydası
Aktarlarda tempo başladı: En çok zencefil, tarçın ve ıhlamur satılıyor! İşte faydası
Geçiş mevsimi olması nedeniyle grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar da artmaya başladı. Bu yüzden aktarlara talep de arttı. En çok satılan ürünlerin başında ise zencefil, tarçın ve ıhlamur geliyor. Peki, ıhlamurun faydası ne?
Bağırsakları fabrika gibi çalıştırıyor! Canan Karatay'ın en sık önerdiği lezzet
Bağırsakları fabrika gibi çalıştırıyor! Canan Karatay'ın en sık önerdiği lezzet
Salatalık turşusu, yalnızca sofralara lezzet katmakla kalmıyor; probiyotik etkisiyle sindirimi düzenliyor, bağırsakları çalıştırıyor ve bağışıklığı güçlendiriyor. Canan Karatay, her röportajında ev yapımı turşunun sık sık tüketilmesini tavsiye ediyor. İşte salatalık turşusunun faydaları…
Şifa deposu baharat: Hem demir hem kan şekeri için ilaç! Et kokusunu alıyor
Şifa deposu baharat: Hem demir hem kan şekeri için ilaç! Et kokusunu alıyor
Yemeklerdeki ağır et kokusunu bastıran bir baharat var ki sadece lezzet katmakla kalmıyor; aynı zamanda bağışıklığı güçlendirerek vücudu çelik gibi yapıyor. Hem demir için faydalı hem de kan şekerini dengeleyen bu baharat haberimizde…
Doğulular sabah akşam kaşık kaşık yiyor! Ne şeker var ne tansiyon! Sırrı bu!
Doğulular sabah akşam kaşık kaşık yiyor! Ne şeker var ne tansiyon! Sırrı bu!
Yüzyıllardır Doğu mutfağında kullanılan mucize besin, sabah akşam kaşık kaşık tüketiliyor. Şekeri ve tansiyonu dengelemesiyle bilinen doğal şifa kaynağı, modern bilimin de ilgisini çekiyor. İşte yüzyıllık tansiyona ve şekere kafa tutan baharat…
Osmanlı sarayının hafıza ilacı: Günde 1 avuç yiyenin ömrü uzuyor
Osmanlı sarayının hafıza ilacı: Günde 1 avuç yiyenin ömrü uzuyor
Osmanlı sarayından günümüze uzanan şifa kaynağı, her gün yalnızca 1 avuç tüketildiğinde hafızayı güçlendiriyor, beyni genç tutuyor. Bilim de bu geleneği doğruluyor. Peki, günde 1 avuç tüketildiğinde beyni tazeleyen besin ne? İşte cevabı…
  • ...
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • ...