Kokusu yan odadan duyulan yumurtalı ekmek dilimleri! Üstü hafif kızarmalı, sıcacık lezzet
Kokusu yan odadan duyulan yumurtalı ekmek dilimleri! Üstü hafif kızarmalı, sıcacık lezzet
Yumurtalı ekmek kahvaltı için lezzetli bir seçenek olabilir. Yumurtalı ekmeği peynirli yapabilirsiniz. Peki nasıl yapılır?
Akışkan ve ağızda dağılan sufle tarifi! İçi sıcacık ve yumuşacık
Akışkan ve ağızda dağılan sufle tarifi! İçi sıcacık ve yumuşacık
Sufle kakaolu akışkan aromasıyla tadını damakta bırakıyor. Sufle sevilen tatlıların başında geliyor. Peki çayın yanına çok yakışan sufle nasıl yapılır? İşte yanıtı...
Ağızların suyunu akıtan kahvaltılık tarif: Patates kavurması... Püf noktası patateslerin yumuşayana dek haşlanması
Ağızların suyunu akıtan kahvaltılık tarif: Patates kavurması... Püf noktası patateslerin yumuşayana dek haşlanması
Patates kavurmasını kahvaltılarınızda deneyebilirsiniz. Kokusu buram buram mutfağı ele geçiren patates kavurması nasıl yapılır? İşte tarifi...
Akşam yemeğine 5 dakikada hazır doyurucu tarif: Diyet salatası
Akşam yemeğine 5 dakikada hazır doyurucu tarif: Diyet salatası
Akşam yemeğine 5 dakikada hazır doyurucu bir tarif arıyorsanız diyet salatasını deneyebilirsiniz. Taze sebzelerin bir araya geldiği diyet salatası oldukça pratik tariflerden biridir. Peki, akşam yemeğine doyurucu bir tarif olan diyet salatası nasıl yapılır? İşte akşam yemeğine 5 dakikada hazır salata…
Türk kahvesinin buz sırrı! Sebebini duyan herkes şaşırıyor
Türk kahvesinin buz sırrı! Sebebini duyan herkes şaşırıyor
Kültürümüzün vazgeçilmez lezzeti Türk kahvesi, şimdi bambaşka bir sırla gündemde. Son günlerde sosyal medyada hızla yayılan bir yöntem, Türk kahvesi tutkunlarını adeta şaşkına çevirdi. Kahve pişirme sırasında cezveye bir adet buz atıldığında ne oluyor dersiniz? Bu küçük buz dokunuşu, Türk kahvesinin tadını ve köpüğünü nasıl etkilediğini öğrenince siz de şaşıracaksınız. İşte, kulaktan kulağa yayılan Türk kahvesinin lezzet sırrı...
Kemik suyu nasıl kaynatılır? Püf noktası sirke eklemek
Kemik suyu nasıl kaynatılır? Püf noktası sirke eklemek
Soğuk algınlığından sindirim sorunlarına, eklem ağrılarından cilt sağlığına kadar sayısız derde şifa olan kemik suyu sadece besleyici değil; aynı zamanda doğal bir kolajen deposu. Ancak lezzetli kemik suyu elde etmek için püf noktalarını bilmek şart. Kemik suyu kaynatmanın en önemli püf noktalarından biri de sirke eklemek. Peki evde kemik suyu nasıl kaynatılır? Hangi tür kemikler kullanılmalı, kaç saat kaynatılmalı ve gerçekten jöle kıvamına gelmesi için ne yapılmalı? Kemik suyu kaynatmanın püf noktaları neler? İşte detaylar…
Kahvaltılık tavada hazır yufkalı börek tarifi! Çay demlenmeden sofraya hazır
Kahvaltılık tavada hazır yufkalı börek tarifi! Çay demlenmeden sofraya hazır
Kahvaltılık tavada hazır yufkalı börek tarifi, çay demlenmeden sofraya hazır oluyor. Hazır yufkadan yapılan börek, kahvaltı için oldukça pratik. Ne hamur ne de fırın hazırlama derdi olmayan börek tarifi birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Peki kahvaltılık tavada hazır yufkalı börek tarifi nasıl yapılır? İşte çay demlenmeden sofraya hazır börek tarifi…
Van çorti aşı tarifi(Çortu aşı) Bulgurun nefis çorbası
Van çorti aşı tarifi(Çortu aşı) Bulgurun nefis çorbası
Van çorti aşı tarifi merak ediliyor. Menüsüne farklı çorba tarifi arayanlar yöresel çorbaları araştırıyor. Çortu aşı da denilen çorti aşı tarifi özellikle Doğu Anadolu bölgesinde ve Van'da sevilen bir çorba türü. İşte buğurla yapılan nefis çorbanın yapılışı…
Boşnak böreğine kıyma mı yoksa pırasa mı koyulur? En lezzetli olanı…
Boşnak böreğine kıyma mı yoksa pırasa mı koyulur? En lezzetli olanı…
Yüzyıllardır sofraları süsleyen Boşnak böreğine kıyma mı yoksa pırasa mı koyulur? Sadece incecik yufkalarıyla değil, iç harcıyla da büyük bir lezzet olan Boşnak böreği yapan birçok kişi kıyma ve pırasa arasında kararsız kalıyor. Beni Boşnaklar kıymayı mı yoksa pırasayı mı tercih ediyor? Usta Boşnak börekçilerinin seçimi hangisi oluyor? En lezzetli Boşnak böreği kıymayla mı yoksa pırasayla mı yapılır? İşte en lezzetli olan Boşnak böreği tarifi…
D vitamini ve B12 lideri: En kolay fırında somon tarifi
D vitamini ve B12 lideri: En kolay fırında somon tarifi
Akşam yemeğine hafif ve besleyici bir tarif arıyorsanız, D vitamini ve B12 lideri fırında somon harika bir seçenek olabilir. En kolay fırında somon tarifi B12 ve D vitamini açısından zengin, protein deposu ve düşük kalorili olması sayesinde sindirimi kolaydır. En kolay fırında somon tarifi pratik ve hafif bir yemek olduğundan dolayı ağırlık hissi oluşturmaz. Peki en kolay fırında somon tarifi nasıl hazırlanır? İşte iftar sofrası için D vitamini zengini fırında somon tarifi…
Sirke ile gevrekleşiyor: Kalburabastı tarifi, misafirlere parmak ısırtan tatlı
Sirke ile gevrekleşiyor: Kalburabastı tarifi, misafirlere parmak ısırtan tatlı
Kalburabastı tatlısı adeta ağızda dağılıyor. Bu tatlının içerisinde bolca malzeme bulunuyor. Kalburabastı sirke ile gevrekleşiyor. Peki kalburabastı tatlısının hamuru nasıl hazırlanır?
Kahvaltılık hazır yufkalı börek tarifi! Böreğin çıtırlığının püf noktası…
Kahvaltılık hazır yufkalı börek tarifi! Böreğin çıtırlığının püf noktası…
Kahvaltılık hazır yufkalı börek tarifi çok pratik bir şekilde hazırlanıyor. Hazır yufkadan yapılan börek, kahvaltıda çok tüketiliyor. Kahvaltı için oldukça pratik ve lezzetli olan hazır yufkalı börek tarifi, hamur hazırlama derdinden kurtarıyor. Peki kahvaltılık hazır yufkalı börek tarifi nasıl yapılır? Kahvalılık hazır yufkalı böreğin çıtırlığının püf noktası ne? İşte kahvaltılık hazır yufkalı böreğin çıtırlığının püf noktası…
Pratik kayısı reçeli tarifi! Bal gibi kayısı reçelinin püf noktası kaynarken köpüklerini almak
Pratik kayısı reçeli tarifi! Bal gibi kayısı reçelinin püf noktası kaynarken köpüklerini almak
Yaz mevsiminin en tatlı habercilerinden biri olan kayısı, reçel haliyle sofralara adeta güneş gibi doğuyor. Üstelik kahvaltı sofralarının en sevileni kayısı reçeli tarifini evde pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Kıvamı tam tutan, rengiyle göz kamaştıran ve damakta iz bırakan pratik kayısı reçeli yapmak aslında sandığınızdan çok daha kolay. Bal gibi kayısı reçelinin püf noktası limon suyunda saklı. Peki pratik kayısı reçeli tarifi nasıl hazırlanır? Kayısı reçelinin faydaları neler? Kayısı reçeli tarifinin püf noktaları neler? İşte kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi, çocukların gözdesi kayısı reçeli tarifi, püf noktaları ve faydaları…
Kahvaltılık yırtılmayan zar gibi ince krep tarifi: Tuzlu ve peynirli deneyebilirsiniz
Kahvaltılık yırtılmayan zar gibi ince krep tarifi: Tuzlu ve peynirli deneyebilirsiniz
İncecik kahvaltılık krepler severek tüketiliyor. Kızgın yağda pişirilen krepleri adım adım yazdık. Peki doyurucu ve lezzetli krep nasıl yapılır?
Sıcaklarda en sevilen 2 yoğurtlu meze tarifi! Hem hafif hem lezzetli
Sıcaklarda en sevilen 2 yoğurtlu meze tarifi! Hem hafif hem lezzetli
Yaz günlerinde menülerde en çok yoğurtlu mezeler tüketiliyor. Bunlar arasında en favori iki meze: Haydari ve zeytinyağlı enginar. İkisi de hem hafif hem lezzetli. Peki, bu iki meze nasıl yapılır, yanında ne gider?
Ağızda lokum gibi dağılan tatlı! Şekerpare tarifi, fındık ve bademle süsleyin
Ağızda lokum gibi dağılan tatlı! Şekerpare tarifi, fındık ve bademle süsleyin
Şekerpare tarifinde içi yumuşacık oluyor. Dışı nar gibi pembeleşen şekerpare tarifini adım adım derledik. Peki şekerpare nasıl yapılır?
Tatlı olmayan karpuzu çöpe atmayın! Bu yöntem israfı önlüyor
Tatlı olmayan karpuzu çöpe atmayın! Bu yöntem israfı önlüyor
Yazın sıcağında serinlemek için aldığınız karpuzun tatsız çıkması tüm keyfinizi kaçırmasın. Tatlı olmayan karpuzu çöpe atmayın. Çünkü öyle bir yöntem var ki karpuzun tadını değiştiriyor, israfı önlüyor. Tatlı olmayan karpuzu hemen çöpe atmak yerine değerlendirebileceğiniz pratik ve lezzetli bir yöntem var. Üstelik bu yöntemle sadece karpuzdan maksimum verim almakla kalmayacak, aynı zamanda gıda israfının da önüne geçmiş olacaksınız. İşte tatlı olmayan karpuzu lezzete dönüştüren ve israfı önleyen o yöntem…
Yumuşacık puf puf mayalı poğaça tarifi! Ağızda dağılmasının püf noktası şekerle ön mayalama yapmak
Yumuşacık puf puf mayalı poğaça tarifi! Ağızda dağılmasının püf noktası şekerle ön mayalama yapmak
Yumuşacık puf puf mayalı poğaça tarifi günün her öğünü için çok ideal. Kolay ve pratik hazırlanan ağızda dağılan yumuşacık puf puf mayalı poğaça tarifi ile bir daha pastaneden satın almayacaksınız. Ağızda dağılan yumuşacık mayalı poğaçanın en önemli püf noktası malzemelerin şekerle ön mayalama yapmak. Doyurucu bir öğün olan ağızda dağılan yumuşacık mayalı poğaça tarifini ister tek başına isterseniz de peynir, zeytin, domates ve salatalıkla tüketebilirsiniz. Peki ağızda dağılan yumuşacık puf puf mayalı poğaça nasıl yapılır? Ağızda dağılan poğaça tarifinin püf noktası ne? İşte adım adım ağızda dağılan mayalı poğaça tarifi…
Dalyan köfte tarifi! Köftenin dağılmaması için 1 kaşık ekleyin
Dalyan köfte tarifi! Köftenin dağılmaması için 1 kaşık ekleyin
Dalyan köfte tarifi merak ediliyor. Bu köftenin iç harcı ayrı sosu ayrı lezzetli. Dalyan köftenin püf noktası ise kıymasıdır. Orta yağlı dana kıyma kullanmak köftenin hem lezzetli hem de yumuşak olmasını sağlar. Çok yağsız kıyma kuru kalabilir, çok yağlı kıyma dağılabilir. İşte adım adım dalyan köfte tarifi ve malzemeleri…
Kokusu çatal çatal yediriyor: Havuçlu kek tarifi, ağızda dağılıyor
Kokusu çatal çatal yediriyor: Havuçlu kek tarifi, ağızda dağılıyor
Havuçlu kek tarifini sizler için derledik. Komşu çatlatan havuçlu kek taptaze oluyor. Peki adım adım havuçlu kek nasıl yapılır?
Parmak ısırtan mayasız poğaça tarifi! Çabuk tüketin size kalmayabilir, kahvaltılık tarif
Parmak ısırtan mayasız poğaça tarifi! Çabuk tüketin size kalmayabilir, kahvaltılık tarif
Mayasız poğaça kahvaltılarınızı süslüyor. Kokusu dahi baş döndüren mayasız poğaçayı yemelere doyamayacaksınız. Bol kabarmalı ve lezzetli mayasız poğaça nasıl yapılır?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...