Lezzetli sütlaç tarifi

Lezzetli sütlaç tarifiTürk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan sütlaç küçük büyük hemen hemen herkesin sevdiği bir tatlı. Sütlü tatlılar arasında popüler olan sütlaç hafifliği ile de tercih ediliyor. Yapımı kolay olmayan sütlacın kıvamı tutturulamadığında kötü bir hal alabilir. Sütlacın püf noktalarını merak edenler için “Sütlaç evde nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı haberimizde…

Eklenme Tarihi: 16.04.2020 17:29 - Güncelleme Tarihi: 16.04.2020 17:29
MOR PAPATYA

Sütlaç yapmak kolay gibi gözükse de süt kıvamını ayarlamak ve içerisindeki malzemeleri uygun ölçüde ayarlamak oldukça zahmetlidir. Türk mutfağının lezzetli tatlılarından sütlaç birçok kişi tarafından sevilerek tüketiliyor. Püf noktalarıyla beraber “Sütlaç evde nasıl yapılır?” sorusunun cevabı tarifimizde…

SÜTLAÇ TARİFİ

MALZEMELER:

Bir litre süt (Süt mutlaka soğuk olmalıdır)

2 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı pirinç unu

2 çay bardağı pirinç

Bir litre su

2 çay bardağı pirinç

YAPILIŞI:

İlk önce pirinçleri suyun içinde pişirerek şişmelerini sağlıyoruz.

Daha sonra içine sütü ekleyerek kaynatmaya başlıyoruz.

Süt ve pirinç kaynamaya başlayınca pirinç ununu bir miktar sıcak suyun içinde karıştırıyoruz ve sütlacın içine döküyoruz.

Bu işlemden sonra hızlıca karıştırıyoruz ve tekrar kaynamasını bekliyoruz.

Son olarak içine şekeri ekliyoruz.

Bir süre daha kaynattıktan sonra servis kaselerine alıyoruz.

Sütlaçları daha hızlı soğumaları için buzdolabına koyabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Önerilen Videolar