Türk dizileri tarih yazıyor, şer odakları boş durmuyor!
Türk dizileri tarih yazıyor, şer odakları boş durmuyor!

Türk dizileri tarih yazıyor, şer odakları boş durmuyor!

Haftalık Burç Yorumları... Bu Hafta Nelere Dikkat etmeliyiz?
Haftalık Burç Yorumları... Bu Hafta Nelere Dikkat etmeliyiz?

Haftalık Burç Yorumları... Bu Hafta Nelere Dikkat etmeliyiz?

Beşiktaş - Gaziantep Maç Önü
Beşiktaş - Gaziantep Maç Önü

Beşiktaş - Gaziantep Maç Önü

300 bin kişi 'leke'den kurtarıldı
300 bin kişi 'leke'den kurtarıldı

300 bin kişi 'leke'den kurtarıldı

Şehit Korgeneral Osman Erbaş'ın kahramanlıkları...
Şehit Korgeneral Osman Erbaş'ın kahramanlıkları...

Şehit Korgeneral Osman Erbaş'ın kahramanlıkları...

Ermenistan'da neler oldu?
Ermenistan'da neler oldu?

Ermenistan'da neler oldu?

Kalp hastaları dikkat! Fazla kilolar kalp sağlığımızı nasıl etkiliyor?
Kalp hastaları dikkat! Fazla kilolar kalp sağlığımızı nasıl etkiliyor?

Kalp hastaları dikkat! Fazla kilolar kalp sağlığımızı nasıl etkiliyor?

Bordo berelinin poligon macerası Zeki Gümüş'le Rastgele'de
Bordo berelinin poligon macerası Zeki Gümüş'le Rastgele'de

Bordo berelinin poligon macerası Zeki Gümüş'le Rastgele'de

Galatasaray-Ankaragücü Maç Yorumu
Galatasaray-Ankaragücü Maç Yorumu

Galatasaray-Ankaragücü Maç Yorumu

Yüz yüze eğitim başladı, anne babalar nelere dikkat etmeli?
Yüz yüze eğitim başladı, anne babalar nelere dikkat etmeli?

Yüz yüze eğitim başladı, anne babalar nelere dikkat etmeli?

Türkiye şekerini yurt dışından mı alıyor?
Türkiye şekerini yurt dışından mı alıyor?

Türkiye şekerini yurt dışından mı alıyor?

İnsan Hakları Eylem Planı neden önemli?
İnsan Hakları Eylem Planı neden önemli?

İnsan Hakları Eylem Planı neden önemli?

Kavurma Nasıl Saklanır?

Kurban Bayramı öncesi beslenme önerilerinde bulunan Diyetisyen Gökçe Bönce, kavurmanın mutlaka salatayla tüketilmesi tavsiyesinde bulundu. Bönce, “Sağlıklı insanın tüketmesi gereken günlük et miktar 150-200 gram arasında. Ancak bu et yemeği pişirilirken ekstra yağ eklenmemeli” dedi.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Bayramın olmazsa olmazını kavurmadan yahniye çeşitli et yemekleri oluşturuyor. Etin kesildikten sonra 1-2 gün boyunca buzdolabında dinlendirilmesi gerektiğini anlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı, bayram öncesi beslenme önerilerinde bulundu.

-18 DERECEDE 3 AY SAKLANABİLİR

Etin saklanma koşullarına dikkat çeken uzman, “Et kesildikten sonra küçük porsiyonlar halinde -18 derecede 3 ay saklanabilir. İlk 1-2 gün buzdolabında muhafaza edilirse etin yumuşaması sağlanır. Bu sindirim problemlerine neden olmaz. Ancak, yanlış saklama koşulları ve çözündürmeler ette bakteri üremesine yol açar. Etin kesinlikle uzun süre oda sıcaklığında muhafaza edilmemesi gerekir. Buzluktan çıkarılan ürünler kesinlikle oda sıcaklığında çözündürülmemelidir. Buzdolabı ortamında veya mikrodalgada çözdürme en sağlıklısıdır” diye konuştu.

Etteki bozulmanın koku ve görüntüden anlaşılabileceğini ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Bönce, “Eğer et kahverengileştiyse yavaş yavaş bozulmalar meydana gelmiş demektir. Bu durumdaki bir et kesinlikle tüketilmemeli ve derhal imha edilmelidir” uyarısında bulundu.

ETİ C VİTAMİNİ İLE TÜKETİN

Sağlıklı et tüketiminde pişirme koşullarının öneminin altını çizen Bönce, şu tavsiyelerde bulundu: “Yağda kızartma yerine fırın, haşlama, ızgara gibi yöntemler tercih edilmelidir. Kavurma mutlaka salatayla tüketilmeli ama pişirme sırasında ekstra yağ eklenmemelidir. Ette C ve E vitaminleri olmadığından etin sebzelerle pişirilmesi daha sağlıklıdır. Yanına C vitamini içeren bol limonlu bir salata ile de etler tüketilebilir. Mangalı kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Tercih edilecekse de etin ateşle direkt teması olmaması gerekir, etle mangal arasında en az 15 santim olmalıdır. Sağlıklı bir insanın tüketmesi gereken ortalama et miktarı 150-200 gramdır. Hastalığı olan kişilerde miktar düşürülmelidir. Kalp ve damar hastalığı olanlar, böbrek, karaciğer, hipertansiyonu olan kişilerde mutlaka porsiyon kontrolü yapılmalıdır. Kırmızı et yağ ve kolesterol içerikleri yüksek olan bir protein grubu olduğundan bu kişilerin 100 gramı geçmemesi gerekir.”

KAVURMAYI FAZLA KAÇIRANLARA DETOKS İÇECEĞİ

Bayramda etin yanına eklenecek tatlının kilo alımına neden olacağını ifade eden Bönce, “Buna tatlılar eklenirse kilo almak kaçınılmaz olacaktır. Şekerli hamurlu ağır tatlılar yerine de sütlü tatlılar ya da meyve tercih edilmelidir. Bu daha sağlıklı seçim olacaktır” dedi. Bönce, bayramda örnek bir beslenme düzeni ve yemeği fazla kaçıran kişilerin yapması gerekenleri şöyle sıraladı: “Öncelikle güne kahvaltıyla başlanmalıdır. Etli yemeğin mutlaka öğlen vaktinde tüketilmesi gerekir. Akşam ise daha çok sebze ağırlıklı bir öğün tercih edilmelidir. Mutlaka her öğünde salata olmalıdır. Bir dilim ekmeğe karşı 3 yemek kaşığı pilav ya da makarna tercih edilmemelidir. Yemeği fazla kaçıranlar ise günü toparlamak adına salata ve sebzeye yönelmelidir. Ara öğünde, bir adet salatalık, yarım elma, dereotu, maydanoz, limon karışımıyla hazırlanacak içecek ödemin atılmasına yardımcı olacaktır.”

  • Kategori:
    MOR PAPATYA
  • Eklenme Tarihi:
    10.08.2019 10:35
  • Güncellenme Tarihi:
    10.08.2019 10:38
  • Kategori Videoları
Diğer İçerikler
title
Torununa yaptığı bez bebek 50 yaşından sonra iş sahibi yaptı

Torununa yaptığı bez bebek 50 yaşından sonra iş sahibi yaptı

title
Gaziantep'in meşhur küşleme kebabı tarifi

Gaziantep'in meşhur küşleme kebabı tarifi

title
Hibe desteğiyle mantar üretimine başladı, ayda 18 bin ciro elde ediyor

Hibe desteğiyle mantar üretimine başladı, ayda 18 bin ciro elde ediyor

title
Patatesli dondurma hem şaşırtıyor hem de tadanları kendine hayran bırakıyor

Patatesli dondurma hem şaşırtıyor hem de tadanları kendine hayran bırakıyor

title
Kıtır kabak tatlısı Avrupa'da trend oldu, 10 ülkeye ihracat yapılıyor

Kıtır kabak tatlısı Avrupa'da trend oldu, 10 ülkeye ihracat yapılıyor

title
Virüse karşı şifa deposu kekik nasıl tüketilmeli?

Virüse karşı şifa deposu kekik nasıl tüketilmeli?

title
Köylerde kadınların organik üretimi marka oldu

Köylerde kadınların organik üretimi marka oldu

title
Kilis katmeri 150 yıllık tarifle yapılıyor

Kilis katmeri 150 yıllık tarifle yapılıyor

title
İş yerindeki yangın ilham oldu, defne dalından yakıt üretti

İş yerindeki yangın ilham oldu, defne dalından yakıt üretti

title
Hem çerezlik hem çorbalık Maraş tarhanasının püf noktası

Hem çerezlik hem çorbalık Maraş tarhanasının püf noktası

title
Dağıstan lezzetleriyle Yalova'da siparişlere yetişemiyorlar

Dağıstan lezzetleriyle Yalova'da siparişlere yetişemiyorlar

title
Eski yöntemle üretilen zeytinyağına Avrupa'dan yoğun talep

Eski yöntemle üretilen zeytinyağına Avrupa'dan yoğun talep

title
Uzmanlar uyardı: Disleksi engel değil, bir hediye

Uzmanlar uyardı: Disleksi engel değil, bir hediye

title
Bağışıklığı güçlendiren bal kabaklı tarifler

Bağışıklığı güçlendiren bal kabaklı tarifler

title
Mühendisliği bıraktı zeytinciliği seçti, taleplere yetişemiyor

Mühendisliği bıraktı zeytinciliği seçti, taleplere yetişemiyor

title
Mıcırık aşı tarifi

Mıcırık aşı tarifi

title
Bitlisli üreticilerden doğal pekmez tarifi

Bitlisli üreticilerden doğal pekmez tarifi

title
Pastane usulü pasta kreması tarifi

Pastane usulü pasta kreması tarifi

title
Her gün yarım avokadonun faydaları

Her gün yarım avokadonun faydaları

title
Emeklilikten sonra köyüne dönerek, pekmez tesisi kurdu

Emeklilikten sonra köyüne dönerek, pekmez tesisi kurdu

title
Dedesinden kalma araziyle kivi üreticisi oldu

Dedesinden kalma araziyle kivi üreticisi oldu

title
Temizlik işçisiydi şimdi 250 bin avokado satışı yapıyor

Temizlik işçisiydi şimdi 250 bin avokado satışı yapıyor

title
Prof.Dr. Canan Karatay'dan virüse karşı gargara tavsiyesi

Prof.Dr. Canan Karatay'dan virüse karşı gargara tavsiyesi

title
Kocaeli'nin meşhur şifa dağıtan çorba tarifi

Kocaeli'nin meşhur şifa dağıtan çorba tarifi