Zayıflamak isteyenler tüketiyor! Faydalarında yok yok!
Muşmula Türkiye’de genellikle Karadeniz bölgesinde üretiliyor. Karadeniz bölgesinde yaygın olarak tüketilen muşmula meyvesi yaz aylarının sonuna doğru çıkar. Muşmulanın hasadı ekim sonu kasın başı gibi başlar ve birkaç ay sürerek kışa kadar devam eder. Toplandıktan sonra tercihe göre kurutulup kışın kurusu da tüketilebilir. Özellikle Karadeniz bölgesinde muşmula meyvesinden muşmula marmelatı da yapılmaktadır. Muşmula meyvesi dışında, muşmulanın yaprakları kaynatılarak da yağ yakımını sağlayan çay demlenebilir. İşte, muşmulanın faydaları…
16 Eylül 2019 Pazartesi 13:46
3 / 13
• A, B1, B2 ve C vitaminlerini barındıran muşmula, aynı zamanda kalsiyum, demir, potasyum, fosfor ve askorbik asit içerir.
PopülerGaleriler
Banyo böcekleri evdeyse buna dikkat edin! İşte o haşerelerden kurtulmanın yolu
Sırrı ortaya çıktı: O besin patates filizlenmesini önlüyor!
Kararmış çatal ve kaşık parlatmanın pratik yolu! Ancak bu kadar kolay olabilirdi
En ÇokOkunanlar
Tatlı krizlerinize ilk yardım yapıyor! 7 çözüm yolu
Herkes çöp sanıyor! Adeta kolajen mahzeni, takviyelerden 10 kat etkili
Bu baharatın suyu kilolarca yağ eritiyor! Metabolizma hızı çarpı 10