FOTO GALERİ

Ramazanda en çok tüketilen besinler neye iyi geliyor?

Ramazan ayında hurma, güllaç, yumurta, demirhindi, zerdeçal gibi birçok besinin ve baharatın tüketimi arttı. Peki, tüketimi artan bu besinlerin faydaları neler? Hurma yorgunluğu azaltarak kansızlığa iyi gelirken güllaç, protein sağlıyor. İşte çorbadan ekmeğe kadar en çok tüketilen besinlerin faydaları…
12 Mayıs 2020 Salı 16:27
3 / 10

Güllaç: Ramazan ayında tatlıların sultanıdır. Sütlü tatlı olması şerbetli tatlılara göre kan şekeri açısından avantajlıdır. Hafiftir, enerji içeriği çok yüksek değildir. İçeriğindeki ceviz, fındık, fıstık faydalı yağlar grubundadır (omega-3). İçeriğine katılan şeker miktarı azaltılarak meyve ile servis edilebilir. Süt kalsiyumdan ve proteinden zengin olmasını sağlar.