FOTO GALERİ

Neslican Tay'ın mücadelesi ile milyonlarda iz bırakan öyküsü!

Neslican Tay için dün akşam hastaneden gelen haber tüm ülkede yürekleri dağladı. Tedavi gördüğü hastanede konuyla ilgili yapılan son dakika açıklamasında, Neslican Tay'ın 21.20'de hayata gözlerini yumduğu söylendi. Geçtiğimiz cumartesi günü yoğun bakıma alınan Neslican Tay için çoklu organ yetmezliği sebebiyle gözetim altında tutulduğu söylenmişti. Hastalığı süresince verdiği mücadele ve yaşama tutunma azmiyle herkese umut ve ilham veren Neslican ardında hep hatırlanacağı ve sevgiyle anılacağı milyonlar bıraktı. Zorlu tedavi sürecinde eğitimine de sıkıca sarılmıştı Neslihan... Kanseri 3 kez atlatırken yaşama da sıkıca tutunmaya çalışıp, üniversite öğrenimine de devam ediyordu. Ardında unutulmaz değer ve sevgi bırakan Neslican Tay'ın hikayesi sizlerle...
21 Eylül 2019 Cumartesi 10:19
3 / 14

Tümör alındı yaşamına devam etti. Taa ki Haziran 2018’e kadar. Neslican Instagram hesabından paylaştığı bir videoyla tekrar kansere yakalandığını duyurdu.

Bir yıldan fazladır bir yandan üniversite eğitimine devam eden Neslican Tay, diğer yandan kanserle mücadele ediyordu. Son olarak tedavi sürecinde yaşanan aksaklıkları ve kemoterapi sürecinin zorluğunu anlattığı bir post paylaşmıştı.

“Bir süredir burada pek aktif olamadım kemoterapi almamla birlikte çok fazla aksilik oldu. Damarım ilacı kaldırmadı 3. dereceden yanıklar oluştu. Aynı gün port açıldı o da pıhtı oluşturdu derken sağ akciğerimi çok kötü etkiledi. Sağ kolum mutant gibi şişti. Damar yolum diğer tedavileri de kaldıramadı yeni kateter takıldı dün boynuma. O aradan akciğer tüpü takıldı, çıkarıldı. Taşikardim sürekli sürekli beni yordu. Bir gün vov bugün çok iyiyim oldum diğer gün ben ne zaman iyi olucam.. Okurken bile yoruldunuz di mi? Yaşaması tam bir bu olay bir felaket derecesindeydi. Durum böyle olunca telefona çok bakamadım bile uyudum, uyandım. Buraya yansıtmayı çok sevmiyorum ama durum bu. "