FOTO GALERİ

Karpuz kabuklarından ortaya çıkan lezzete şaşıracaksınız!

Yaz mevsimi geldiğinde reçel yapma hazırlıkları da başlıyor. Özellikle yaz meyvelerinin bereketini kaçırmayanlar için en güzel reçel tariflerini hazırladık. İşte karpuz reçelinden çilek reçeline kadar yaz meyvelerinden yapılan en güzel tarifler...
25 Haziran 2020 Perşembe 12:07
3 / 8

KARPUZ REÇELİ TARİFİ: Karpuz kabuklarında hiç yeşil kısım kalmayıncaya kadar, kabukları küçük küpler halinde doğrayın. Derin reçel tenceresi içerisine doğranmış karpuz kabuklarını koyun ve üzerine 4 bardak kaynamış su ekleyerek yaklaşık 45 dakika boyunca kaynatın. Yumuşayan karpuz kabuklarının üzerine toz şekeri, karanfil ve tarçını ilave edin. Bu malzemeler ile beraber yarım saat daha kaynatın. Karpuz kabuğu reçeliniz koyu bir kıvama geldikten sonra, reçeliniz hazır demektir. Reçeli ocaktan almadan önce taze limon suyunu ilave edin ve 2-3 dakika daha kaynatın.