FOTO GALERİ

Bu faydasını kimse bilmiyordu... Doğal bir antidepresan!

Sağlık alanında yaygın kullanımı olan ve mucizevi katkıları bulunan bergamot yağı doğal bir antidepresan desteği sağlıyor. Duygu değişimlerinden tansiyona, enfeksiyonlardan cilt sağlığına kadar geniş yelpazede şifa etkisi bulunan bergamot yağının bilimsel faydalarını, konunun uzmanı olan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Evren Cabi’ye sorduk.
13 Eylül 2019 Cuma 12:51
3 / 20

Bergamot yağı, Sedefotugiller (Rutaceae) ailesine mensup olan Citrus x bergamia Risso & Poit. ağacının meyvelerinin kabuklarından elde edilir. Bergamot ağacının kökeni Güney Asya’ya kadar uzansa da günümüzde ülkemizin güneyinde ve Avrupa’da da yetiştiriciliği yapılmaktadır.

İsmi ise bilinirliğini kazanmış olduğu İtalya’nın kuzeybatısında yer alan Bergamo kasabasından gelmektedir. Bergamot yağı; aroma terapide, kozmetik sektöründe ve sağlık sektöründe geniş bir kullanım alanına sahiptir. Günümüzün stresli dünyasında bergamot içeren kolonyalar, oda spreyleri, parfümler, kremler oldukça yaygın olarak markette bulunmakta ve insanlar üzerinde yarattığı sakinleştirici etkiden kaynaklı olarak oldukça rağbet görmektedir. Bunun sebebi bergamot esansiyel yağının, biyokimyasal düzeyde endişe ve stresi hafifletmeye yardımcı olmasıdır.