FOTO GALERİ

Bakanlıktan bayramda hayat kurtaran 11 beslenme önerisi

Ramazan Bayramında beslenme konusuna Sağlık Bakanlığı'ndan da öneri geldi. Bayramda değişen yemek düzeninin sağlığa zarar veren hastalıklara dönüşmemesi için işte alınması gereken önlemler…
23 Mayıs 2020 Cumartesi 11:05
3 / 13

Bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlanmalıdır. Kahvaltıda kızartma, kavurma yöntemleriyle pişirilmiş besinler tercih edilmemelidir. Domates, salatalık, maydanoz, taze biber vb. çiğ sebzeler bolca tüketilmeli, az tuzlu peynir tercih edilmelidir. Haşlanmış yumurta tercih edilmelidir. Sucuk, salam, sosis vb. yağlı besinlerden, börek vb. hamur işi gıdalardan sakınılmalıdır. Ekmek olarak tam tahıl ekmeklerinin tercih edilmesi kan şekerini kontrol altında tutar ve tokluk hissi verir.