Mantarlı lazanya tarifi akşam yemeği menüsüne hazırlık yapanlar tarafından araştırılıyor. Peki, mantarlı lazanya nasıl yapılır? Mantarlı lazanyanın püf noktası nedir? Lazanyanın püf noktası lazanya yapraklarının beşamel sosuyla iyi ıslanmasıdır. Aksi taktirde lazanya sert olur. İç harcının baharatı ve iyi pişmesi de lazanyanın lezzet sırlarından biridir. İşte mantarlı lazanya tarifi ve malzemeleri...
MANTARLI LAZANYA MALZEMELER
6 adet mantar
8 adet lazanya
1 adet soğan
1 kâse kadar kıyma
2 adet domates rendesi
1 çorba kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Baharat ve tuz
1 su bardağına yakın sıcak su
Beşamel Sosu İçin:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Çok az tuz
Arası ve Üzeri İçin:
2 su bardağı kaşar rendesi.
MANTARLI LAZANYA YAPILIŞI
Mantarlı lazanya için önce iç harcını hazırlayın. Soğanları yemeklik doğrayın ve sıvı yağda kavurun. Üzerine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Ardından ince ince doğradığınız mantarları ilave ederek pişirin.
Daha sonra domates rendesini, salçayı, istediğiniz baharatları, tuzu ve suyu ilave edip karıştırın. Kıymalı harcı birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Lazanyayı pişireceğimiz uzun kabın tabanına lazanyayı döşeyin. Üzerine önce biraz beşamel sostan koyun. Sonrasında kıymalı harçtan biraz döküp eşit şekilde dağıtın. Kıymalı harcın üzerine kaşar peyniri rendesi serpin.
Bir lazanya bir kıymalı harç ve arada beşamel sos olacak şekilde üst üste dizerek lazanyalar bitene kadar bu işleme devam edin. Ardından beşamel sosu lazanyanın üzerine yayın. Beşamel sosun üzerine kaşar peyniri rendesi gezdirin.
Üzerini folya ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında 15 dakika pişirin. Üzeri kızarınca lazanyayı fırından çıkarabilirsiniz. Mantarlı lazanya hazır afiyet olsun...
BEŞAMEL SOS TARİFİ
Tavaya sıvı yağı ve tereyağını koyup eritin. Üzerine unu ilave edip biraz kavurun. Sonra azar azar sütü ilave ederek topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirin.
Tuzu, karabiberi de ilave ederek muhallebi kıvamına geldiğinde birkaç dakika kaynadığında ocağın altını kapatın.
Süre sonunda folyoyo çıkarıp tekrar fırına verelim.
Kıymalı Mantarlı Lazanyamızın üzeri kızarana kadar fırında bekletelim.