Dendias provokasyon için mi geldi?
Dendias provokasyon için mi geldi?

Dendias provokasyon için mi geldi?

Başika Saldırısı: Irak'ta neler oluyor?
Başika Saldırısı: Irak'ta neler oluyor?

Başika Saldırısı: Irak'ta neler oluyor?

İftarda neler tüketmeliyiz?
İftarda neler tüketmeliyiz?

İftarda neler tüketmeliyiz?

ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi sembolik mi?
ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi sembolik mi?

ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi sembolik mi?

Türkiye aşığı İrlandalı şair: Mangan
Türkiye aşığı İrlandalı şair: Mangan

Türkiye aşığı İrlandalı şair: Mangan

S/İHA'lar için ambargo tartışmaları
S/İHA'lar için ambargo tartışmaları

S/İHA'lar için ambargo tartışmaları

Beşiktaş - Ankaragücü Maç Önü
Beşiktaş - Ankaragücü Maç Önü

Beşiktaş - Ankaragücü Maç Önü

Libya'nın kritik ziyareti dünyada nasıl yankı buldu?
Libya'nın kritik ziyareti dünyada nasıl yankı buldu?

Libya'nın kritik ziyareti dünyada nasıl yankı buldu?

Kamu çalışanlarına yönelik tedbirler neler?
Kamu çalışanlarına yönelik tedbirler neler?

Kamu çalışanlarına yönelik tedbirler neler?

Haftanın futbol başlıkları... Bozuk statlarda maç oynatılmayacak
Haftanın futbol başlıkları... Bozuk statlarda maç oynatılmayacak

Haftanın futbol başlıkları... Bozuk statlarda maç oynatılmayacak

Fenerbahçe-Gaziantep FK Maç Yorumu
Fenerbahçe-Gaziantep FK Maç Yorumu

Fenerbahçe-Gaziantep FK Maç Yorumu

Koronavirüs Kalp Krizine Yol Açar Mı?
Koronavirüs Kalp Krizine Yol Açar Mı?

Koronavirüs Kalp Krizine Yol Açar Mı?

Mantarlı lazanya tarifinin püf noktası

Günün yemek menüsüne hâlâ karar vermeyenler için mantarlı lazanya tarifi hazırladık. Lazanyanın püf noktası beşamel sosunu lazanya yapraklarına eşit dağıtmaktır. Aksi taktirde lazanya sert kalır. Akşam yemeği menüsünü lezzetlendiren lazanyanın yanını istediğiniz bir çorba ve tatlıyla çeşitlendirebilirsiniz. Mantarlı lazanya tarifi ve malzemeleri haberimizde...

Mantarlı lazanya tarifi akşam yemeği menüsüne hazırlık yapanlar tarafından araştırılıyor. Peki, mantarlı lazanya nasıl yapılır? Mantarlı lazanyanın püf noktası nedir? Lazanyanın püf noktası lazanya yapraklarının beşamel sosuyla iyi ıslanmasıdır. Aksi taktirde lazanya sert olur. İç harcının baharatı ve iyi pişmesi de lazanyanın lezzet sırlarından biridir. İşte mantarlı lazanya tarifi ve malzemeleri...

MANTARLI LAZANYA MALZEMELER

6 adet mantar

8 adet lazanya

1 adet soğan

1 kâse kadar kıyma

2 adet domates rendesi

1 çorba kaşığı salça

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Baharat ve tuz

1 su bardağına yakın sıcak su

Beşamel Sosu İçin:

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı tereyağ

1,5 yemek kaşığı un

1,5 su bardağı süt

Çok az tuz

Arası ve Üzeri İçin:

2 su bardağı kaşar rendesi.

MANTARLI LAZANYA YAPILIŞI

Mantarlı lazanya için önce iç harcını hazırlayın. Soğanları yemeklik doğrayın ve sıvı yağda kavurun. Üzerine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Ardından ince ince doğradığınız mantarları ilave ederek pişirin.

Daha sonra domates rendesini, salçayı, istediğiniz baharatları, tuzu ve suyu ilave edip karıştırın. Kıymalı harcı birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

Lazanyayı pişireceğimiz uzun kabın tabanına lazanyayı döşeyin. Üzerine önce biraz beşamel sostan koyun. Sonrasında kıymalı harçtan biraz döküp eşit şekilde dağıtın. Kıymalı harcın üzerine kaşar peyniri rendesi serpin.

Bir lazanya bir kıymalı harç ve arada beşamel sos olacak şekilde üst üste dizerek lazanyalar bitene kadar bu işleme devam edin. Ardından beşamel sosu lazanyanın üzerine yayın. Beşamel sosun üzerine kaşar peyniri rendesi gezdirin.

Üzerini folya ile kapatın.

Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında 15 dakika pişirin. Üzeri kızarınca lazanyayı fırından çıkarabilirsiniz. Mantarlı lazanya hazır afiyet olsun...

BEŞAMEL SOS TARİFİ

Tavaya sıvı yağı ve tereyağını koyup eritin. Üzerine unu ilave edip biraz kavurun. Sonra azar azar sütü ilave ederek topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirin.

Tuzu, karabiberi de ilave ederek muhallebi kıvamına geldiğinde birkaç dakika kaynadığında ocağın altını kapatın.

Süre sonunda folyoyo çıkarıp tekrar fırına verelim.

Kıymalı Mantarlı Lazanyamızın üzeri kızarana kadar fırında bekletelim.

  • Kategori:
    MOR PAPATYA
  • Eklenme Tarihi:
    16.03.2021 14:46
  • Güncellenme Tarihi:
    16.03.2021 14:46
  • Kategori Videoları
Diğer İçerikler
title
Çıtır çıtır baklava yapmanın 3 püf noktası

Çıtır çıtır baklava yapmanın 3 püf noktası

title
Günde iki bardak süt tüketmenin faydası

Günde iki bardak süt tüketmenin faydası

title
Evde tatlı yaparak başladı, şimdi 18 tatlı şubesi var

Evde tatlı yaparak başladı, şimdi 18 tatlı şubesi var

title
Urfalıların bağışıklık sırrı tirit

Urfalıların bağışıklık sırrı tirit

title
Hobi olarak başladı, mühendisliği bıraktı

Hobi olarak başladı, mühendisliği bıraktı

title
15 yıllık kariyerini kuşkonmaz için bıraktı

15 yıllık kariyerini kuşkonmaz için bıraktı

title
100 bin TL ile kendi çiftliğini kurdu

100 bin TL ile kendi çiftliğini kurdu

title
Torununa yaptığı bez bebek 50 yaşından sonra iş sahibi yaptı

Torununa yaptığı bez bebek 50 yaşından sonra iş sahibi yaptı

title
Gaziantep'in meşhur küşleme kebabı tarifi

Gaziantep'in meşhur küşleme kebabı tarifi

title
Hibe desteğiyle mantar üretimine başladı, ayda 18 bin ciro elde ediyor

Hibe desteğiyle mantar üretimine başladı, ayda 18 bin ciro elde ediyor

title
Patatesli dondurma hem şaşırtıyor hem de tadanları kendine hayran bırakıyor

Patatesli dondurma hem şaşırtıyor hem de tadanları kendine hayran bırakıyor

title
Kıtır kabak tatlısı Avrupa'da trend oldu, 10 ülkeye ihracat yapılıyor

Kıtır kabak tatlısı Avrupa'da trend oldu, 10 ülkeye ihracat yapılıyor

title
Virüse karşı şifa deposu kekik nasıl tüketilmeli?

Virüse karşı şifa deposu kekik nasıl tüketilmeli?

title
Köylerde kadınların organik üretimi marka oldu

Köylerde kadınların organik üretimi marka oldu

title
Kilis katmeri 150 yıllık tarifle yapılıyor

Kilis katmeri 150 yıllık tarifle yapılıyor

title
İş yerindeki yangın ilham oldu, defne dalından yakıt üretti

İş yerindeki yangın ilham oldu, defne dalından yakıt üretti

title
Hem çerezlik hem çorbalık Maraş tarhanasının püf noktası

Hem çerezlik hem çorbalık Maraş tarhanasının püf noktası

title
Dağıstan lezzetleriyle Yalova'da siparişlere yetişemiyorlar

Dağıstan lezzetleriyle Yalova'da siparişlere yetişemiyorlar

title
Eski yöntemle üretilen zeytinyağına Avrupa'dan yoğun talep

Eski yöntemle üretilen zeytinyağına Avrupa'dan yoğun talep

title
Uzmanlar uyardı: Disleksi engel değil, bir hediye

Uzmanlar uyardı: Disleksi engel değil, bir hediye

title
Bağışıklığı güçlendiren bal kabaklı tarifler

Bağışıklığı güçlendiren bal kabaklı tarifler

title
Mühendisliği bıraktı zeytinciliği seçti, taleplere yetişemiyor

Mühendisliği bıraktı zeytinciliği seçti, taleplere yetişemiyor

title
Mıcırık aşı tarifi

Mıcırık aşı tarifi

title
Bitlisli üreticilerden doğal pekmez tarifi

Bitlisli üreticilerden doğal pekmez tarifi