Gök Vatan'ı Çelik Kubbe koruyacak!
Gök Vatan'ı Çelik Kubbe koruyacak!

Gök Vatan'ı Çelik Kubbe koruyacak!

Aşılamaz denilen Demir Kubbe nasıl çöktü?
Aşılamaz denilen Demir Kubbe nasıl çöktü?

Aşılamaz denilen Demir Kubbe nasıl çöktü?

Balistik Füzeler Hakkında Ne Biliyoruz ?
Balistik Füzeler Hakkında Ne Biliyoruz ?

Balistik Füzeler Hakkında Ne Biliyoruz ?

Siyah Bere'nin Mehmet'i Erkan Sever: Dizi oyunculuğunu 40 yaşında çözdüm
Siyah Bere'nin Mehmet'i Erkan Sever: Dizi oyunculuğunu 40 yaşında çözdüm

Siyah Bere'nin Mehmet'i Erkan Sever: Dizi oyunculuğunu 40 yaşında çözdüm

İsrail-İran geriliminde muhtemel 5 senaryo!
İsrail-İran geriliminde muhtemel 5 senaryo!

İsrail-İran geriliminde muhtemel 5 senaryo!

Rekor anlaşma! KAAN Endonezya'yı fethetti
Rekor anlaşma! KAAN Endonezya'yı fethetti

Rekor anlaşma! KAAN Endonezya'yı fethetti

Çin'in en büyük kozu Samaryum nedir?
Çin'in en büyük kozu Samaryum nedir?

Çin'in en büyük kozu Samaryum nedir?

Ortadoğu'da savaş çanları çalıyor!
Ortadoğu'da savaş çanları çalıyor!

Ortadoğu'da savaş çanları çalıyor!

Togg'un yeni modeli geliyor!
Togg'un yeni modeli geliyor!

Togg'un yeni modeli geliyor!

ABD bir iç savaşa mı sürükleniyor?
ABD bir iç savaşa mı sürükleniyor?

ABD bir iç savaşa mı sürükleniyor?

Oyuncu Melis Babadağ: Kimsenin izlemediği, yayınlanmamış 4 bölüm var
Oyuncu Melis Babadağ: Kimsenin izlemediği, yayınlanmamış 4 bölüm var

Oyuncu Melis Babadağ: Kimsenin izlemediği, yayınlanmamış 4 bölüm var

Madleen Gemisi'nde son durum!
Madleen Gemisi'nde son durum!

Madleen Gemisi'nde son durum!

Et yıkanır mı? MasterChef Metin açıkladı: Eğer su değerse…

Lezzetli bir et deneyimi için pişirmekten çok saklamakta önemlidir. Lokum gibi yumuşak, sulu ve aroması damakta kalan bir etin sırrı ne sadece marinasyonda ne de pişirme süresinde yatıyor. Birçok kişi et yıkanır mı yoksa yıkanmaz mı konusunda arada kalıyor. Peki etin lezzeti yıkanmasına bağlı değişebilir mi? Adını MasterChef şampiyonları arasına yazdıran Metin Yavuz, Hüsna Köşger'in et ile alakalı en çok merak edilen sorularını cevapladı. İşte etin lezzet haritasını baştan çizecek detaylar…

ELİF ÇARMAN

Evde et pişirirken neden restoranlardaki o muhteşem tada ulaşamıyoruz? Aslında cevap sandığınızdan daha basit ama bir o kadar da kritik. Doğru teknik ve zamanlama ile lezzetli etler pişirmek mümkün olabilir.

MASTERCHEF METİN'DEN ET İLE İLGİLİ PÜF NOKTALAR

Pek çok kişi, farkında olmadan eti sertleştiriyor, suyunu kaybettiriyor ya da aromasını öldürüyor. Oysa birkaç küçük püf noktasıyla siz de şeflere taş çıkartacak etler hazırlayabilirsiniz. Adını MasterChef şampiyonları arasına yazdıran Metin Yavuz, Hüsna Köşger'in et ile alakalı en çok merak edilen sorularını cevapladı. İşte et pişirirken en sık yapılan hatalar ve mutfağınızda devrim yapacak püf noktalar...

Eti nasıl pişirilmeli? Eti pişirirken en çok yapılan hata ve en önemli püf noktalar neler?

Şimdi öncelikle iyi dinlenmiş bir et almak gerekiyor. Eğer hayvanı siz tedarik edip siz kesmiyorsanız iyi bir kasaptan almak gerekiyor. Çünkü et kesildiği anda parçalara ayrılırsa sert olur. Etin en az iki gün dinlendirmek gerekiyor. Hayvanın karkas şekilde asılmış olması lazım. Daha sonra bonfile'si, antikoru, butu, işte döşü vesaire ayrılması gerekiyor. Çünkü etin her bölümünün farklı özellikleri bulunuyor. Mesela etin bonfile ve antrikot bölümlerinin ekstra dinlendirmek gerekiyor.

Et buzdolabında nasıl muhafaza edilir? Et yıkanır mı?

Eti buzdolabına koyarken delikli bir küvet altında da boşluk ve peçete olması lazım. Etin kanını peçetenin sürekli emiyor olması lazım. Çünkü kanın içinde bekleyen et ekşir. Ekşidiği zaman da aroması değişir. Öte yandan et yıkanmaz. Hele de klorlu yani çeşme suyuyla hiç yıkanmaz. İçme suyuyla belki olabilir ama etin yıkanmaması gerekir.

Et pişirirken tuzu ne zaman atılır?

Eti iyi pişirmek için diğer besinlerden takviye gerekiyor. Eğer aldığınız ette hayvanı bilmiyorsanız ya da etten emin değilseniz kemik alın. Eti pişirirken bütün soğan ekleyerek kavurun. Sonra etlerinizi ekleyin ve soğan ile pişmesini bekleyin. En önemli püf noktalarından biri ise etin ilik ile pişmesidir. Çünkü ilikle birlikte pişen et, hem daha lezzetli hem de daha parlak olur. İlk tuz atarsanız eti öldürürsünüz. Bu sebeple etin tuzu en son atılır.

  • Kategori:
    MOR PAPATYA
  • Eklenme Tarihi:
    4.06.2025 13:50
  • Güncellenme Tarihi:
  • Kategori Videoları
Diğer İçerikler
title
Sıcakta çay ve kahve tüketimi zararlı mı?

Sıcakta çay ve kahve tüketimi zararlı mı?

title
Dr. Topoğlu'ndan Ramazan sofralarına özel açıklamalar! Sahursuz oruç bağırsakları kurutuyor

Dr. Topoğlu'ndan Ramazan sofralarına özel açıklamalar! Sahursuz oruç bağırsakları kurutuyor

title
Afet sonrası travmalarla nasıl başa çıkılır? Çocuklara nasıl davranılmalı?

Afet sonrası travmalarla nasıl başa çıkılır? Çocuklara nasıl davranılmalı?

title
Uzmanı açıkladı! Alzaymır'a yakalanma riski en düşük 5 grup

Uzmanı açıkladı! Alzaymır'a yakalanma riski en düşük 5 grup

title
7 kış aktivitesi

7 kış aktivitesi

title
En sık yapılan 5 makyaj hatası nelerdir?

En sık yapılan 5 makyaj hatası nelerdir?

title
Nefis havuçlu kek tarifi

Nefis havuçlu kek tarifi

title
Akciğeri temizleyen besinler

Akciğeri temizleyen besinler

title
Kitap okuma alışkanlığı nasıl kazandırılır?

Kitap okuma alışkanlığı nasıl kazandırılır?

title
Limonlu suyun 5 faydası

Limonlu suyun 5 faydası

title
Çocuklar bu saç modellerine bayılacak

Çocuklar bu saç modellerine bayılacak

title
Kötü enerjiyi kovan 6 bitki

Kötü enerjiyi kovan 6 bitki

title
Evde oyun hamuru nasıl yapılır?

Evde oyun hamuru nasıl yapılır?

title
2021 gelinlerine özel makyaj trendleri

2021 gelinlerine özel makyaj trendleri

title
30 dakikada kolay tiramisu tarifi

30 dakikada kolay tiramisu tarifi

title
Neden eğlenirken çığlık atarız?

Neden eğlenirken çığlık atarız?

title
Tadımlık ekti, talep artınca girişimci oldu

Tadımlık ekti, talep artınca girişimci oldu

title
Tescilli Uşak tarhanasıyla çorba tarifi

Tescilli Uşak tarhanasıyla çorba tarifi

title
Gaziantep'in sadece ilkbaharda yapılan çağla aşı tarifi

Gaziantep'in sadece ilkbaharda yapılan çağla aşı tarifi

title
Çıtır çıtır baklava yapmanın 3 püf noktası

Çıtır çıtır baklava yapmanın 3 püf noktası

title
Günde iki bardak süt tüketmenin faydası

Günde iki bardak süt tüketmenin faydası

title
Evde tatlı yaparak başladı, şimdi 18 tatlı şubesi var

Evde tatlı yaparak başladı, şimdi 18 tatlı şubesi var

title
Urfalıların bağışıklık sırrı tirit

Urfalıların bağışıklık sırrı tirit

title
Hobi olarak başladı, mühendisliği bıraktı

Hobi olarak başladı, mühendisliği bıraktı