Lezzetli Kavurma Pişirmenin Püf Noktaları

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bayram sofralarının vazgeçilmezi olan kavurmayı pişirmenin püf noktalarını Eyüp Sultan Belediyesi’nin sosyal tesislerinden Ensari Konağı'nın deneyimli aşçılarından Hamdi Basatlı anlattı.

Eklenme Tarihi: 09.08.2019 13:48 - Güncelleme Tarihi: 11.08.2019 11:51
MOR PAPATYA

Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Kurban Bayramı denildiğinde ilk akla gelen, sabahın ilk saatlerinde pişirilmeye başlanan, bayramın da bir geleneği olan kavurma gelir. Kesilen kurbanların ardından ilk pişirilen kavurmanın kokusu bayram sabahı tüm mutfakları sarar. Eyüp Sultan Belediyesi’nin sosyal tesislerinden Ensari Konağı deneyimli aşçılarından Hamdi Basatlı, kavurma pişirmenin püf noktalarını anlattı.

İyi bir kavurma için antrikot veya kontrafile tercih edilmeli

İyi bir kavurma için antrikot veya kontrafilenin tercih edilmesi gerektiğini belirten Hamdi Usta, “Hayvanın sırt kısmından çıkan bonfile de tercih edilebilir. Buradan çıkan et sinirsiz ve daha yumuşak oluyor ama pahalı olduğu için çok tercih edilmiyor. Biz yumuşak olması için bonfile tercih ettik. Bir de etin yumuşak olması için dinlenmiş etin tercih edilmesi gerekir ama bayram sabahı yenen kavurma bizde gelenek olduğu için bekletilmiyor. Öncelikle yağımızın içine soğan ve sarımsak koyup pembeleşene kadar bekliyoruz. Malzemelerimiz pembeleştikten sonra kuşbaşı doğradığımız etlerimizi tenceremize atıyoruz. Sonra etimizin daha yumuşak olması için suyla çektirmemiz gerekiyor. Suyunu da çektikten sonra biberlerimizi atıp soteliyoruz. Tuzunu biberini de attıktan sonra yaklaşık 20 dakika içinde kavurmamız hazır hale geliyor” dedi.

KATEGORİNİN DİĞER VİDEOLARI
Önerilen Videolar