Sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan maydanoz, iklim ve doğa koşulları sebebiyle Hatay´da yoğun olarak yetiştiriliyor. Hatay´da üretilen tonlarca maydanoz, Türkiye´nin dört bir yanına ve yurt dışına ihraç ediliyor.
Hatay’ın Samandağ ilçesinde üretilen tonlarca maydanoz, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yerini koruyor. Verimli arazilerin yanı sıra üreticilerin bir karış toprağını değerlendirmek amacıyla evinin bahçesine bile ekimini yaptığı ürün, yurt içinde ve yurt dışında da büyük talep görüyor.
C vitamini bakımından zenginliğiyle bilinen, idrar söktürücü, kansızlık, halsizlik ve böbrek taşı gibi birçok hastalığa iyi gelen maydanoz, aynı zamanda iştah açıcı ve ateş düşürücü özelliğiyle şifa kaynağı oluyor.
Samandağ Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı, ilçede yaklaşık 5 bin dekar alanda maydanoz üretiminin gerçekleştirildiğini kastederek, ´Maydanoz her yerde üretilir. Ancak Türkiye´de soğukların başlaması ile soğuk bölgelerde maydanoz maalesef ölmektedir. Dolayısıyla Samandağ bölgesi iklim yapısından kaynaklı olarak burada yetiştirmeye devam edebiliyoruz, bu sebeple önemi kış aylarında daha fazla olmakta ürettiğimiz maydanozu Türkiye´nin muhtelif illerine ilçelerine gönderdiğiniz gibi dünyanın muhtelif ülkelerine de ihraç etmekteyiz. Bu da ülke ekonomisine ve ilçemiz ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır. Ayrıca istihdama da önemli katkılar sağlamaktadır´ dedi.