Zengin mutfağı ve kebap geleneğiyle ünlü Adana’da tarihi mekanlardan birisi olan Kazancılar Çarşısı’ndaki Ciğerciler Sokağı’nda her hafta pazar günü gece 3’den itibaren telaş başlıyor. Mangallarını kuran ciğerci esnafı bir yandan ciğerleri şişe saplarken, diğer yandan da mezeleri yapmaya başlıyor.
Alışılagelmiş kahvaltı masasındaki zeytin, peynir gibi ürünler Ciğerciler Sokağı’ndaki kahvaltı masalarında yerini bol acılı ciğere, çay ise yerini şalgam suyuna bırakıyor. Garsonların masalar arasında son dokunuşları yaptığı sokak, müşterilerin gelmeye başlamasıyla ve ciğerlerin mangalla buluşmasıyla birlikte adeta ‘duman altı’ oluyor.
´8 YAŞINDAN BU YANA BURADAYIM´
Ciğerciler Sokağı´nda kebapçılık yapan Seyfettin Danış (44), İHA muhabirine yaptığı açıklamada, çok küçük yaşlardan beri bu işi yaptığını söyledi. Sabaha hazırlık için yoğun mesai harcadıklarını belirten Danış, “Ben sadece 3 sene okula gittim ondan sonra hep buradaydım. 8 yaşından bu yana buradayım. Yoğunluk çok oluyor. Gece 2-3’de gelsen de ciğer yersin öğlen 1’e kadar buradayız” diye konuştu.
Ciğerciler Sokağı´nda toplam 6 esnaf olduğunu kaydeden ve herkesin ortalama 60-70 kilogram ciğer sattığını belirten Danış, “Yazın satışlar düşüyor ama kışın artıyor. Ortalama 400 kilogram satılıyor. Kışın 500-600 kilogramı buluyor. Bizim Adanalı boğazına düşkündür. Lokmacıdır. Festivallerinde çok katkısı oluyor. Buradaki bütün esnaf festivaller sayesinde ekmek yiyor” dedi.