Herkes kendini bazen şımartmak isteyebilir. Kendimizi tatlıyla şımartmak istediğimizde ilk ve en iyi alternatiflerden biri çikolatadır. Ağızda eriyerek adeta lezzet patlaması yaşatan çikolata, dünyanın en popüler tatlıları arasında yer alıyor. Peki evlerimize aldığımız çikolataların neden bazen üzerinde beyaz izler oluştuğunu hiç düşündünüz mü?
Öncelikle şuna bir açıklık getirelim: Oluşan beyaz izler, çikolatanın küflendiği veya bozulduğu anlamına gelmiyor. En basit haliyle anlatmak gerekirse içerisindeki şeker veya yağın ayrıştığı durumlarda bu izlere rastlıyoruz.
Peki bu beyaz izler zararlı mı
Çikolatanın üzerinde -ister şekerden isterse de yağdan kaynaklı iz olsun- bilinen bir zararı yoktur. Malzemelerden ayrışması sonucu oluşan bu izler herhangi bir zarar oluşturmasa da tat bakımından bazı kayıplar yaşanabilir.
Eğer beyaz ize sahip çikolataları yemek istemiyorsanız, güzelce eritip tüketebilirsiniz. Eritme işlemi, tat farklılıklarını da büyük ölçüde yeniden homojen hale getirecektir.