İsrail Suriye'de ne planlıyor?
İsrail Suriye'de ne planlıyor?

İsrail Suriye'de ne planlıyor?

Esed'in yeraltı hapishanesi: Sednaya
Esed'in yeraltı hapishanesi: Sednaya

Esed'in yeraltı hapishanesi: Sednaya

Narin Güran cinayetinde son durum ne?
Narin Güran cinayetinde son durum ne?

Narin Güran cinayetinde son durum ne?

Okullarda yeni dönem! Serbest kıyafet kaldırıldı
Okullarda yeni dönem! Serbest kıyafet kaldırıldı

Okullarda yeni dönem! Serbest kıyafet kaldırıldı

SURİYE'DE NELER OLUYOR? REJİM KARŞITLARI TOPRAKLARINI NASIL GERİ ALDI?
SURİYE'DE NELER OLUYOR? REJİM KARŞITLARI TOPRAKLARINI NASIL GERİ ALDI?

SURİYE'DE NELER OLUYOR? REJİM KARŞITLARI TOPRAKLARINI NASIL GERİ ALDI?

Elektronik atık başkenti:Agbogbloshie
Elektronik atık başkenti:Agbogbloshie

Elektronik atık başkenti:Agbogbloshie

Almanya Başbakanı Scholz'un çantasında ne var?
Almanya Başbakanı Scholz'un çantasında ne var?

Almanya Başbakanı Scholz'un çantasında ne var?

Güney Kore'de ne oluyor?
Güney Kore'de ne oluyor?

Güney Kore'de ne oluyor?

MURAT KEKİLLİ: BENİ EN İYİ KIVANÇ TATLITUĞ OYNAR
MURAT KEKİLLİ: BENİ EN İYİ KIVANÇ TATLITUĞ OYNAR

MURAT KEKİLLİ: BENİ EN İYİ KIVANÇ TATLITUĞ OYNAR

Halep Kalesinde Türk bayrağı!
Halep Kalesinde Türk bayrağı!

Halep Kalesinde Türk bayrağı!

Kırılma noktasında bir dünya
Kırılma noktasında bir dünya

Kırılma noktasında bir dünya

Singapur nasıl zengin oldu?
Singapur nasıl zengin oldu?

Singapur nasıl zengin oldu?

Kavurma Nasıl Saklanır?

Kurban Bayramı öncesi beslenme önerilerinde bulunan Diyetisyen Gökçe Bönce, kavurmanın mutlaka salatayla tüketilmesi tavsiyesinde bulundu. Bönce, “Sağlıklı insanın tüketmesi gereken günlük et miktar 150-200 gram arasında. Ancak bu et yemeği pişirilirken ekstra yağ eklenmemeli” dedi.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Bayramın olmazsa olmazını kavurmadan yahniye çeşitli et yemekleri oluşturuyor. Etin kesildikten sonra 1-2 gün boyunca buzdolabında dinlendirilmesi gerektiğini anlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı, bayram öncesi beslenme önerilerinde bulundu.

-18 DERECEDE 3 AY SAKLANABİLİR

Etin saklanma koşullarına dikkat çeken uzman, “Et kesildikten sonra küçük porsiyonlar halinde -18 derecede 3 ay saklanabilir. İlk 1-2 gün buzdolabında muhafaza edilirse etin yumuşaması sağlanır. Bu sindirim problemlerine neden olmaz. Ancak, yanlış saklama koşulları ve çözündürmeler ette bakteri üremesine yol açar. Etin kesinlikle uzun süre oda sıcaklığında muhafaza edilmemesi gerekir. Buzluktan çıkarılan ürünler kesinlikle oda sıcaklığında çözündürülmemelidir. Buzdolabı ortamında veya mikrodalgada çözdürme en sağlıklısıdır” diye konuştu.

Etteki bozulmanın koku ve görüntüden anlaşılabileceğini ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Bönce, “Eğer et kahverengileştiyse yavaş yavaş bozulmalar meydana gelmiş demektir. Bu durumdaki bir et kesinlikle tüketilmemeli ve derhal imha edilmelidir” uyarısında bulundu.

ETİ C VİTAMİNİ İLE TÜKETİN

Sağlıklı et tüketiminde pişirme koşullarının öneminin altını çizen Bönce, şu tavsiyelerde bulundu: “Yağda kızartma yerine fırın, haşlama, ızgara gibi yöntemler tercih edilmelidir. Kavurma mutlaka salatayla tüketilmeli ama pişirme sırasında ekstra yağ eklenmemelidir. Ette C ve E vitaminleri olmadığından etin sebzelerle pişirilmesi daha sağlıklıdır. Yanına C vitamini içeren bol limonlu bir salata ile de etler tüketilebilir. Mangalı kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Tercih edilecekse de etin ateşle direkt teması olmaması gerekir, etle mangal arasında en az 15 santim olmalıdır. Sağlıklı bir insanın tüketmesi gereken ortalama et miktarı 150-200 gramdır. Hastalığı olan kişilerde miktar düşürülmelidir. Kalp ve damar hastalığı olanlar, böbrek, karaciğer, hipertansiyonu olan kişilerde mutlaka porsiyon kontrolü yapılmalıdır. Kırmızı et yağ ve kolesterol içerikleri yüksek olan bir protein grubu olduğundan bu kişilerin 100 gramı geçmemesi gerekir.”

KAVURMAYI FAZLA KAÇIRANLARA DETOKS İÇECEĞİ

Bayramda etin yanına eklenecek tatlının kilo alımına neden olacağını ifade eden Bönce, “Buna tatlılar eklenirse kilo almak kaçınılmaz olacaktır. Şekerli hamurlu ağır tatlılar yerine de sütlü tatlılar ya da meyve tercih edilmelidir. Bu daha sağlıklı seçim olacaktır” dedi. Bönce, bayramda örnek bir beslenme düzeni ve yemeği fazla kaçıran kişilerin yapması gerekenleri şöyle sıraladı: “Öncelikle güne kahvaltıyla başlanmalıdır. Etli yemeğin mutlaka öğlen vaktinde tüketilmesi gerekir. Akşam ise daha çok sebze ağırlıklı bir öğün tercih edilmelidir. Mutlaka her öğünde salata olmalıdır. Bir dilim ekmeğe karşı 3 yemek kaşığı pilav ya da makarna tercih edilmemelidir. Yemeği fazla kaçıranlar ise günü toparlamak adına salata ve sebzeye yönelmelidir. Ara öğünde, bir adet salatalık, yarım elma, dereotu, maydanoz, limon karışımıyla hazırlanacak içecek ödemin atılmasına yardımcı olacaktır.”

  • Kategori:
    MOR PAPATYA
  • Eklenme Tarihi:
    10.08.2019 10:35
  • Güncellenme Tarihi:
  • Kategori Videoları
Diğer İçerikler
title
Sıcakta çay ve kahve tüketimi zararlı mı?

Sıcakta çay ve kahve tüketimi zararlı mı?

title
Dr. Topoğlu'ndan Ramazan sofralarına özel açıklamalar! Sahursuz oruç bağırsakları kurutuyor

Dr. Topoğlu'ndan Ramazan sofralarına özel açıklamalar! Sahursuz oruç bağırsakları kurutuyor

title
Afet sonrası travmalarla nasıl başa çıkılır? Çocuklara nasıl davranılmalı?

Afet sonrası travmalarla nasıl başa çıkılır? Çocuklara nasıl davranılmalı?

title
Uzmanı açıkladı! Alzaymır'a yakalanma riski en düşük 5 grup

Uzmanı açıkladı! Alzaymır'a yakalanma riski en düşük 5 grup

title
7 kış aktivitesi

7 kış aktivitesi

title
En sık yapılan 5 makyaj hatası nelerdir?

En sık yapılan 5 makyaj hatası nelerdir?

title
Nefis havuçlu kek tarifi

Nefis havuçlu kek tarifi

title
Akciğeri temizleyen besinler

Akciğeri temizleyen besinler

title
Kitap okuma alışkanlığı nasıl kazandırılır?

Kitap okuma alışkanlığı nasıl kazandırılır?

title
Limonlu suyun 5 faydası

Limonlu suyun 5 faydası

title
Çocuklar bu saç modellerine bayılacak

Çocuklar bu saç modellerine bayılacak

title
Kötü enerjiyi kovan 6 bitki

Kötü enerjiyi kovan 6 bitki

title
Evde oyun hamuru nasıl yapılır?

Evde oyun hamuru nasıl yapılır?

title
2021 gelinlerine özel makyaj trendleri

2021 gelinlerine özel makyaj trendleri

title
30 dakikada kolay tiramisu tarifi

30 dakikada kolay tiramisu tarifi

title
Neden eğlenirken çığlık atarız?

Neden eğlenirken çığlık atarız?

title
Tadımlık ekti, talep artınca girişimci oldu

Tadımlık ekti, talep artınca girişimci oldu

title
Tescilli Uşak tarhanasıyla çorba tarifi

Tescilli Uşak tarhanasıyla çorba tarifi

title
Gaziantep'in sadece ilkbaharda yapılan çağla aşı tarifi

Gaziantep'in sadece ilkbaharda yapılan çağla aşı tarifi

title
Çıtır çıtır baklava yapmanın 3 püf noktası

Çıtır çıtır baklava yapmanın 3 püf noktası

title
Günde iki bardak süt tüketmenin faydası

Günde iki bardak süt tüketmenin faydası

title
Evde tatlı yaparak başladı, şimdi 18 tatlı şubesi var

Evde tatlı yaparak başladı, şimdi 18 tatlı şubesi var

title
Urfalıların bağışıklık sırrı tirit

Urfalıların bağışıklık sırrı tirit

title
Hobi olarak başladı, mühendisliği bıraktı

Hobi olarak başladı, mühendisliği bıraktı