1 / 10
Çamaşır suyunu başka bir madde ile karıştırmak: Çamaşır suyu ile tuz ruhu kullanıldığı zaman, ortaya çıkan gaz alerjik reaksiyonları tetikleyebilir. Kronik akciğer rahatsızlıkları varsa bunları tetikleyecektir.
2/ 10
Çamaşır suyunu başka bir kaba boşaltarak kullanmak: Evlerde çok sık yapılan hatalardan biri de budur. Çocukların alması veya kullanan kişinin onun çamaşır suyu olduğunu unutması zararlı sonuçlara yol açabilir.
3/ 10
Temizlik yaparken çamaşır suyu kullanılan yeri hemen yıkamak: Uygulanan yüzeyde çamaşır suyunun en az 10 dakika etki etmesini beklemek gerekmektedir.
4/ 10
Çamaşır suyu tüketirken evi havalandırmamak: Virüslerin ölmesi için çamaşır suyu 10 dakika bekletilmelidir. O sırada ortam havalandırılıp temizlik yapan kişinin oradan uzaklaşması gerekir.
5/ 10
Çamaşır suyunu sıcak suda kullanmak: Çamaşır suyunun sıcak sularda kullanılması dezenfeksiyon etkisini zorlaştırıyor.
6/ 10
Eldiven olmadan çamaşır suyu ile bir yüzeyi temizlemek: Çamaşır suyunun çıplak deriye temas etmesi, göze, buruna temas etmesi sağlık için zararlıdır. O yüzden çamaşır suyunun değdiği bölge bol suyla yıkanmalıdır.
7/ 10
Ön temizlik yapmadan çamaşır suyu kullanmak: Yüzeydeki kirler, organik maddeler, dezenfeksiyonun etkinliğini azaltacak uygulamalardır. Dezenfekte edilecek yüzeyin önce kaba kirini temizlemek gerekmektedir.
8/ 10
Çamaşır suyu ile bulaşık yıkamak: Uzmanlar çamaşır suyunun kullanılacağı yerlerin zemin, sert yüzeyler, ellerimize sık sık temas eden kapı kolları, elektrik düğmeleri, merdiven tırabzanları, asansör gibi sert yüzeylerde uygulanan bir dezenfektan olduğunu belirtiyor.
9/ 10
Haddinden fazla kullanmak: Bir kova suya, bir veya bir buçuk çay bardağı çamaşır suyu temizlik için yeterlidir.
10/ 10
Kullanım süresine dikkat etmemek: Çamaşır suyunun ideal şekilde kullanımı, üretildikten 3 ay içerisinde kullanılmasıdır.