HAMAS'IN SİYASİ LİDERİ HANİYE KİMDİR?
HAMAS'IN SİYASİ LİDERİ HANİYE KİMDİR?

HAMAS'IN SİYASİ LİDERİ HANİYE KİMDİR?

KURABİYE 110 TL OLUR MU?
KURABİYE 110 TL OLUR MU?

KURABİYE 110 TL OLUR MU?

Çöl şehri Dubai nasıl sular altında kaldı?
Çöl şehri Dubai nasıl sular altında kaldı?

Çöl şehri Dubai nasıl sular altında kaldı?

BİR İHANETİN ANATOMİSİ: NİLİ CASUSLARI
BİR İHANETİN ANATOMİSİ: NİLİ CASUSLARI

BİR İHANETİN ANATOMİSİ: NİLİ CASUSLARI

Ürdün Prensesi İran'a karşı mı savaşacak?
Ürdün Prensesi İran'a karşı mı savaşacak?

Ürdün Prensesi İran'a karşı mı savaşacak?

İsrail, saldırıya karşılık verecek mi?
İsrail, saldırıya karşılık verecek mi?

İsrail, saldırıya karşılık verecek mi?

İran ve İsrail arasında 'nükleer' gerginlik!
İran ve İsrail arasında 'nükleer' gerginlik!

İran ve İsrail arasında 'nükleer' gerginlik!

İsrail cephe mi genişletiyor?
İsrail cephe mi genişletiyor?

İsrail cephe mi genişletiyor?

İsrail'in yakalayamadığı 'misafir' kod adlı Muhammed Deif kimdir?
İsrail'in yakalayamadığı 'misafir' kod adlı Muhammed Deif kimdir?

İsrail'in yakalayamadığı 'misafir' kod adlı Muhammed Deif kimdir?

İsrail ordusunun kanlı mazisi: Haganah
İsrail ordusunun kanlı mazisi: Haganah

İsrail ordusunun kanlı mazisi: Haganah

Maymunlar kenti istila etti!
Maymunlar kenti istila etti!

Maymunlar kenti istila etti!

İran'ın Sudan'da ne işi var?
İran'ın Sudan'da ne işi var?

İran'ın Sudan'da ne işi var?

Romantik şarkıların prensi: Romantik değilim bende merhamet eksik

Yazdığı ve söylediği şarkılarla müzikseverleri duygu seline sürükleyen Orhan Ölmez, sosyal medyada izlenme sayısının başarı ölçütü olmaması gerektiğini söyledi. Orhan Ölmez, ‘Kötü şarkılar, komik insanlar ve hatta saçmalayanlar da çok tıklanıyor' dedi ve ekledi: ‘Bir dönem, komik performanslar sergileyen kişileri neredeyse Popstar yapacaktık. Kriterimiz tıklanma sayısıysa o zaman kimse kusura bakmasın ama bizim starımız Ajdar!'

Sosyal medyada izlenme sayısının başarı ölçütü olmaması gerektiğini söyleyen Orhan Ölmez, 'Kötü şarkılar, komik insanlar ve hatta saçmalayanlar da çok tıklanıyor' dedi ve ekledi: 'Bir dönem, komik performanslar sergileyen kişileri neredeyse Popstar yapacaktık. Kriterimiz tıklanma sayısıysa o zaman kimse kusura bakmasın ama bizim starımız Ajdar!'

ROMANTİK ŞARKICI: KATİL OLABİLİRİM

Romantik şarkıların prensi olarak tanınan Orhan Ölmez: 'Herkesi şaşırtacak bir film ya da dizide yer almak isterim. Düşünsenize psikopat bir katili canlandırdığımı, çok güzel bir ters köşe olur. Fakat günün birinde şarkımı duyduklarında 'Bu falanca dizideki şu karakter değil mi' derlerse gerçekten üzülürüm.'

AŞK ŞARKILARININ YAZARINDAN İTİRAF:

ROMANTİK DEĞİLİM BENDE ŞEFKAT VE MERHAMET YOK

Yazdığı ve söylediği şarkılarla müzikseverleri duygu seline sürükleyen Orhan Ölmez, 'hiç romantik biri değilim' dedi. İkili ilişkilerde kendini sorunlu olarak tanımlayan usta şarkıcı, 'Bende şefkat ve merhamet duygusu eksik, bir de sabırsızım. En önemlisi gerçekçiyim. Bütün romantikliğim sadece şarkılarda kalıyor' dedi.

SAHNEDE TAYT YASAKLANSIN!

GÜLŞEN YORUMU: TERLEMEMEK İÇİN TRANSPARAN GİYİNİYOR OLABİLİR

GÜLŞEN KİME, NE ANLATIYORSUN?

Gülşen'in sahne kıyafetleri sorulduğunda 'Tayt yasaklansın' diyerek espri yapan Orhan Ölmez, 'Belki terleyince şarkı söyleyemiyordur o da rahat olsun diye öyle ince giyiniyordur' dedi ve ekledi: 'Sahneye çıktığımızda şuna dikkat etmeliyiz; Neredesin, kiminle bağ kuruyorsun ve kime, ne anlatıyorsun!'

Su misali, Damla Damla, Dön Desem, Bana Bırak, Bilmece, Kar Tanesi gibi şarkılarla gönüllerde taht kuran, romantik şarkıların söz yazarı, bestecisi ve yorumcusu Orhan Ölmez, Akşam Gazetesi Güneş Eki Haber Müdürü Yasemin İlan'a özel açıklamalar yaptı. Şimdiye kadar özel hayatıyla hiçbir zaman gündeme gelmeyen usta yorumcu, aşklarını neden gizli tuttuğunu, neden bu zamana kadar hiç evlenmediğini ve ikili ilişkilerde nasıl biri olduğunu anlattı. 'Romantikliğim sadece şarkılarda' diyen Orhan Ölmez, 'İlişkilerimde aşırı gerçekçiyim' dedi. Kendisini pesimist (karamsar) biri olarak nitelendiren ünlü şarkıcı şunları dile getirdi: "Her şeyi olumsuzlaştıran bir adamım. Romantik değilim. Şarkı yaparken çok romantik, çok kırılgan, hassas bir adam olma koridoruna giriyorum da bir ilişki yaşarken karşı tarafa 'bir dakika bak romantizm tamam, seviyoruz tamam, başımın tacısın tamam, ama hayatın gerçeklikler üzerine kurulu başka dinamikleri de var' diyorum. Örneğin, her gün eve çiçek alıp giden bir adam asla değilim. Serde Anadoluluk var 'höyt' olabiliyorum. Karşı taraf da doğal olarak 'Nasıl ya, hani sen romantik şarkıların yazarıydın' diyor.

BENİM ŞARKILARIMDA YALVARMAK YOK

Bunu şöyle özetliyorum; insanın hayatında bir takım psikolojik birikimlerini dışarı atması için bazı aktivitelere ihtiyacı vardır. Kimi gider spor, yapar kimi deliler gibi çalışır, bir şeyler dengelenir içerde. Bende müzik yapıp tüm duygusallığı orada atıyorum, geriye bu gerçekçi adam kalıyor. Yani bütün romantizmi sadece şarkılarda yaşıyorum. Şu da bir gerçek benim şarkılarımda çok kırılgan n'olur beni sev diye yalvaran bir adam bulamazsınız, o hale girmeyi şarkılarımda bile olsa asla istemedim. Gerçekçiliğim o şarkılarda da var. Damla damlada mesela arayış var, soru var ama yalvarmak yok. Bir şeyi kırk kere söylersen senin düşünce tarzın olur, bu şarkıları da ben sahnede bin hatta, bin kırk kez söylüyorum. Bu nedenle yazarken sözlere ekstra dikkat ediyorum, çünkü onları tekrar tekrar okuyorum. Şarkıların duruşunun arabesk, kapıları kapatan bir halde olmaması için çabalıyorum. Acı çektiren arabesk değil de, rahatlatan huzur veren şarkılar yapmayı tercih ediyorum."

ACILARIMI NAKİTE ÇEVİRİYORUM

Mutluluğu anlık yaşadığını, genel olarak mutsuz bir ruh hali olduğunu söyleyen Orhan Ölmez, 'mutsuzluğuma çare ararken şöhret oldum' dedi. Orhan Ölmez "Acılarımı nakite çeviriyorum" dersem yalan olmaz" dedi ve ekledi; "Şu cümleyi çok sık duyuyorum 'Adam aşk acısı çekmiş, buna bizi de ortak ediyor. Üstelik bunu yaparken bir de para kazanıyor, duygularını nakite çeviriyor' diyorlar. Esasında o kadar haklılar ki, ama keşke bunu yazmama sebep olan duygularım olmasaydı da, ben de o paraları kazanmasaydım. Gerçekten bedeli ağır bir hal, paha biçemezsiniz bu duruma.

BENDE ŞEFKAT VE MERHAMET DUYGUSU YOK

Şimdiye kadar neden evlenmediğini sorduğumuz 44 yaşındaki şarkıcı "İkili ilişkilerde romantik olmadığımı söylemiştim. Bu na bir de sabırsızlığım, tahammülsüzlüğüm de eklenince kısmet olmadı. Bir sorun varsa kişi aynayı önce kendine çevirmeli. Ben bu zamana kadar yeterince şefkatli ve merhametli olmadığımı hissettim. Kolay tepki gösterir bir karakterim var sabırsızım. İnce eleyip sık dokuyan biriyim. Biri üç yapıp, bu hareket ya da cümle başka bir şeye işaret deme halleri, sıkılma hallerine girdim, abartılı duygular yaşadığım için evlilik yapamadım. Bir gün daha şefkatli, daha her şeye eyvallah diyen bir ruh haline girersem belki o zaman evlenebilirim" dedi.

KRİTERİMİZ TIKLANMAYSA STARIMIZ AJDAR!

Sosyal medya sayesinde ünlü olan isimleri değerlendirmesini istediğimiz Orhan Ölmez, 'Şu an bir çok insanın 'çok kötü, utanç verici, ben izlerken utanıyorum' diyebileceği işler de sosyal medyada çok tıklanıyor. Tıklanma sayısı başarı ölçütü olmamalı. Biz şurada hata yapıyoruz; nitelik ve nicelik konusuna dikkat etmiyoruz. Biz komik performanslar sergileyen kişileri neredeyse Popstar yapacaktık. Onlar bir dönem her kanaldaydılar. Biz kötü ve saçma şeyleri de izliyoruz. Komik dans eden bir amca da fenomen oluyor, kötü şarkı söyleyenler de! Hatırlatırım bir dönem az daha böyle starlar çıkıyordu' dedi.

ÇOK KÖTÜ ŞARKILAR DA MİLYONLARCA İZLENME ALIYOR

'Saçmalayınca da ünlü oluyorsunuz' diyen Orhan Ölmez sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer değer ölçütümüz sayısallık ise orada hata ediyoruz. 'Bu iş bize ne anlatıyor?' diye bir düşünmeliyiz. Çok kötü şarkılar da milyonlar tıklanıyor. Çok kötü ya da komik olan da milyonlar tıklanıyor, kriterimiz tıklanma sayısıysa o zaman kimse kusura bakmasın ama bizim starımız Ajdar! Hedef gösteriyor gibi olmasın Ajdar'a da buradan sevgi ve saygılarımı iletiyorum ama görünen gerçekler var. İnsanlar komik ve saçma bulduğunu da izliyor. Buna bir yerde dur diyecektir sosyal medya kullanıcıları da!"

ROMANTİK ŞARKICI KATİL OLDU DESİNLER

Şimdiye kadar bir çok film ve dizi projesi geldiğini ama bir türlü gerçek hayata geçiremediklerini dile getiren Orhan Ölmez sevenlerimi şaşırtacak bir projede yer almak isterim. Düşünsenize psikopat bir katil rolünü canlandırdığımı, çok güzel bir ters köşe olur. Bir gün böyle bir fırsat doğarsa mutlaka oynarım. Fakat şarkıcılığımın önüne geçecek şekilde oyunculuk hayalim yok. Günün birinde şarkımı duyduklarında 'Bu falanca dizideki şu karakter değil mi' derlerse gerçekten üzülürdüm' dedi.

'Esasında Kutsi'nin durumu böyle, artık biz onu şarkıcı yönünden çok dizilerde görüyoruz, yeni nesil onu belki de sadece oyuncu zannediyor' şeklindeki sorumuz üzerine Orhan Ölmez, 'Kutsi abiyi çok severim çok saygı duyuyorum. Evet o artık başarılı bir oyuncu, oynadığı karakterlerin hakkını veriyor. Benim önceliğim şarkıcılık. Bu yoldan çok para da kazanabilirdim ama ben müzik sektöründen yeteri kadar para kazanıyorum, arayış içerisinde değilim. Bir gün müzikten para kazanamaz hale gelirsem o zaman oyuncu olmak için bir çaba sarfedebilirim" dedi.

ÖZCAN DENİZ'E ŞARKI VERDİM DİYE KIZANLAR OLDU

Kendi şarkılarını dinlerken de ağladığını söyleyen Orhan Ölmez 'Aslında ben şarkıları da kendime yazıyorum. Hani derler ya yiyemeyeceğin yemeği yapma, o hesap! Ben kendi dinlemeyeceğim şarkıyı yapmam, dinletmem. Sabahtan akşama adar kendi şarkılarımı dinliyorum yeminle' dedi.

Orhan Ölmez, "Zamanında 'Özcan Deniz'e Dön Desem şarkısını neden verdin' diye bana kızanlar oldu. Ama bir tek gün pişman olmadım. Kendini ispat etmiş bir isim, ben onun orkestrasında enstrüman çalıyordum 2001, 2002 yıllarında ve şarkımı alıp okuduğunda büyük mutluluk yaşadım. O şarkı onun sesiyle, onun tarzıyla sevildi. Bana da çok güzel kapılar açtı" diye konuştu.

SAHNEDE TAYT YASAKLANSIN!

GÜLŞEN YORUMU: TERLEMEMEK İÇİN TRANSPARAN GİYİNİYOR OLABİLİR

GÜLŞEN KİME, NE ANLATIYORSUN?

Son günlerde herkesin konuştuğu Gülşen'in sahne kıyafetlerini Orhan Ölmez'e sorduğumuzda 'Tayt yasaklansın' diye espri yapan romantik şarkıcı sonrasında şunları dile getirdi: 'Toplum içinde bazı değerlere dikkat etmeliyiz. Toplumun değerlerini göz ardı etmemeliyiz. Alan memnun satan memnunsa bir şey diyemem ama sahnede kıyafet izleyiciye karşı saygı göstergesidir. İşin bir de şu yanı var; bir şeyin işlevsel olması önemlidir. Örneğin çok cepli pantolonu neden giyersin çünkü çok cebi vardır, işine yarar o cepler ya da çok ince bir pantolon giyersin içinde rahatım dersin. Sahneye çıkan kişi de belki şöyle diyor olabilir; 'Bu kıyafetin içinde çok rahatım. Şarkı söylerken çok hareket ediyorum, koşturuyorum, terliyorum, böyle daha rahat şarkı okuyorum' diyordur öyleyse bizi aşar. Belki o kıyafetle sahnede rahattır, başka bir kıyafet giydiğinde terliyor, şarkı söyleyemiyordur, bilemeyiz ki! İşin bu kısmını da düşünmek lazım. Fakat sanatçı olarak şuna da dikkat etmeliyiz; neredesin, kiminle bağ kuruyorsun ve kime, ne anlatıyorsun!"

ORHAN GENCEBAY GİBİ DENEMELER YAPIYORUM

Tarzının Orhan Gencebay, Cengiz Kurtoğlu, Ferdi Özbeğen gibi isimlere benzetildiğini söyleyen Orhan Ölmez, kendini daha çok Orhan Gencebay'a yakın hissettiğini söyleyerek onun geçmişte 'Serbest stil denemeler yapıyorum' sözlerini hatırlatarak, 'Ben de Orhan abimiz gibi serbest stil denemeler yapayım' diyerek yola çıktığını dile getirdi. Onun veliahttı olarak gösterilmekten de son derece mutlu olduğunu dile getirdi.

BAHA, KUTSİ VE BEN TÜRÜMÜZÜN TEK ÖRNEKLERİYİZ

Romantik şarkılara damgasını vuran Baha ve Kutsi ile kendisini müziksel anlamda tarz olarak 'Türümüzün tek örnekleriyiz' diye değerlendiren Orhan Ölmez 'Biz Türk müziğinde arabeskin bağırmadan da yapılabileceğini gösterdik. Bizden sonra da aynı başarıyı gösteren kimse çıkmadı' dedi.

HADİSE'NİN YANINDA EŞANTİYON OLDUM

Geçmişte adı Hadise ile aşk dedikodusuna karışan Orhan Ölmez, bu olay hatırlatılınca 'Hadise benim hemşerim onunla birebir tanışmadık ama şarkılarımı dinlediğini, zihin ve kalp dünyasında beni çok güzel bir yere koyduğunu biliyorum. Ortak arkadaşlarımızdan çok fazla haber alıyorum. Şarkılarımı sevdiği ve sık sık sosyal medyada paylaştığı için 'acaba aşk mı var' düşüncesi oluştu insanlarda. Kalbinde ve gönlünde beni konumlandırdığı yer itibariyle ona çok değer veriyorum. O benim şarkıma eşlik ederek beni etiketlediğinde ben de kalp ve minnet emojisiyle ona karşılık verdim ertesi sabah telefonum çalmaya başladı. Meğer herkes bizi konuşuyormuş. Hatta herkes Hadise'yi konuşuyormuş ben de yanında eşantiyon olmuşum. Sonuçta Hadise başlı başına bir haber başlığı, ben de yanında anılmış bulundum' dedi.

  • Kategori:
    AKŞAM YILDIZI
  • Eklenme Tarihi:
    10.02.2022 11:14
  • Güncellenme Tarihi:
    10.02.2022 13:52
  • Kategori Videoları
Diğer İçerikler
title
Tayfun Duygulu: 'Kıvanç Tatlıtuğ'la ikiz gibiyiz'

Tayfun Duygulu: "Kıvanç Tatlıtuğ'la ikiz gibiyiz"

title
Yonca Lodi: Balıklama atlamalıydım

Yonca Lodi: Balıklama atlamalıydım

title
Şahsenem: Güzelim diye kocamı öldüreceklerdi

Şahsenem: Güzelim diye kocamı öldüreceklerdi

title
Ege, tüm birikimini ticarete yatırıp hepsini kaybettiğini söyledi

Ege, tüm birikimini ticarete yatırıp hepsini kaybettiğini söyledi

title
59 YAŞINDAKİ SİNAN ÖZEN: 'GENÇLİK SIRRIMI AÇIKLARSAM ORTALIK KARIŞIR'

59 YAŞINDAKİ SİNAN ÖZEN: "GENÇLİK SIRRIMI AÇIKLARSAM ORTALIK KARIŞIR"

title
Kayahan'ın bilinmeyen gerçeğini kızı Beste Açar anlattı: Babam yalnız ve fakirdi...

Kayahan'ın bilinmeyen gerçeğini kızı Beste Açar anlattı: Babam yalnız ve fakirdi...

title
76 yaşındaki Kamuran Akkor, AKŞAM'a konuştu: 'Sahnede genç kızı oynarım'

76 yaşındaki Kamuran Akkor, AKŞAM'a konuştu: "Sahnede genç kızı oynarım"

title
Para için kamburumu kullandılar

Para için kamburumu kullandılar

title
Özgün: 'Murat Boz'u kıskandım!'

Özgün: "Murat Boz'u kıskandım!"

title
Doğuş: 'Yaşadıklarım Bergen'i sollar'

Doğuş: "Yaşadıklarım Bergen'i sollar"

title
Ozan Orhon: Kendimi Michael Jackson zannettim, kaybettim

Ozan Orhon: Kendimi Michael Jackson zannettim, kaybettim

title
Yaşlanmamak için her ay 20 Bin TL harcayan Coşkun Sabah: 'Parasız kalmam mümkün değil'

Yaşlanmamak için her ay 20 Bin TL harcayan Coşkun Sabah: "Parasız kalmam mümkün değil"

title
Sinan Çalışkanoğlu'ndan Yıldız Tilbe'ye: Ya kötü niyetli ya da akıl hastası

Sinan Çalışkanoğlu'ndan Yıldız Tilbe'ye: Ya kötü niyetli ya da akıl hastası

title
Mustafa Topaloğlu: Sefo tarzımı, Tarkan şarkımı çaldı

Mustafa Topaloğlu: Sefo tarzımı, Tarkan şarkımı çaldı

title
Sahnelere dönen Fedon: 'Bana 'bitti' diyenlere tokat atacağım... Ölümüm havalı olsun otobüs çarpsın istemem!'

Sahnelere dönen Fedon: "Bana 'bitti' diyenlere tokat atacağım... Ölümüm havalı olsun otobüs çarpsın istemem!"

title
‘Camdaki Kız' dizisinin yapım şirketini topa tuttu: Bana çok kaba davrandılar

‘Camdaki Kız' dizisinin yapım şirketini topa tuttu: Bana çok kaba davrandılar

title
Buray: Her gün yüzlerce evlenme teklifi alıyorum!

Buray: Her gün yüzlerce evlenme teklifi alıyorum!

title
Selami Şahin: Hayatımın filminde başrol oğlumun

Selami Şahin: Hayatımın filminde başrol oğlumun

title
AHMET ÖZHAN'DAN SÜPERSTAR'A ÖVGÜ: Ajda Pekkan sanat dünyasının yol haritasıdır

AHMET ÖZHAN'DAN SÜPERSTAR'A ÖVGÜ: Ajda Pekkan sanat dünyasının yol haritasıdır

title
Ümit Yaşar'dan polemik yaratacak sözler... 'Veliaht yok, taklitler var'

Ümit Yaşar'dan polemik yaratacak sözler... "Veliaht yok, taklitler var"

title
Sahnede Baha, evde Bahattin

Sahnede Baha, evde Bahattin

title
Arabeskin usta isminden itiraf: ‘Keşke şarkıcı olmasaydım'

Arabeskin usta isminden itiraf: ‘Keşke şarkıcı olmasaydım'

title
AYŞE MİNE: İbrahim Tatlıses'in kadınlarından olmadım

AYŞE MİNE: İbrahim Tatlıses'in kadınlarından olmadım

title
Gayrimenkul zengini Bülent Serttaş'ın duası:  Rabbim çok para verme!

Gayrimenkul zengini Bülent Serttaş'ın duası: Rabbim çok para verme!