ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Altın fiyatlarında bu tarihe dikkat! Rekor üstüne rekor kırıyor ama…

ONS altın, hareketini yukarı yönde desteklemeye devam ediyor. Ayrıca beklentilere göre doların negatif, altının pozitif yönde şekillenmesi bekleniyor. Ancak yılın son 15 gününde biraz daha temkinli olunmasında fayda bulunuyor. İşte detaylar…

ALI KEMAL CORA - | Son Güncelleme Tarihi: - ALİ KEMAL CORA
Altın fiyatlarında bu tarihe dikkat! Rekor üstüne rekor kırıyor ama…

Ons altın ile ilgili TV24 Kahve Molası programında açıklamalarda bulunan Gedik Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, yılın sonuna kadar olan süreçte altının seyri ile ilgili paylaşımlarda bulundu. Ayrıca açıklamalarında, 12-13 Aralık tarihlerindeki FED toplantısını işaret ederek altın yatırımcıları için temkinli olunmasını tavsiye etti.

Gedik Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, 24 TV'de yayımlanan Kahve Molası programında Elif Akkaya Kuter'in sorularını cevapladı. Altın fiyatları hakkında bilgi verirken yatırımcılara da tüyolar aktaran Karadağ, altının önümüzdeki dönemlerde nasıl bir yol seyir edeceği hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

"DOLAR NEGATİF, ALTIN POZİTİF"

Eda Karadağ açıklamalarında, "ONS altın cephesinin 2 bin Dolar üstü seviyesinde olması aynı zamanda hareketini de yukarı yönde desteklemeye devam ediyor. En önemli nedenimiz olan FED'in antik para politikasında sıkılaşma döngüsünü neredeyse sonlandıracağına dair beklentiler var. Beklentilerin etkisi dolar üzerinde negatif, altın üzerinde ise pozitif bir şekilde fiyatlanıyor.

"ZİRVEMİZ 2 BİN 70 DOLAR"

ONS altında yeniden 2 bin Dolar seviyesi üzerinde konuşmaya başladık. Önemli bir bölge çünkü 2020 yılından bu yana birçok kez 2 bin Doların üzerlerini test ettik. 2 bin 70 Dolar zaten zirvemiz bulunuyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde de 2 bin Dolar üzeri seviyesinde hareketini koruduğu müddetçe yukarı doğru eğilimini sürdürebileceğini düşünüyorum. Ayrıca son zirvesi olan 2 bin 70 Dolara kadar hareketine devam edebileceğini değerlendirebiliyorum. Temel anlamda destek bulduğu için biz bu hareketi görüyoruz.

"ALTIN KAZANÇLARINI GERİ VERMEK İSTEYEBİLİR"

Önümüzdeki günlerde FED'in vereceği mesajlar, Amerika verilerindeki karışık görünüm ile piyasalara 'FED yeniden faiz arttırabilir' şeklinde bir beklentiyi sokarsak o zaman altında kazançlarını geri vermek isteyebilir.

"ALTIN ÜZERİNDE ETKİSİ ZAYIFLADI"

Bir yandan jeopolitik riskler de sürüyor ama savaş risk biriminin azalması, genele yayılmayacak olmasına dair beklentilerin de zayıflaması haliyle bir miktar daha fiyatları rahatlattı. Altın üzerinde etkisinin de zayıfladığını bu noktada görmüş olduk.

"FİYATLAR ÜSTÜNDE HİSSEDEBİLİRİZ"

Yılın sonuna kadar olan süreçte altın seyrini; Amerika verileri ve FED toplantısı belirleyecektir. 12- 13 Aralık tarihlerinde FED toplantısı gerçekleştirilecek. Kısacası toplantı olana kadar ki süreçte Amerika verilerinin ve FED'e dair beklentileri fiyatlar üstünde hissedebiliriz. FED toplantısından sonra ise 15 günlük Noel tatilleri başlayacaktır. Dolayısıyla küresel piyasalarda işlem hacmi düşecektir, yatay seyirler izleyebiliriz.

"YÜKSELİŞİN DEVAM EDEBİLECEĞİNİ SÖYLEYEBİLİRİZ"

FED tarafından gelecek veriler ve söylemler altın üzerinde etkisini gösterecektir. Yılın son 15 günlük diliminde altın için biraz daha temkinli bir seyir izleyebiliriz. Yeni bir yükseliş başladı diyemiyorum. Ancak altın, 2 bin 30 dolarların üzerinde günlük kapanışlara başlarsa evet o zaman ONS altında bu yükselişin devam edebileceğini söyleyebiliriz.

"GRAM ALTIN ZİRVESİNİ TAZELEDİ"

ONS'ta ki yükselişe paralel gram altında da etkisini görüyoruz, resmen zirvesini tazeledi. Gelecek sene Nisan ve Şubat vadeli fiyatlara baktığımızda 2 Bin TL'nin üzerinde şekillendiğini görebiliriz. Dolayısıyla gram altın yatırımcıları da mevcutta pozisyon korumalarını sürdürebilirler. Yeni pozisyonlanmalar açısından biraz daha temkinli yaklaşmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.