Boğazın en uğrak yerlerinden biri olan Sarıyer ilçesinin Kireçburnu semtinde bir motosikletin üzerine monte edilen çay ocağıyla vatandaşlara çay ve kahve servisi yapıyor Mustafa Ün. Uzun, örgülü, boncuklu saçları ve sıra dışı kişiliğiyle dikkati çeken Ün, bir bacağını kaybetmesinin ardından kendi şifasını çaycılıkta buldu. Edebiyatın birçok şair ve yazarına konu olan tavşan kanı çayını kendisiyle sohbeti seven vatandaşlara büyük bir keyifle servis eden Ün, ara sıra eline aldığı mızıkasıyla da kısa kısa dinletiler sunuyor. Mızıka sesinin dalga sesleriyle birleştiği anlarda ruhunun dinlendiğini belirten Mustafa Ün, çevredeki esnaf ve vatandaşların giyimi ve tarzından ötürü kendisine ´sosyete çaycısı´ olarak seslendiğini söylüyor.
Ün, yaklaşık 6 yıldır çaycılık yaptığını söyledi. Daha önce çeşitli kafe ve barlarda müzisyenlik yaptığını, kurumsal şirketlerde çalıştığını belirten Ün, ´Hindistan´da tuk-tuk adı verilen mini yolcu yolcu aracı vardır. Onun Türkiye´de elektrikli olanını aldım. Arkasına çay kahve tezgâhı yerleştirdim. Üzerine ´Arayın gelelim´ yazdım. Kireçburnu´nda bu şekilde çay sattım. Aradılar çay götürdüm. Yaz kış çalıştım.´ şeklinde konuştu.
Vatandaşlardan çok güzel tepkiler aldığını belirten Ün, ´6 ay kadar kapatmak zorunda kaldım. İnsanlar deli gibi beni aramışlar burada. ´Nerede bu çaycı?´ diye. Açtıktan sonra baya gülücük oldu insanların yüzünde. Hiç çay içmeyen insanlar, yürüyüş yapan insanlar beni görünce tebessüm ettiler. ´Sen buranın bir rengiydin´ diye söylediler. Aslında burada çay ve kahve veriyorum yaşamımı idame ettirmek için ancak illa çay satacağım diye bir şey yok. Daha ziyade amacım bir etkileşim yaratabilmek, sohbet edebilmek, felsefi bir boyutta konuşmak. İnsanların burada kendi dertlerini ve düşüncelerini paylaşmasını, birbirleriyle etkileşim içerisinde olmalarını istedim.´ dedi.